12. maaliskuuta 2010

Varoituksen sana: Vaatepostaus

Säännöllisesti seuraamassani "Kalastajan vaimo" -blogissa Johanna kyseli vastikään miksi ihmiset blogaavat mielummin kodistaan kuin vaatteistaan. Jäin miettimään kysymystä, koska kuulun niihin joilla riittää mielenkiintoa molempia aihepiirejä kohtaan aikalailla tasapuolisesti. Jostain syystä olen kuitenkin kirjoitellut voittopuolisesti siitä kodista. En keksinyt muuta selitystä (kokovartalopeilin puuttumisen lisäksi), kuin että ehkä koti on sitten kuitenkin se vähemmän henkilökohtainen. Okei, voisin kuvata teille vaatekaappiani, sitä kuinka kaikki rytkyt lojuvat villeissä pinoissa pitkin poikin, ja niistä kuvista olisi henkilökohtaisuus kaukana! Melestäni vaatepostauksista kuitenkin  häviää jotain olennaista, jos vaatteella ei ole kantajaa. 

Oman itsensä ylenmääräinen esittely ei sitten ollenkaan kuulu suomalaisen peruspiirteisiin., saati niihin piirteisiin, joita suuresti ihastellaan. On totuttu olemaan "No enhän mää mittään oo" ja "Elä nyt vaan minua siihen kuvaan..." Mielummin ei edes ystävän kuva-albumiin. Saati sitten julkisesti Blogiin nähtäväksi. Suurin pelko on häpeä ja arvostelluksi tulemisen pelko. Pitäisi olla täydellinen vartalo, että sitä viitsisi kuvata. Ne rohkeat sitten jotka kameran kanssa leikkiin uskaltautuvat  tulevat helposti leimatuksi pinnalliseksi tai muuten itsekkäiksi ihmisiksi, jotka vain "itseään esittelevät".

Silläkin uhalla lupasin Johannalle ottaa härkää sarvista ja kokeilla vaatepostausta. Nou hätä! Tämä blogi ei muutu muoti taikka tyyliblogiksi, koska en ole muodikas tai tyylikäs sanan varsinaisessa merkityksessä. Ehkä olen jo liian vanha siihen. Vaatteissa mukavuusaspekti sanelee sen viimeisen sanan. Siispä kodista ja arjesta postataan edelleen, mutta vaatteet jos jotkin (vaatehuollosta puhumattakaan) ovat osa sitä arkea. Ainakin meidän perheessä :)

Näissä vaatteissa kävin eilen ulkona (tosin ihan ihmisten aikaan...) kuuntelemassa entisen työkaverin bändiä ja juomassa pai kuppia kuumaa kaakaota. Äidin herkkuhetki!

harmaat leggarit Kappahl
farkkutunika Sokokselta
huivi Indiska
rannekoru Kappahl
kengät Sokos


Olen aivan innoissani noista leggareista ja saappaista!!! Saappaat nimittäin löysin nyt Joensuun reissulla PUOLEEN HINTAAN! Huipun tuntoset jalassa ja ihana, vähän erilainen väri. Liian usein kun tulee kengiksi valittua musta tai ruskea.

Hiuksissa höyryrullat ilman höyryä :) Mulle käy aina niin, että jos laitan höyryn kanssa, niin kiharoista tulee liian isot ja hiukset lyhenee puolella. Ehkä sitten joskus jos saan nämä vielä pitkiksi kasvamaan...

Loppuun on vielä ihan pakko laittaa kuva meidän "Pikku-Viivusta" ;) Silläkin alkaa muutama haituva olla sen pitunen, että ponnari saatiin syntymään. Se jopa pysy päässä päiväuniin asti niin, että piti sitten ihan irrotella ettei vahingossa nielaise renksua unissaan.

Että tällasta Minä-minä-minä juttua tällä kertaa... 
Kodista onkin hankala postata jos on kylässä :)


24 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Ihana ku joku arvaa laittaa ittensä peliin ja kuviin!! ☺

-Anu-

P.s. Näytät hyvältä!

Anu kirjoitti...

Jaa...onhan mullakin jopa profiilikuvana ihan kokovartalokuva, mut sitä ei lasketa kun siitä ei varmaan oma äitikään tunnistais koska oon niin pakattuna pakkaselta ja auringolta suojaan! ;)

-A-

malla kirjoitti...

IHana FArkkutunika!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva asu sulla :)
Noi kenkulit on varmaan tosi mukavat!
Ja tuo pikkunainen,se on ihan syötävän suloinen! Kivaa,että ponnari saadaan jo tukkaan :)

Hanna kirjoitti...

Ihana vaatepostaus, farkkutunika on hieno, haluu samanlaisen:) söpö pikkuneiti, nuo ekat ponnarit on hauskoja laittaa, kun just ja just pysyy päässä ja kiva kun hän antoi pitää sitä, meillä usein revitään heti pois kun äiti on saanu laitettua ponnarin:)

Jonna kirjoitti...

Olipa kiva postaus! Kiva nähdä minkä näköinen ihminen tätä ihanaa blogia kirjoittelee :) Vaalea tukkka passaa sulle kylä todella hyvin!Tosi nätit vaatteet. Ja suloinen pieni neiti. Oikein ihanaa ja toivonmukaan aurinkoista viikonloppua teidän perheelle :) -Jonna

Mari kirjoitti...

Toi farkkumekko on toooosi kiva! Hyvin voi mun mielestä blogata omista vaatteistaankin- siinä missä lastenkin vaatteista.

