26. toukokuuta 2010

Tähänkö tää nyt loppu?

Unelmista tottassamme tänään...

Me on nyt totaalisesti kyllästytty tähän talon etsintään ja aletaan ihan vakavasti ja oikeasti harkita tilavampaa , kauniimpaa, viihtyisämpää, ilmastoituvampaa ja vähemmän kakanruskeaa väliaikaisasuntoa. Tänään on käyty jo kaksi kertaa katsomassa halpaa, 60-luvulla rakennettua rivaria, johon aletaan kallistua. Talo on ruma ulospäin, mutta siinä on silti jotain tosi kodikasta. Voisin hyvin kuvitella asuvani asunnossa pari vuotta, jonka aikana sitten voitaisiin etsiä unelmaamme ja harkita, halutaanko me ihan oikeasti edes asettua Kajaaniin pidemmäksi aikaa... Parasta tuossa rivarissa olisi, että rahaa jäisi pieneen remppaan ja kodista voisi siten saada oman näköisensä, sisältä.

Ollaan oikeastaan aika helpottuneita. Itseasiassa järkevin vaihtoehto tässä tilanteessa onkin laittaa unelmat pieneksi aikaa jäähylle ja keskittyä säästämiseen (säätämisen sijaan). Assen kanssa saatiin hyvät naurut, kun ilmoitin lähteväni päivittämään blogiini "unelmista tottassa" -osiota. Voisin kuulema tätä asuntolöytöä juhlistaakseni lopettaa koko blogin pitämisen :) Sitä unelmataloa kun ei koskaan löytynyt, mutta en minä lopeta... Tässä blogissa etsitään unelmien taloa vielä kahdenkin vuoden päästä, mutta siinä välissä voitaisiin rempata ja sisustaa yksi 60-luvun rivari... Vai mitä?


Ps. MUISTAKAA ARVONTA!


27 kommenttia:

Rilla kirjoitti...

Ei kuule yhtään pöllömpi idea! Saapahan hengähdystauon asialle... Ja oman voi laittaa ei-kakanväriseksi. Plus on oma :D

Virpi kirjoitti...

Kuulostaa ihan järkevältä ratkaisulta. Varsinkin jos vielä mietityttää asetutteko sinne pidemmäksi aikaa asustelemaan.

Mukavaa viikon jatkoa :)

Helikaroliina kirjoitti...

Tuohan kuulostaa hyvältä ratkaisulta! Saa välillä suunnata ajatuksia johonkin muuhunkin kuin talon etsintään ja saa enemmän tilaa ja ennenkaikkea tehdä omannäköistä.

lumiomena kirjoitti...

Hyvältähän tuo kuulostaa! Sitä paitsi 1960-luvulla rakennetuissa taloissa on isot huoneet, uusissa makuuhuoneet (etenkin lastenhuoneet) ovat vain hieman postimerkkiä isompia. Ja kauniiksi remontoidussa kodissa ei sisätiloissa edes tiedä, miltä talo näyttää ulos päin ;) Tsemppiä ja varmaan kerrot, milloin tähän asuntoon liittyvät kuviot varmistuvat?

Terhi kirjoitti...

Kuulostaa oikein järkevältä! Siellä saat toteuttaa itseäsi ja saatte aikaa harkita, mitä ja mistä lopulta haluatte :) Eikun siis suunnitelmaa toteuttamaan!

Pieni Lintu kirjoitti...

No et kyllä lopeta!!! ;)

Kuule voi sitä rivarikotiaki sisustaa rakkaudella..voi vaikka olis kakanväriset kaaakelit ja kaikki. x)

Kyllähän se oma ihan oikea koti oli itellekin ihan super ihana juttu mutta nyt tää elämä on näin ja pysytään siellä lehmän sonnan seassa eiks jeah! ;)

Krista kirjoitti...

Eikun rivarin ostoon! Sehän on hyvä välietappi ja hengähdystauko :)
Ja jos ulkoa ei miellytä niin pääasia on että sisältä miellyttää ;)

Arja kirjoitti...

