16. toukokuuta 2010

Äiti lomailee

Aamulla laittelin taas miehen matkoihinsa venettä maalaamaan mummolan pihalle kun kelit sen sallivat. No en muuten oikeasti laittanut :) Itse lähti. Mielelläni olisin sen kotona pitänyt, mutta meillä tahtoo olla niin, että kun kesä koittaa, ei miestä paljon näy ennen sorsanmetsästyksen loppua. Aina voi tehdä jotain "mehtähommaa" tai "urheiluhommaa" tai "kalastushommaa" ja siinä se kesä sitten kivasti menee. Tällä kertaa olin kaukaa viisas ja pakkasin pienimmän lapsista mummolle viemisiksi. Ja mitä sain?  

IHAN OMAN VAPAAPÄIVÄN!

Vosiko olla parempaa kuin lapseton sunnuntai isolla auringolla? Pakkasin laukkuun rantapeiton sekä juomia , ja suuntasin kulkuni (minneppä muualle kuin...) rannalle!
 
(Voisin suunnilleen asua siellä. Näitä rantapostauksia siis tulee, tulee....ja tulee...jos sitä asuntoa ei pian löydy!)


Rantaan saapuessa olisi voinut lurauttaa pätkän "On suuri sun rantas autius" -biisistä. Kuten näkyy, koko  ranta oli autio ja tyhjä.  



Eikö Kajaanilaiset käy rannalla vai olinko väärässä paikassa?
Kauan ei kuitenkaan rannan tarvinnut yksin olla...
Minä ja ihan oma ranta, aika siistiä!




Levittelin peittoni nurmikonrajaan. Varmuuden vuoksi taitoin sen kaksin kerroin, että mahtuu muitakin ;) Onneksi olin ostanut matkalta muutaman naistenlehden lukemiseksi, olis ollu muuten aika hiljasta. Lehtihyllyllä muuten  huomasin, etten enää viitsi edes ostaa sisustuslehtiä. Niiden selaaminen on kuin vääntäisi veistä haavassa ja heittäisi suolaa perään. Niinpä juorut veivät voiton, vaikken ihan seiskatasosista olekkaan kiinnostunut. Sensijaan nämä kuninkaallisten suhdekiemurat ovat ehdottomasti juoruilua laadukkaimmasta päästä!



Aika pian katse kuitenkin hakeutui kotimaahan...


On se Peter vaan niin ihana! Itseasiassa aika vanha juttu jo, mutta pitää silti lukea mitä sille kuuluu. Joskus pikkutyttönä Mediapeli oli mun ihan lemppariohjelma! Eikä tosiaankaan päivän politiikan takia...


Harmi kun kesän ensimmäinen rusketus tulee niin turkasen hitaasti!

Kotimatkalla kävin vielä mutkan Kappahlissa ja apteekissa ihan vain siitä ilosta, että Kajaanissa sattui olemaan joku kauppa sunnuntaina auki. Mukaan tarttui tämä Vintage Stories mekko (Kappahlista) sekä mattapinnan antava kosteusvoide (apteekista). Sitä todellakin nyt tarvitsen! 


Kuulun niihin ihmisiin, joilla ekat helteet puskevat kaiken talven aikana kertyneen talin ulos naamasta. Iho kuulemma suojautuu sillä tavalla aurinkoa vastaan. Tiedä häntä, mutta näistä epäpuhtauksista on päästävä eroon! Onneksi kesän myötä ongelma yleensä tasoittuu, ja iho on jopa paremmassa kunnossa kuin talvella. 

Ihanan lämpösiä kesäpäiviä kaikille!


...ja täytyy vielä mainita, että vaikka lähtötilanne olikin autio ja tyhjä, niin kyllä siellä jonkin verran porukkaa näkyi kun tarpeeksi kauan odotteli...





27 kommenttia:

Piitu kirjoitti...

Oi, rantaelämä on niin kivaa, luxusta oikein ilman lapsia :)

anrinko kirjoitti...

Oi mikä päivä sulla ollut!!!
Mua ei saisi kyllä ikinä yksin rannalle...enkä sinne mielellään mene muutenkaan. Palan auringossa ja tulee aina auringonpistos, vaikka mikä lätsä olis päässä. =(
Tuo mekko on niin kesäisen suloinen! Ja kiitos voide vinkistä. tarvii kokeilla.
Mulla naama juuri eilen muuttui KAMALAKSI! Näppyjä urakalla pukkaa joka nurkasta ja kiiltää. =( ei kiva, ei ollenkaan.

Ruusa kirjoitti...