Viivu kirjoitti...

Anu: Kieltämättä en ehkä heti tuntis jos tulisit vastaan :) Katotaan nyt kadunko näitä sit myöhemmin...en ainakaan vielä :)

Malla: Eiks oo :)

Virva ja Hanna: Juu, ja voitte arvata, että meilläkin äiti on meistä kahdesta enemmän innossaan vaikka pompila päässä pysyykin :)

Jonna: Kiitos, kiitos, KIITOS ja vielä kerran kiitos! Ihanaa viikonloppua vaan sullekin!

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Heippa Viivu! Näytät paljon yhdeltä balettikaveriltani sieltä kaukaisesta nuoruudesta;) Minulla on yksi pikkuinen ongelma ja koska olet ennenkin osannut selittää minulle blogin teon ihmeellisyyksiä, niin ajattelin kysyä nytkin...eli osaatko sinä tehdä niin, että kun tekstin joukosta klikkaa yhtä sanaa, niin siitä aukeaa kuva? Olisin tahtonut tuohon mapuche-lusikka-sanan kohdalle laittaa niin, että sanaa klikkaamalla olisi nähnyt lusikan...nyt en osannut tehdä sitä:( Kiitos jo etukäteen, jos viitsit neuvoa, siis jos osaat. Terkut taaskin tärisevältä Peikkokukkulalta!

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi ihana tunika!!!

Ja toi tukka on tosi freessi, ihana!!!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Kiva vaatepostaus! Minä tykkään, että blogissa käsitellään koko naisen elämisen skaala, ja olennainen osahan on vaatteet!

Pikku Viivu on ihana! <3

Suvi kirjoitti...

Kiva postaus! Osaat kirjoittaa niin hyvin ja elävästi! Vaatteet sopivat sinulle hyvin.

"Pikku-Viivu" on tosi söpö!

Arja kirjoitti...

Ihana toi farkku tunika:-))Ihana pikkuprinsessa alimmassa kuvassa:-))
Mukavaa lauantaita!

LeenaJohanna kirjoitti...

Hienoja kuvia.
Aivan ihana tunika.
Sopii sinulle oikein hyvin.
Olet niin nätti ja sopusuhtainen että kyllä kelpaa laittaa kuvia.
On sitten söpö pikkutyttö.
Kivaa viikonloppua!

tinttarus kirjoitti...

Kaksi ihanaa pellavapäätä!!Tykkään tosta farkkutunikasta minäkin.
Flunssan kourissa täällä edelleen,äh.
Iloa ja mukavia hetkiä viikonloppuunne!!

anrinko kirjoitti...

Kiva asu, tykkään tosi paljon! Varsinkin tuo tunika on UPEA!
Mutta mistä sä laihduttaisit? Olet niin kaunis ja sopiva. =) Siis oikeasti.
Mä olen harkinnut kans asupostauksia, siis tälläisen pulleronaisen asuja. Niistä ei oikein monikaan postaile. Johtunee koosta...ehkä. =)

Aarre kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi- Kivalta näyttää.

Saara kirjoitti...

Ihant vaattet sulla!!! Varsinkin tuo farkkutunika!! :) Pikkuneiti on niin söpönä tuossa alakuvassa!! :))

Ira kirjoitti...

Upea olet ja ihanat vaateet! Kiva lukea vaatepostauksista välillä... :)

Ja kyllä olette kuin kaksi marjaa, sinä ja "Pikku Viivu" <3

vanamo kirjoitti...

Mukava postaus ja mukavat vaatteet. Nuo saapikkaat on ihanat!

Kivaa kevättä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn aikaisempiin kommentteihin, juttujasi on kiva lukea ja miten mukavat vaatteet sinulla onkaan päälläsi!

Viivu kirjoitti...

Mia: Moikka! Hmmm... Visainen kysymys :) Osaan kyllä neuvoa sulle linkityksen lusikkapostaukseen, mutten yhteen tiettyyn kuvaan...

Menet tilaan, jossa kirjoitettua tekstiä muokataan. Sieltä sitten mustaat sanan, jonka haluat linkiksi. Sen jälkeen valitset yläpalkista "luo linkki" painikkeen. (Samassa rivissä kuin lisää kuva painike). Ruutuun ilmestyy kuvake, johon sitten vain lisäät osoitteen, johon linkin haluat lukijan siirtävän. Helpoitenhan se onnistuu niin, että menet siihen lusikkapostaukseen ennen linkin luomista, ja kopioit osoitekentästä tuon täsmällisen osoitteen.

Sitten vain koittamaan! En tiedä vastasiko tää nyt ollenkaan kysymykseesi, mutta muuta apua en nyt osaa antaa :)

Kiitos myös muille taas kauniista sanoista :)

Viivu kirjoitti...

Anrinko: Laita ihmeessä itsesi peliin jos siltä tuntuu! Varmasti löytyy saman asian kanssa painivia, ja kaikilla meillähän on oikeus näyttää kauniilta juuri sellasina kuin ollaan!

Itse alan pikkuhiljaa olla tyytyväinen olooni, mutta tosiasia on, että kiloja on edelleen 12 enemmän kuin ennen Veaa...

Rouva M kirjoitti...

Kiva postaus! Miksi kaiken tarvisi rajoittua pelkästään kotiin/sisustukseen :)
Hei, noi saappaat on ihanat. Arvaa, juuri samoja olin hankkimassa, mutta sitten ei enää ollutkaan kokoja jäljellä kun menin kauppaan ne ostaakseni.