Hyvä idea! Kyllä se unelmien talo vielä joskus löytyy:-))

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Hyvä idea senkin puolesta, että saisit OMAN PUUTARHAN:) Onko 60-luvun rivarissa paremmat pihat kuin uusissa? Eli isompia kasveja, puita jne? Jos nyt päädytte ostamaan rivariasunnon, niin tehän päädytte samaan ratkaisuun kuin me! Kun emme ole löytäneet reilun kahden vuoden etsintöjen jälkeen "unelmiemme" tonttia, johon rakentaa, päätimme rakentaa tälle tontille, joka meillä jo on. Ja etsinnät jatkuvat!!! Ehkä mekin parin vuoden päästä jotain löydämme...eli meidän blogimme jatkavat YHÄ samoilla linjoilla;) Hassua! Tämä talo, jonka rakensimme Peikkokukkulalle on kyllä melkein unelma. Uudelle tontille tahtoisin melkein samanlaisen, mutta vähän useammalla huoneella. Ai niin se tuli mieleeni, että jos ostatte rivarin ja koska kerran tiedätte, ettette ehkä paria vuotta kauempaa tahdo siinä asua, niin ottakaa huomioon se, että onko se helppo sitten myydä pois? Se tässä vain tuli mieleeni. Onnea oikean päätöksen tekoon! Jännään aina mukanasi:)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Kuulostaa helpottavalta, vaikkakin itse väliaika kodissa asuessani olen tähänkin välillä aika täysi!

Onnelan Anuhan on tehnyt kotinsa vastaavaan rivariin. Pelisilmää ja silmää kauneudelle, niin mistä tahansa voi saada kaunista. Meilläkin kun tämä talo on sieltä 60-luvulta, tiedän mistä puhun :)

Juu ja blogia et kyllä oo sitten lopettamassa! :D

Sari kirjoitti...

Rivari on ihan hyvä ratkaisu!Voi sitten haaveilla ja suunnitella sitä seuraavaa OIKEAA kotia! Näin meillä ainakin. Seuraavaksi rakennetaan oma koti. :) (ainakin toivottavasti joskus...)

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

HYvä ratkaisu väliaikais rivarin osto! :) Kyllä se teirän unelma talo sitten aikanaan vastaan tulee. ;)

Rauhantuomari kirjoitti...

JOO!

sanna kirjoitti...

Hyvä vaihtoehto. Itsekkin olemme ajatelleet välissä ehkä mennä vanhaan rivitaloon. Ennen sitä unelmien omakotitaloa. ja jos se on remontoitava, niin siinä saat ainakin toteuttaa itseäsi :)

Iida Emilia kirjoitti...

Ei yhtään hassumpi ajatus! Tuumasta toimeen vaan :)

Itse olemme asuneet tässä väliaikaisessa 80-luvun rivari-asunnossa jo 7,5 vuotta, ja tykätään! Tilaa sais olla vähän enemmän, ja remppaakin hiljalleen tehdään, mut kaikki muu on kohdillaan!

Onkohan tuonne tehty kuntotarkastus? Ystävämme ostivat 60- luvun rivarin, ja pesuhuoneesta löytyi hometta! Ystäväni sairasteli tuolloin kovasti, mutta rempan jälkeen helpotti!

Onnea valintoihin! :)

Vekarus kirjoitti...

Varmasti hyvä päätös! Mukava päästä seuraamaan uuden kodin laittoa!

Sanna-Mari kirjoitti...

Viksu veto, jos tonnilla ahistaa nykynen. Ja taitaa ahistaa :P :D Ei parane taloilmotuksia sitten yhtään ees vilasta ennen kun on oikeesti taas semmosta ostamassa. Tuppaa aina kaikkee mauahtavaa lipuun näkyviin just sillon kun ei kykene, monessakin asiassa elämässä.
Mielenkiintosta tosiaan päästä seuraileen rivarin laittoo :)

Piitu kirjoitti...

Hyvä idea, kannatetaan :) varmaan helpottais kun pääsisitte nykyisestä pois, voi sitä olla onnellinen rivarissakin :)

sarppa kirjoitti...