Voih, vanha kunnon "Paltsikka" :)
Ihana päivä sulla varmasti!
Itse en niin tuosta auringossa löhöilystä välitä,mutta onhan auringossa mukava puuhastella kaikenlaista!
Kivan näköinen mekko!

Kivaa alkavaa viikkoa!

Viivu kirjoitti...

Piitu: On se! Ihan kävi ulkomaan reissusta ;)

Anrinko: Samassa veneessä ollaan siis ihon suhteen! Mä en ole koskaan aikaisemmin tuota testannut, mutta mainoksen uhrina päätin kokeilla. Jos vaikka toimis...
Mulle rannalla olo on aikalailla elinehto :) Olen kuin kala kuivalla maalla kun meiltä ei pääse tästä kämpältä kävellen heti-pian rannalle :) Osansa on varmaan sillä, etten oo ikinä palanu, vaan rusketun aika helposti. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

Ruusa: :) On se hassua kun toisen "vanha kunnon Paltsikka" on toisen "uus outo ihan kamalan yksinäinen paltsikka" :D

Mulla on siis vielä toivoa...

Marja kirjoitti...

Minä luulin ensin että kuvat on jostain etelästä... ihanaa hiekkaa, ihana ranta, rauha ja AURINKO! Kuulosti enemmän kuin täydelliseltä ihan omalta päivältä :) Ja sama täällä, naamasta pukkaa kaikki talven tali ulos, yöks. Tosin mulla johtunee osittain myös vyöhyketerapiasta - viimeksi pyysin näet kuonanpoistokäsittelyn :)

Hanna kirjoitti...

Onpas sinulla ollut ihana vapaapäivä arjesta! :)
Täälläkin auringon paahteessa hyöritty pihalla rusketusta keräämässä... ;D <3

Rilla kirjoitti...

Ekat helteet aina yllättää. Meidän (no, ei se ole MEIDÄN, mutta tossa ihan lähellä :D) rantsussa oli porukkaa uimassa jonkun verran. Kyl-mää!!

Nahkaa rusketettu täälläkin. Odotellaan ihanien otsaan lasten jälkeen ilmestyneiden maksaläiskien paluuta ;)(Täytyykin heti mennä katsomaan, onko ne pirulaiset taas siellä)

Marja kirjoitti...

Rilla - sama täällä, lasten syntymän jälkeen minunkin otsani on vallannut maksaläiskäpataljoona =/ Tosin kun se täyttää koko otsan niin (edes kaukaa katsottuna) näyttää ruskealta ;D

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

No vau, ihana tapa viettää vapaapäivää! Meillä miehen kyllä kesällä näkee kotona mutta elokuusta joulukuuhun kaikki vapaa-aika meneekin metsässä ;) Kokeilin muuten tänään sun ohjeella krutonkeja ja tuli paljon parempia kuin entisellä tavalla, pannulla öljyssä paistaen. Kiitos ohjeesta, se on käytössä tästä eteenpäin!

Helena kirjoitti...

Oi joi, haaveissako vainko oot mun!!! Tuollainen päivä olisi ihana :)

Mari kirjoitti...

Voi että mä haaveilen samanlaisesta päivästä! Kolmelapsisessa perheessä omia päiviä saa varmaan todella harvoin.

-T kirjoitti...

Ihkuja rantakuvia! Ihana oma vapaus ja nautintopäivä:)
Kappahlissa käväisin minä myös eilen ja samoja vintage tyylisiä asuja ihastelin, yksi kiva paita löytyikin :)

Anna-Clarissa ja Ruusunen kirjoitti...

Kivoja kuvia :)

Teija kirjoitti...

Ihana ranta ja ihana päivä sulla ollut!! Oih!

malla kirjoitti...

tuota samaista mekkoa oon jo muutaman kerran hiplannu kyseisessä kaupassa:)

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Vau, sulla onkin ollut ihana yksinäisyys rannalla, varmasti lepäsit!
En taida itse päästä täällä kotimaassa rannalle, mutta kuukauden päästä otan kaiken moninkerroin takaisin Kreikassa ;)

Sissi kirjoitti...

Ah, aurinko ja juorut kuninkaallisista kuulostaa hyvältä yhdistelmältä!

Viivu kirjoitti...

