30. maaliskuuta 2010

Vesperä

Vedettiin sitten taas vesperä talon suhteen.  Täytyy myöntää, että pikkuisen pahan mielenhän siitä taas sai. Talossa oli nimittäin ainesta. Aivan ihastuttava pohjaratkaisu ja hulppeat tilat! Olis ollu lääniä missä elellä, MUTTA:

En voi ymmärtää miksi joku menee bisnesmielessä pilaamaan loistavan talovanhuksen! Asukas on ostanut talon itse kaksi vuotta sitten ilmeisestikkin sijoitusmielessä, koska sitä on alettu heti remontoida. Kun remppa alkaa olla viittä vaille valmis (ta noh, viittätoista vaille valmis tässä tapauksessa...) myydään talo pois triplahinnalla. Remontoidahan voi, mutta miten? Itseasiassa joka kelpo talovanhuksen valmiiksi remontoituna löytää, on aikalailla onnellinen, MUTTA:

Aluksi päällisin puolin kaikki näytti suhteellisen hyvältä Kun kuitenkin ihan vain pikkaisen tarkensi katsettaan huomasi, että remontti oli tehty juuri, vain ja ainoastaan myyntihinnan korottamiseksi. Aivan uskomattoman huonoa jälkeä! Jopa MINULLE, joka yleensä en osaa pelata varman päälle tuli sellainen olo, että "mitähän tuolta alta mahtaa löytyä". Maalia ja seinäpinnoitteita oli roiskittu vähän sinne ja tänne suojaamatta paikkoja . Kaikki oli tehty "vähän sinne päin" joko hirveässä kiireessä tai sitten vain muuten puolihuolimattomasti. Ottaen huomioon, että talolla oli hintaa yli 200 tuhatta euroa, en tahtoisi alkaa laittamaan koko remonttia heti uusiksi.

Noin pikaisesti arvioiden olisi helpostikkin saanut 100 t kulumaan ihan vain remontin jälkien korjaamiseen. Tämä tuntuu aika uskomattomalta jos ottaa huomioon, että taloa myyvä mies omistaa oman remonttifirman. Itse en ainakaan tämän käynnin jälkeen uskaltaisi kyseistä firmaa palkata rempparemmiin :)

Ehkä huvittavin seikka koko talossa oli se, ettei makuuhuoneisiin oltu vedetty lainkaan paikkoja kattovalaisimelle. Katot ja pelit oli kyllä uusittu, ja katkaisijakin löytyi, mutta ei sitä paikkaa, mihin lamppu laitetaan. Ei ollut taas ihan loppuun asti mietitty ratkaisu ostajan kannalta. Noh, kesää kohtihan tässä mennään ja valon määrä lisääntyy, että mitäpä noista lampuista!

Et sellasii tällä(kin) kertaa. Ja nyt, totuuden nimissä alakaa hiipiä mieliin se rakentaminen...

Sitä ennen taidan pakata taas itseni ja pienimmäisen autoon ja hurauttaa Pohjois-Karjalaan :)


21 kommenttia:

allidaalia kirjoitti...

Voi harmin paikka!
Kyllä se talo vielä löytyy...jos ei vanhana niin sitten uutena. Uudesta sais heti mieleisensä :)
Tsemppiä etsintöihin!

Hanna kirjoitti...

Todella harmi kun tarvitsee hyvä talo pilata noin, Eiköhän se talo vielä teille löydy jos ei löydy niin alkakaahan rakentamaan saatte ainakin mieleisenne:) Mukavaa reissua teille.

Marielisa kirjoitti...

Voi surku :(
Eipä ole kyllä hyvää mainosta kyseiselle remppafirmalle.

Meillä on kans vedetty parin viime viikon aikana vähän hernettä nenuihin tuon taloasian kanssa, kun ei löydy niin ei löydy. Kahta kohdetta ollaan käyty katsastamassa - ensimmäinen ihan ok, mutta oli pilattu (vasta tehty remontti) tupakoimalla sisällä, ja vielä viimeeksi just ennen esittelyä, huh.
Toinen kohde olikin sitten kunnon rempan tarpeessa, jätettiin tarjouskin mutta myyjä pysyi tiukasti ylimitoitetussa pyyntihinnassaan eli se siitä.
Yhtä tonttiakin käytiin katsomassa, josko mekin sitten rakennettaisiin...mutta millähän ajalla? Mies kiinni töissään niin että avaimet käteen -periaatteella varmaan. Mietitään vielä...ja jatketaan etsiskelyä.

Rutkasti myötätuntotsemppiä teille edelleen talon etsintään!

Mukavaa PK-reissua! ;)

sanna kirjoitti...

