27. marraskuuta 2009

Erilainen joululahja

Äitiys on ihmeellinen asia...
Se laittaa sydämeen koko maailman lapset.
Se kuulee koko maailman itkun ja ikävän,
haluaisi antaa lämpimän ja turvallisen sylin jokaiselle.

Kuka vain näistä pienistä voisi olla minun lapseni.
Jonkun tärkein,
jonkun oma,
mutta ilman äitiä ja isää.


Mitä minä voin antaa?
Tänä iltana minä otan nuo lapset ajatuksiini,
suljen rukouksiini, ja niiden siivin
kannan jokaisen Taivaallisen Isän turvalliseen syliin.

Aamulla sain ystävältäni viestin, joka antaa minulle myös konkreettisen mahdollisuuden helpottaa näiden lasten elämää:


ERILAINEN JOULULAHJA ?

Mitähän sitä keksisi jälleen kerran lahjaksi sukulaisilleen ja ystävilleen, kun heillähän on jo kaikkea? Moni meistä varmasti miettinyt samaa asiaa ja palaa taas samaan ongelmaan viimeistään ensi jouluna…


Olin vapaaehtoistyössä vuosi sitten Keniassa Arap Moin lastenkodilla Nakurussa, kodilla asustaa n. 150 orpoa tai hylättyä 0-18 vuotiasta lasta. Suurin osa lapsista on alle kymmenen vuotiaita. Ruokavalio lastenkodilla on yksipuolista ja annokset ovat säännösteltyjä. Ilmastonmuutos on aiheuttanut sen että sateita ei ole tullut Keniaan, vaikka on ollut sade kausi, ja näin ollen ruoan hinnat ovat taivaissa.

Ruoan lisäksi lastenkodilla tarvitaan lääkkeitä, pyykinpesuainetta, saippuaa jne.


Haluan haastaa kaikki tänä jouluna mukaan antamaan lahjan sellaisille, jotka ihan oikeasti tarvitsevat jotain, voimme yhdessä saada hymyn monen pienen ihmisen kasvoille tänä jouluna Lähden Keniaan 4.12, ja olen avannut tilin lahjoituksia varten! Lahjoitus menee lyhentämättömänä Arap Moin orpokodin hyväksi, käyn itse ostamassa ruokaa/tavaraa lahjoitetuilla varoilla.
Tilinumero Sampo, Kaijaleena Muchiri, lastenkodin lahjoitukset 802057-10060193


Tiedän sen kuulostavan kliseeltä, mutta suurin lahja, jonka voit antaa, on jonkun toisen auttaminen - Norma KamaliKuvat ovat Kaijaleenan ottamia harjoitteluajalta.

Kiitos Kaijaleena tästä mahdollisuudesta!
Olet rohkea nainen!

5 kommenttia:

Kaijaleena kirjoitti...

Pia ihana olet kun levität sanaa <3ja voi niin kauniisti kirjoitit tuossa alussa, alkoi ihan itkettää... ..."jonkun tärkein jonkun oma, mutta ilman äitiä ja isää <3 " Kohta pääsen rutistamaan taas kaikkia mussukoita ja viemään kaikkien hengessä mukana olevien lämpöisiä ajatuksia pikkuisille <3
Kiitos jo etukäteen kaikille!!

Taina kirjoitti...

Hei hieno juttu! Tiätkö muuten minkä järjestön kautta tämä Kaijaleena on siellä? Voi lapsia..

Viivu kirjoitti...

Huomenta!

Kaijaleena: Itsekkin jokakerta vetistelen kun katselen noita kuvia!

Taina: Kaijaleena voisi itse vastailla lisäkysymyksiin jos sattuu täällä vielä pyörähtämään :) Itse en nimittäin hirvittävästi muuta tiedä, kuin että sairaanhoitaja hän on ammatiltaan ja ihan niinkuin töissä töissä siellä sen harjoittelunsa ajan.

Taina kirjoitti...

Katooooo, nyt vasta luin ensimmäisen kommentin kirjoittajan nimen :D Tyhmä olo. Mut kiva ku kirjotit blogiin tästä julkisesti, toivottavasti ihmisiä lähtee mukaan! Tämmönen on aina niin mukavaa, kun rahat menee lyhentämättömänä ja henkilökohtaisesti perille!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Pistäähän tämä miettimään... Myönnän, että liian usein yritän unohtaa maailman epätasa-arvon ja kaiken muun vääryyden. Hienoa, että joukossamme on yhä ihmisiä, jotka täysin pyyteettömästi tahtovat vain auttaa.