24. marraskuuta 2009

Joulukorttirumba

Taas se tuli ja yllätti meikäläisen...

Kuulun niihin jouluihmisiin, joiden on tehtävä joulukorttinsa ehdottomasti itse ja käsin. Mieluiten hyvissäajoin ennen joulua niin, ettei tarvitse sitten kiireessä viimetipassa öitä askarrella. Jostain kumman syystä se viimeinen yö ennen korttien lähetystä menee kuitenkin aina liiman kanssa heiluessa ja kortit ehtivät kuin ehtivätkin vastaanottajilleen ajoissa... tosin sillä kalliimmalla ykkösluokan postimerkillä varustettuna, koska minä en taaskaan ehtinyt ajoissa!

Nettiaikana minun ei kuitenkaan tarvinnut itse edes yrittää muistaa startata korttirumbaa, vaan ystävällinen valokuvafirma muistutteli minua tulevasta urakasta suoraan sähköpostiini jo hyvissä ajoin ennen marraskuuta. Mielessä alkoi kyteä houkutus päästä tänä jouluna helpolla ja tilata kortit valmiina. Nykyisin kun se on niin turkasen helppoa...ja persoonatonta!

Perinteisesti meillä lapset on istutettu jouluiseen maisemaan, ja sitten on räpsitty rullallinen sillä paremmalla järkkärillä joka ei vielä ole siirtynyt digiaikaan. Katseltu kuvat läpi, mietitty, pohdittu, mittailtu ja viety lisätilauksia liikkeeseen, kunnes on alkanut varsinainen korttien askartelu. Nyt päätin käyttää kiireisen kotiäidin arkea alibina ja räpsäistä pesueesta mallikelpoisen kuvan digikamerallani ja laittaa sen valokuvaliikkeen sedälle verkossa menemään. Mutta kuinkas ollakkaan: päivänä muutamana avasin sähköpostini:

"Tarjous voimassa enää tämän päivän"

Apua! Nyt tuli kiire! Ei ollut aikaa odottaa perheen miesvoimia koulusta vaan istutin prinsessan hätäpäissäni jouluvalojen alle ja istutin niinikään tonttulakin pieneen päähän (onneksi olin sen sentään ostanut hyvissä ajoin). Muutama räpsäys (montaa en uskaltanut ottaa, koska pelkäsin kuvaussession loppuvan valtavaan räpsäykseen sähkövalojen ollessa hätää kärsimässä) ja viiden minuutin kuluttua kortit olivat jo matkalla painettaviksi.

Kerrankin olin ajoissa!


Valmiit kortit tulivat tänään, ja olen ihan tyytyväinen. Alimmaisena kuva, joka lopulta päätyy kaikkien mummojen ja tätien seinille jouluun mennessä. Toivottavasti joulumerkillä varustettuna!


:)Viivu

16 kommenttia:

Sari. kirjoitti...

Iiiiihania kuvia! Olen aivan myyty :)

Vekarus kirjoitti...

Iki-ihana!

suklaamarenki kirjoitti...

:D Mahtavia kuvia. Tämä viimeinen kuva on aivan huippu :)

TainaSusanna kirjoitti...

Mulla oli sama teema, poitsu makaa selällään ja telekkuaa valosarjan kanssa. Tuo Vean kuva menee ohi ja yli ja pesee sen meijän kuvan mennentullenjapalatessa! Siinon tunnelmaa <3

Helikaroliina kirjoitti...

Aivan mahtava joulukortti siitä tulee, ei voi olla hymyilemättä :)

Viivu kirjoitti...

Hehe :) Siinnon semmosta intohimoa jouluvaloihin :D

lumiomena kirjoitti...

Onko tuo intohimo jouluvaloihin peritty jommalta kummalta vanhemmalta? :) Ihana kuva! Edelliseen postaukseesi liitten: Toivottavasti selkäsi paranee pian, kuulostaa niin häijyltä kivulta.

Henska kirjoitti...

Mahtavia kuvia!

Maaka kirjoitti...

Ei mitään kiirettä eikä hätää. :D Hyvä, hyvä että ovat tallessa! :)Helpotti paaaljon! Meillä oli vain osa postia hetken kateessa muutama päivä sitten. Ja nyt oon muistanut odottaa sun ja yhtä toista juttua :) Odottavan aika on pitkä, mutta näin opin kärsivällisyyttä. ;D Ja sanon: anteeksi posti, että epäilin!

Voi kun on hauskat ilmeet neitokaisella ja suloiset vaatteet prinsessalla.

Kiva idea kuvista oli myös kaverilta saatu joulutervehdys viime vuonna; kollaasi neljästä kuvasta, kuvasarjasta. Tosi hauska, varsinkin kun yksikään kuva ei ollut täydellinen yhteisporeeraus kahdelta neitokaiselta :)

Viivu kirjoitti...

Hmmm... periytynee isältä...???
Eikös nuo ole jotain teknisiä juttuja?

Aivan, ne poseerauksen ulkopuolelta räpsityt otokset onkin monesti niitä parhaita! Ja Maaka, ei hätää, Asse ehti kuin ehtikin tänään postiin ;)

minnamarika kirjoitti...

Voi mikä kuvasarja!!! suloisin pieni joulutonttu!!!!

Arja kirjoitti...

Ihania kuvia, toi viimeinen kyl on yliveto:-))

malla kirjoitti...

kertakaikkiaan suloinen tapaus!!!!<3 meinaan kans tänä vuonna laittaa kuvan..tykkään yleensä tehä kortit ite mutta jostain kumman syystä;)viime vuonna matkaan lähti ostokortit.
MUtta meillä vasta kuvaus suunnitteluasteella!no,pienessä paniikissa syntyy tulosta:D

Anonyymi kirjoitti...

Hei Viivu!

Suloinen tonttutyttö siellä poseeraa! Tämä mummo on täällä ihan onnesta pullollaan: tänä aamuna klo 8.30 syntyi vanhimman pojan perheeseen pikkuinen tonttupoika. Tulen viikonlopulla katsomaan, mutta sinä voisit vilkuttaa minun puolestani sinne tien toiselle puolen!Siellä KAKS:ssa hän nyt köllöttelee.

Iloisin terveisin Piipe

ps. Nyt sille rakkauspakkaus-kortille tuli käyttöä!!!

Viivu kirjoitti...

Huomenet kaikille!

Ja Piipelle isot onnittelut pienen ihmeen johdosta :) Täällä Vean kanssa kovasti tien toiselle puolelle vilkutellaan! On se aina NIIN ihana ja suuri ihme kun syntyy uusi pieni elämä! Varjelusta ja kaikkea hyvää pikkumiehen matkalle!<3

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Hihii, hauska kuva, ei liian "tavallinen"! (siis tuo viimeinen, joka korttiin päätyi)