17. helmikuuta 2011

Kermainen talviherkku

Laihista on kestänyt nyt reilun viikon, ja tänään oli ihan pakko antaa itselleen lupa herkutella ruuan jälkeen. Ajattelin jakaa tän jälkiruokaviritelmän teidän kanssa, koska tämä sopii niin karppaajille kuin muillekkin herkkusuille! Ohjetta ei virallisesti ole, vaan se on vapaasti itse sovellettu.

Ihan ekaksi paloitellaan juustoleipäpalanen kahvikupin pohjalle pieniksi kuutioiksi. Päälle ripotellaan mausteeksi kanelia ja sokeria (tässä tapauksessa makeutusainetta) oman maun mukaan, ja keko peitetään kerman alle. Sitten vain kuppi mikroon hetkeksi niin, että kerma lämpenee, maku irtoaa ja juustopalat pehmenevät hieman ja alkavat tarttua kiinni toisiinsa. Lämmin ihanuus syödään kupista pikku lusikalla.



Huippu yksinkertainen, ja aivan suussa sulava jälkiruoka talvisen pakkaspäivän päätteeksi! Kerma ja juusto ovat vähähiilihydraattisia, ja muut voivat sitten vielä lorauttaa päälle tilkkasen hillakastiketta tai lakkahilloa. Taivaallista!

Pakkasterkuin,
Viivu <3