Ohoh, olipas tänne tullut pitkä liuta ihania kommentteja! Yhtä kaikki, samaa mieltä ollaan, että äitien vapaapäivät on ihanoita! Kukin viettää sen sitten tavallaan, ja tämä oli aikalailla mun suosikki :)

Marja ja Rilla: Just kattelin tossa, että eikaivaan!!! Ei mulla ennen ole pisamia ollut ja nyt nenän varsi kivasti ruskeilla laikuilla... Olisikohan kolmas lapsi sitten tehny tehtävänsä...kääks! Mutta jos eivät tuosta kasva, niin ihan mukana kulkevat ;)

Hannele: Minä en ole koskaan pannulla edes kokeillut, kun uuniin ne on ollu vaan niin helppo työntää (ja luonto kiittää...). Hauska kuulla, että tämä oli siihenkin nähden toimiva systeemi :)

Melina: Itsekin voisin ottaa vaikka toisen :)

Mari: No kieltämättä nyt Vean syntymän jälkeen ei vapaita ole juuri ollut. En oikeastaan ole niitä kaivannutkaan, niin huumassa tämä vauva-aika on mennyt. Nyt kuitenkin huomaa, että alkaa taas välillä olla huilin tarpeessa.

Kiitos kaikille muillekkin, ja mekkoa hiplanneet, mars kauppaan sieltä!

Hanna kirjoitti...

Upea äidin vapaa päivä ja olet tosiaan osannut nauttia siitä, tuo mekko on ihana ja voidetta voisin myös kokeilla:)Mukavaa alkavaa viikkoa!

Heidi kirjoitti...

Ihanan kuuloinen vapaapäivä :) Toivotaan paljon rantapäiviä lisää!
Aurinkoista alkavaa viikkoa :)

sanna kirjoitti...

Tuollainen vapaa hetki tekisi kyllä meille jokaiselle kiireiselle kotiäidille terää ja omani käyttäisin varmasti myös rananlla ja shoppilen. Mitä sen parempaa onkaan? ;) Pientä rusketusta täällkin metsästetään. Harmikseni olen vaalea suomalainen herkkä iho.

Elisa LPP kirjoitti...

Ihanaa!

Ensi kerralla kun poikkeat kaupan kautta, niin kurki, jos siellä olisi niitä pulloja jossa on lehti mukana valmiiksi. Siis minikokoinen :) Kaksi yhdellä iskulla!

Viivu kirjoitti...

Hanna: Ainakin parin eksn päivän aikana olen ollu tosi tyytyväinen voiteeseen. Ihan mattana tätä ihoa ei pidä mikään, mutta ihon kunto on kyllä parantunu! Eivät ole finnit ainakaan lisääntyneet tukkeutuneista ihohuokosista, niinkuin joidenkin rasvojen kanssa käy :)

Heidi-suklaamarenki: Viikko on kuin onkin alkanut yhtä aurinkoisissa merkeissä :) IHANAA!!! Mukavaa viikkoa sinulle myös!

Sanna: Kyllä se siitä ruskettuu! Pitää vain olla vähän varovaisempi ja maltillinen :) (paraskin sanoja...)

La Petite Princesse: Just eilen luin samasta uutuudesta :D Pikkasen kiinnostas joskus ostaa ja kurkata minkäköhänlainen lehti se pullon kyljessä piileksii :D

Marielisa kirjoitti...

Hih, onpas Paltsikalla tosiaan ollut autiota!
Kiva kun näyttää Oulujärvikin päässeen jo jäistään ;)
Mut hei, ei ainakaan eväitä voi syyttää - ne näytästää olleen ihan parhaat!

Mukavia rantakelejä sulle jatkossakin!
Älä huoli, kyllä se ranta siitä vielä täyttyy, riesaksi asti.

mimmuli kirjoitti...

Ihana päivä sinulla on ollut=) Muistan miten ihana oli joskus olla ihan yksin kun lapset olivat pieniä, se on luxus aikaa=) Kiva kuva sarja..aivan kun olisi ollut mukana=) Täällä on ilo vierailla=)

Petuli kirjoitti...

Siis Kajaanissa tuollainen biitsi? Sinnekö se seuraava rantaloma pitääkin suunnitella :) Onpa ihana!

Jaana kirjoitti...

Voi että kun tekis mieli käydä käyskentelemässä paltaniemellä! Harmi vain kun haluaisin ottaa nuo koirat mukaan, kaikki vain ei jaa minun suurta intoani koiriin =( No, kyllä täällä yläkaupungillakin tuon rusketuksen pystyy hankkimaan. (tai mikä rusketus se blondilla on.. muutama kymmen minuuttia pihalla ja jo on nenä punainen..) Pitäisi käydä itsekin pyörähtämässä tuolla Kapphalilla, mutta kun on vain jotenkin niiin saamaton.. =D

Ihanaa viikonloppua sille suunnalle Kajaania!

- Jaana "Kainuunkadulta"