24. maaliskuuta 2010

Koukussa, taas!

Joku varmaan muistaakin, että kesällä jäin koukkuun virkkuukoukkuun ja tein urakalla siivousrättejä sekä itselle että muutaman myöskin myyntiin. Lienenkö virkannut sellaisella innolla, että langat loppuivat syksyyn mennessä kaikista kaupoista ja niin pikkuhiljaa pääsin irti myös virkkuukoukusta. Aina sillointällöin rättejä on kyselty sähköpostitse, ja viimeksi kauppareissullani päätin poiketa lankahyllylle. Siellä ne taas olivat! Bambulangat uusissa ihanissa kevätväreissään!!! ... ja hinnoissaan...

Noh, värit veivät voiton hinnoista ja mukaan tarttui sylillinen lankoja. Nyt olenkin sitten taas viritellyt koukkuni oikeaan vireeseen ja ahkeroinut. Tuloksena ihanan keväsisiä, ja mikä parasta ekologisia ja toimivia bamburättejä. 


Lankana käytän Novitan Bambulankaa, joka sisältää 68% bambua ja 32% puuvillaa. Rätin voi pestä 60 asteessa ja se vain paranee vanhetessaan. Uuden rätin imuteho ei olekkaan vielä ennen pesua parhaimmillaan. Rätti on juuri sopivan "karhea" kuivaneenkin lian hankaamiseen. Se on virkattu ilmavaksi, jotta kuivaminen nopeutuisi. Itse käytän keittiössä kuivauskaapin alapuolella Ikeasta ostettuja S-koukkuja, joihin rätti on helppo ripustaa kuivamaan ilmavasti käyttökertojen välillä. Suosittelen!


35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä myöskin olen koukutellut tiskirättejä samaisesta langasta ja ihan kokonaan puuvillaisesta. Mustasta langasta sen verran että siitä tehdystä jää huituloita pyyhkiessä. Ilmavasti hanan päälle kuivumaan tai sitten koukussa, eivät ala tuoksumaan epämiellyttäviltä ja keittiöpyyhkeen kanssa samaa vauhtia pesukoneeseen. Hankausvoimaa piisaa ja puhdasta tulee.
Ihania värejä on saatavilla noissa langoissa. Suosittelen myös, jos joku vielä epäröi!

Viivu kirjoitti...

:) Juu, meitä tyytyväisiä on muitakin :)

Itse en ole mustaa lankaa kokeillut, tuta bambulankaa ei taida Novitalla mustana ollakkaan, mutta noista en ole huomannut jäävän mitään pyyhittävälle pinnalle :)

Hanna kirjoitti...

Onpas kivoja ja niin keväisen värisiä tiskirättejä, mulla myös tuollainen yksi rätti roikkuu samanlaisessa koukussa, rätin olen saanut lahjaksi. Mulla kun tuo virkkuukoukku ei oikeen sovi käteen, en ole ikinä oikeen tykänny virkata, kudon sitten senkin edestä:) Mukavaa päivää!

Teija kirjoitti...

Pitäiskös itsekin virkata pari luuttua? Olisivat kivoja viemisiäkin, jos kyläillään. Siis, kunhan oon ensin virkannut pari muuta juttua pois alta :)

Näissä sun on kauniit värit!

Aikku kirjoitti...

Pitäisi varmaan kevään kunniaksi vaihtaa sukkapuikot virkkuukoukkuun. Olen vaan niin jumittunut sukkiin ja lapasiin eikä vaan osaa päästää irti ;)

Ruusa kirjoitti...

Jaha,kyllähän se taitaa nyt niin olla, että virkkuukoukku on hankittava, ei tule mitään.. :D

Ira kirjoitti...

Aivan ihania värejä! Pitikö opetella vielä tällä iällä virkkaamisen jalo taito? Vai ostaa sulta suosiolla? ;)

Jonna kirjoitti...

Voi kuinka kivan näköisiä!Pitäsköhän koklata, onko vaikeeta? Tosi kaunis jälki!

Anu kirjoitti...

Moikka!

Kun oot jääny koukkuun virkkaamiseen, ootko kokeillu koskaan puikkovirkkaamista? Helposti ja nopeesti saa aikaan todella kaunista pintaa esim. peittoihin ja huiveihin ja ihan mihin vaan... Se koukutti mut ihan täysin viikonlopun Kädentaitomessuilla! ☺

Terkuin, Anu

sanna kirjoitti...

Kyllä se on tätäkin kokeiltava. Koukussa minäkin olen, meinaan virkkaamiseen.Nytkin muutama isompi projekti menossa, mutta kun ne saan valmiiksi niin täytyy kokeilla tätä suosittelemaasi lankaa!

Viivu kirjoitti...

Sanna: Mulle riittää nää pienet projektit :) Isommat jää aina kesken. Nää on justiinsa sopivan mittasia.

Anu: En ole kyllä kokeillu. Kuulostaa mielenkiintoselta. Ehkäpä joskus... Tai itseasiassa voi olla, että tekniikka on joskus OKL:n aikana käyty läpi muttei siitä ole sen vahvempaa muistikuvaa...