No ompa ollut hölmö remontoija. Tehty muka hintaa nostva remontti, mutta pilattu koko asunto.
Kyllä te sen oikean kodin viellä löydätte!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Toi on niin inhottavaa! Mielummin ostaisi halvemmalla ja ottaisi sitten hiukan remppalainaa ja laittaisi itse siten kuin haluaa!

Niin on nyt myötätuntoni siellä sinun luona!

Liisa kirjoitti...

Tervetuloa tänne lomailemaan pohjois-karjalan ihaniin maisemiin!!

Anis kirjoitti...

Voi harmi! Teille soisi kyllä jo kodin löytyvän, olette etsineet niin kauan. Hyvää pääsiäistä kuitenkin.

virva kirjoitti...

Kurjuus.
Kärsivällisyyttä näemmä vaaditaan.
Mutta ei rakentaminenkaan hassumpi vaihtoehto ole..

lumiomena kirjoitti...

Voi itku. Aika ihmeellistä remonttia, mutta tuollainen on kai valitettavan tavallista, että ostetaan talo halvalla, remontoidaan päällisin puolin hienosti ja myydään sitten hurjalla hinnalla.
Häntä pystyyn! Rakentamalla ainakin saisitte sellaisen kodin kuin haluatte - tosin kyllä minäkin voisin sinne rakkaaseen Pohjois-Karjalaan muuttaa (mieheni on varmaan ihan kyllästynyt, kun Kuorosodan viimeistän jaksoa katsellessamme joka toinen lauseeni alkoi "olisi siellä Joensuussa kyllä niin kiva asua" ;) )

Krista kirjoitti...

Se on harmi, että markkinoilla on juuri noita kohteita todella paljon!
Kyllä se oikea sieltä kohdalle vielä osuu ja se on sitten rakkautta ensi silmäyksellä ;)

Tsemppiä etsintöihin!

Krista

Viivu kirjoitti...

:) Kiitokset tsempityksistä! Kieltämättä alkaa tulla sellainen olo, että onkohan meidän ollenkaan tarkoitus jäädä tänne Kajaaniin kun mikään ei tunnu loksahtavan paikoilleen...

Lumiomena: Hauska että olet laittanut kuvasi tuohon profiiliin, kyllä minä nyt sen perusteella sinut muistan nähneeni Joensuun aikoina :)

Teija kirjoitti...

Minä lähden pohjois-karjalaan.. No siitäpä sain taas päivän melodian päähäni, thänks!! :)

Ja surku, ettei tärpännyt! Mutta niin, miksette rakentaisi? Raskastahan tuo on ja itse en taitaisi alkaa (ollaan yrittäjiä ja hirvee kiire ja stressi vaanii joka nurkan takana..) mutta siten saisi kyllä sen oman unelmatalon!

Virpi kirjoitti...

Harmi ettei teillä vieläkään tärpännyt. Rakentaminen on kyllä siksi hyvä idea, että saat just sellasen talon ku haluat. Toki aika kovaa hommaa sekin on, paitsi jos teettää muilla ja voi itse keskittyä sisustuksen suunnitteluun ;)

Possumamma kirjoitti...

Mihinkäs sitä nyt nukkuessa valoa tarttis, Hih!;D

Heli kirjoitti...

No voi että. Mutta ehkä tosiaan se rakentaminen vois olla ratkaisu. Sit sais just mitä haluaa.

Nina kirjoitti...

Olipa harmi, mutta kyllä se tulee vielä vastaan sellainen talo mikä on just teille tarkoitettu... tai jos rakennatte itse :O)
Ja se mies joka oli tehny "remppaa" tähän kyseiseen taloon niin voi voi sanon vaan. Vaikka olis puoli ilmainen niin en palkkais enkä ilmaiseksikkaan ottais. Mutta mutta... kyllä se vielä iloksi muuttuu!
Hyvää pääsiäistä!
Halein Nina

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

yyyyyh...kuulostaa ihan chileläiseltä tyyliltä! Saitko muuten s-postini?

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Harmi, ettei tuuria tälläkään kertaa. Luulisi sen onnen joskus kääntyvän.
Kaikenmaailman remppaajia sitä on rahankiilto silmissä.


Hyvää pääsiäistä!

Sari. kirjoitti...

Tosi järkkyä luettavaa. Miten joku KEHTAA tehdä talolle noin?

Rakentaminen ei kuule ollenkaan kuulosta hullummalta :)

LeenaJohanna kirjoitti...

Voihan harmi. Eipä sitten ollut teidän juttu tuo talo.
Varmasti vielä odotuksenne palkitaan.
Kivaa , aurinkoista päivää!

TainaSusanna kirjoitti...

Tyhmää! :(

Paha mieli teijän puolesta.