Kuullostaa hyvältä vaihtoehdolta.Ja kun remppaatte rivaria ja arvo nousee sitä myötä,saatte myös myydessä sitten hyvän voiton. :)Siitä on hyvä sitten katsella sitä unelmien omakotitaloa!
Meillä aivan sama homma,että AINA olen haaveillut OMAKOTITALOSTA,mutta järkevin vaihtoehto oli silloin 3 vuotta sitten ostaa kuitenkin vain rivari,jota olemme tässä sivussa remontoineet.Omakotitalosta edelleen haaveilen,saas nähdä milloin toteutuu..Mutta nuoriahan tässä vielä ollaan,eikös?:)

Ja elä vaan lopeta blogin pitämistä!!:)

Marielisa kirjoitti...

Viivu, hyvältä idealta kuullostaa!

Ollaan nimittäin itse ihan vakavissaan kans laittamassa Unelmatalon/tontin hankintaa toistaiseksi jäihin ja mietitään kuumeisesti 'väliaikaistalon' ostoa tästä läheltä tätä nykyistä vuokrataloa.
Kriteerinä ehdottomasti kans se, että se on suht helppo jälleenmyydä sit kun haluaa muuttaa pois. Jos nyt sellaisia onkaan siis.
Nyt vaakakupissa painaa vahvasti myös se, että ei haluta lasten koulujen vaihtuvan taas (vastahan me tänne tultiin!) ja nyt ylä- ja alakoulu näppärästi vierekkäin alle kilometrin päässä kotoa.

Niin ja nuo 60-luvun rivarithan on oikeesti usein aika tilavia - helposti sinä siitäkin Omanlaisen Kodin loihdit!!

Tottahan sinä bloggaamista jatkat, ehtikö joku jo epäilemään? =)

Heli kirjoitti...

Ooo, iiihanaaa.. pääsemme siis pian seuraamaan sinun rivarisisutusjuttujasi!! Ihan hyvä idea tämä ja kuule, kyllä se sieltä sit se unelmakin eteen tulee kun on sen aika!

Niina K kirjoitti...

Ei muuta, kun rivariin vaan.. enempi tilaa = helpompaa hengittää! Eikä se haittaa vaik o ruma ku perkeles päältä (niin on nää meidän slummilan talotkin) jos jos kodikkuus sisällä on kohdallan. :) Eli isoa peukkua meiltä täältä rivari idealle.

nanna kirjoitti...

Kyllä se unelma vielä eteen tulee. Kaikki hyvähän tulee aina silloin kun sitä vähiten odottaa :)

Tyyliin elämän mies tulee vastaan, juuri sinä päivänä, kun olet liikenteessä ilman meikkiä ja nuhjuvaatteissa, hehe

Pipsa kirjoitti...

Mutkan kautta löysin blogisi, joka on tosi kiva! Älä siis lopeta bloggaamista. Rivari kuulostaa tosi hyvältä idealta! Ei kun kiinni vaan!

Anonyymi kirjoitti...

onpa ihanaa kun saatte(vaikkakaan ei se unelmien koti)mut kodin kuitenkin ;) <3

Anu (Vee=)

Amalia kirjoitti...

Tästä tulikin mieleen, että miten olet itse kajaanissa viihtynyt? Ite siellä neljä tosi mukavaa vuotta asuin opiskelujen merkeissä - ehkä voisi olla erillaista ilman niitä ympyröitä, mutta kiva siellä on aina jonkun kerran vuodessa pyörähtää

Viivu kirjoitti...

Amalia: Moikka! Ihanaa, että joku toinenkin on täällä asunut :)Mä olen viihtynyt täällä tosi huonosti, mutta iso syy on varmasti ollut tää väliaikainen ahdas asuminen ja aivan mieletön ikävä Joensuuhun...

Kaupunki on tosi pieni ja "kuolleen tuntunen" Joensuun jälkeen, mutta nyt alkaa helpottaa kun olen löytänyt ihania ihmisiä ympäriltäni :) Opiskelupiireissä kotiutuminen on varmaan helpompaa kun sitä toimintaa tulee ihan luonnostaan. Nyt kun en ole ollut edes töissä, niin mökkihöperöys on meinannu iskeä eikä ole ollut edes sit niitä vanhoja kavereita joiden kanssa voisi aikaa kuluttaa.

Onneksi nyt kuitenkin tulee kesä ja päästään omaa pesää rakentamaan. Jospa se auttaisi kotiutumaan!