Nonnukka: Ei oo vaikeeta! Pylväitä vaan päällekkäin ja kohta on valmista :)

Ira: Minkä värisen haluaisit?

Ruusa: Mars kauppaan! Koukku nro 3:lla tulee hyviä :)

Aikku: Jospa se irtipäästäminen helpottuu kun alakaa kesähelteet :) Näitä oli ihana virkkailla laiturin nokassa :)

Teija: Suosittelen :)Minä jätän nuo isommat virkkaukset ihan suosiolla teille muille!

Hanna: No onneksi on ihania ystäviä, jotka muistaa lahjoilla ;)

Marja kirjoitti...

Vautsi, tahtoo tommosia :) Just tosin pääsin sanomasta, että virkkaamaan en sitten ainakaan heti rupea - aloitettuani kutomisen siis ekan kerran 20 vuoteen :D

Blogissani on sinulle jotain :)

Mari kirjoitti...

Toimiiko tavallinen puuvillalanka yhtä hyvin kun bambu? Mä oon yläasteikäisenä virkannut pieniä perhosia ja ties mitä, mutta nyt en varmaan tommosta reunaa edes osais tehdä.

Kirsikka kirjoitti...

Kivoja rättejä. Hauska että juuri nyt tästä kirjoitit, kun olen viikon verran miettinyt että pitäisi...kasa tuota samaista bambulankaa odottelee tuolla nurkassa :)Meillä yksi ostettu puuvillainen ja se on tosi hyvä, paljon parempi kuin kertakäyttöiset ja mikä parasta ekologisempi. Ja nuo kertakäyttöiset tuntuvat kuluvankin TOOSI nopeesti huonoksi, kun tota pyyhkimistä jostain syystä riittää. Ja eiku virkkaamaan!

Maani kirjoitti...

Voi kuinka kivoja...jospas sitä itsekkin innostuisi=.) Ihania keväisiä värejä...on se vaan niin ihanaa kun se kevät tulee tai onhan se jo tullut. Aurinko paistaa ja mielä on virkeä, nautitaan tästä ja odotellaan kesää=.)

-Maarit-

Eeviregina kirjoitti...

Minä kudoin puikoilla talvella pari rättiä, mutta ehkä ne ovat vähän ilmavampia virkkaamalla.Täytyypä kokeilla.
Mulla on nyt käsissä nro 10 koukku , kun virkkaan kierrätysmattoja t-paidoista.4 on jo valmiina ja vielä pariin mattoon on kuteita. Ne valmistuvat nopeesti, kun on leikannut kuteet valmiiksi aikaisemmin. Blogissani on muutama kuva matoista.Koukuttavaa kevättä!

Suvi kirjoitti...

Hieno idea! Kivan näköisiä rättejä :)

Marika kirjoitti...

Hieno bamburätti!!
Ihana idea!!
Johan noilla kelpaa pyyhiskellä :)

Virpi kirjoitti...

Kauniita ja niin keväisiä :)

PirjopauliinaL kirjoitti...

Ihania!
Mieki tahon, lanka vaan puuttuu...

Anonyymi kirjoitti...

Ja just viime viikolla hypistelin rättiä varten tuota bambu-lankaa ja jäi ostamatta. No nyt täytyy varmaan hakea.. Ja uskaltaa kokeilla tällaista rättiä. :)

Sini kirjoitti...

Somia kuin mitkä! Täytyy itsekin kyllä kokeilla. :)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kauniita bamburättejä olet virkannut. Niin hennot ja keväiset värit!

pioni kirjoitti...

Meilläkin käytössä vastaavat ja tykkään tosi paljon. Pitäneeköhän hankkia noita uusia värejä...

LENNU kirjoitti...

Suloisia "tiskirättejä".

Viivu kirjoitti...

Kaikki vaan mars lankakauppaan sieltä :D

Marilla kirjoitti...

Kiitos kauniista blogistasi! (Tunnustus... :D)

sanna kirjoitti...

Minunkin blogissani on sinulle jotakin :)

Saara kirjoitti...

Ihania rättejä, niin pirteitä.. :) Ja kaiken ölisäks vielä kauniita!! Tollasia kyllä meillekin! Täytyis varman opetella virkkaamaan...

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Niin kauniita. Itse yritin taannoin tuollaista väkertää, mutta olisitpa vaan nähnyt. Juu oli kyllä ilmava.

Mieskin nauroi ja sanoi, että on kyllä ihan rätin näköinen.
Joten se siitä :)

Hanna kirjoitti...

Käyppä kurkkamassa blogissani:)

Ira kirjoitti...

Vaaleanpunaisen... ;)

Minna Perälä kirjoitti...

Ihanat värit siivousliinoissasi!!! Minä sai Vekarukselta joulun alla pari sellaista, ja että on hyvät käytössä!!!

Ira kirjoitti...

I have something for you... <3

Hanna kirjoitti...

Onnea kodin metsästykseen. Meillä on sama vimma noiden rättien kanssa näemmä =D Olen vaihtanut kaikki rättini näihin virkattuihin ja saanut muutkin innostumaan tästä ekologisesta ideasta!