20. kesäkuuta 2010

Äntligen!

Pakko se kai on tunnustaa, minusta on kovaa vauhtia tulossa Ruotsi-fani. Tähän saakka sitä on voinut piilotella tyyliin: onhan se naapuri hieno maa, mutta urheilussa kertakaikkiaan sietämätön! Eilen kuitenkin jääkiekko ja kaikki muu, mikä meitä toisistamme erottaa, menetti yhtäkkiä merkityksensä! Jopa minä tunsin olevani kuin yhtä suurta perhettä lahden yli. Minussakin taisi sittenkin asua pieni monarkki.

Vielä vuosi sitten en olisi uskonut istuvani tippa linssissä ruudun ääressä (ylipäänsä on hyvin harvinaista, että istun tippa silmässä, saati sitten ruudun ääressä) kun Ruotsin kruununprinsessaa viedään, mutta eilen yllätin itseni lattialta rähmälläni herkkujen ympäröimänä, ja samaa vauhtia kun ahmin ruokaa sisuksiini, ahmin silmilläni, korvillani ja kaikilla aisteillani häähumua vastaanottimesta. Heijjaa Svärje! Parasta kaikessa oli, että sain tehdä sen kaiken aivan yksin! Siis ihan rauhassa!


Victuurian äidiltään lainaamat huntu ja tiara olivat vain NIIN upeat! Korvakorutkin ihan täydelliset! Puvusta puhumattakaan. 


Ja entäs Daaaniel! Melkein liian hyvää ollakseen totta...
Puoleen vuoteen en ole katsonut telkkaria ja nyt olen katsonut uusinnan uusinnatkin. Sitä hymyä, onnea ja rakkautta voisi vain katsella loputtomiin. Toivotaan, että se kestää!


Hääpäivän dagen efterin kunniaksi keittiössämme Ruotsihenkeen sopiva kukkakimppu omalta pihalta.



19 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Heja Sverige täälläkin, kyllä se sisäinen pikkutytön prinsessahaaveilu vaan heräsi meikäläisessäkin ja tippa linssissä piti tiirata häitä. Oih sitä Danielin puhettakin..nyyh! ;)

Marie Elisabeth kirjoitti...

:D Minusta on ollut hauska huomata että suomessa on oltu niin mukana naapurimaan touhuissa :) Olen itse syntynyt ja asunut ensimmäiset 20 vuotta siellä ja ollut vähäsen että...anteeksi. :D

Viivu kirjoitti...

Pieni Lintu: Sama täällä! Tuli heti hirveä tarve järjestää satuhäät...Vahinko vain, että pitäisi ensin erota. Noh, ehkä omalle tyttärelle sitten...

Marie Elisabeth's rum: :D Ja minäkin kun luulin, etten KYLLÄ lähde mukaan tähän... Ja nyt olen ihan "rakastunut" itsekkin :D

Elina kirjoitti...

Samma här!!! :))

Tarleena kirjoitti...

Jos tykkäät lukea suosittelen Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaista.

Hauska kirja, ja tähän aiheeseen niin sopiva.

Toivoo eräs lukijasi, jossa asuu pieni rojalisti svensson myös.

Viivu kirjoitti...

Elina: Meitä taitaa olla tänä viikonloppuna muutama :D

Tarleena: Kiitti vinkistä! Rakastan lukemista, ja nyt siihen on jopa ollut aikaa välillä :) Täytyy etsiä käsiin kunhan saan nuo vanhat pois alta :)

Marja kirjoitti...

Hih, just samat fiilikset tosiaan oli täälläkin. Kyynelehdin koko illan ja tyttäret kiikuttivat vuoronperään mulle nenäliinoja :)

Mutta niin monarkistia minusta ei taida tulla etteivätkö naapurimaan jääkiekkoilijat minua ärsyttäisi ;))

Rilla kirjoitti...

Ihanat oli. Minäkin kyynikkona katsoin hymyssä suin. (nooo, en nyt tiedä siitä kyynikosta).

Marjan kanssa samaa mieltä. Kuninkaalliset menee oikein hyvin, mutta jääkiekko... mur :D

PikkuBertta kirjoitti...

Täälläkin yks samanlainen tihruttaja,ja Ruotsi -fani.Aivan ihana oli seurata häitä.
Ja kuinka kaunis pari.Onnellisuus oikein huokui kuvaruudun tälle puolelle.Danielin puhe oli viimeinen pisara.Silloin alkoi oikea kyynelvirta tulva.
Kyllä tälläisia Prinsessahäitä me naiset kaipaamme,vai mitä.

Tarja kirjoitti...

Tippa linssissä täälläkin :)
Ajattelin että sunnuntain koostetta katsoessa ei enää nenäliinoja tarvita, mutta vielä mitä! Yhtälailla piti silmäkulmaa kuivailla ja nenää niistää kuin lauantainakin...

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Here here! Siis tippa linssissä häitä katsoessani. Minä uskon Victorian ja Danielin rakkauteen. Se on jo nyt ylittänyt sosiaaliset luokkarajat, kestänyt Danielin munuaissairauden ja voi mikä ♥rakkaus♥ hääparin silmissä siinsikään, kun he katsoivat toisiinsa.

Vadelmavenepakolainen on hauska ja tosi hirtehinen kirja Ruotsin ihailusta.

PS. Teidän vessasta tuli h i e n o !

Eva-Liisa kirjoitti...

Oli se niin ihanaa, että tippa silmässä minäkin katselin sitä onnea ja iloa, mikä heistä paistoi.

En juuurikaan ennen pitänyt Danielista, mutta nyt minusta on tullut Danielin kannattaja. Ihanan prinssin sai prinsessa. aaah.

OLisipa ihanaa nähdä kuninkaan ja kuningatar Silvian häät uusintana. tai onkohan niitä jossain netissä, tietääkö kukaan? Minä silloinkin olin nenä kiinni telkassa.

Kristiina kirjoitti...

Hieman myös silmäilin häitä ja kyllä se Daniel sanoi nätisti puheessaa Victorialle. oN se niin romanttinen mies. kyllä ne ruotsalaiset miehet osaa puhua! toivottavasti myös pysyy sanojensa takana!

Sissi kirjoitti...

Aaa, olihan ne häät ihanat! Täälläkin on googlailtu jo kuvia vaikka ja miten paljon. :D

Saanko muuten laittaa sut blogilistalleni?

Ainosofia kirjoitti...

Hei Viivu,
ja ensinnäkin todella paljon Onnea uuteen kotiinne <3

Rivarissa mekin asumme ja sopii meille hyvin.

Kiva alkaa seuramaan teidän kodin laittamista oman näköiseksenne.

Ja mitä tulee noihin häihin - kyyneleitä on tääläkin vuodatettu.
Eikai tuommosta onnea katsoessa voi muuta kuin liikuttua <3

Viivu kirjoitti...

Marja: Saapas nähdä katsonko ens MM-kisojen aikaan jääkiekkoilijoitakin toisella silmällä ;) Osaakohan ne puhua yhtä kauniisti kuin Daaaniel?

Rilla: En olisi minäkään uskonut, että näin hullaannun!

Pikku Bertta: Näin on! Ja ne katseet! Ne oli kyllä NIIN syviä!!!

Tarja: Minä nieleskelin ja purin hammasta ;)

Lumiomena: Ne katseet oli ehkä kaikista vaikuttavinta!

Liisa: Kyllä Daaaniel on nyt munkin ihan ehdoton suosikki!

Kristiina: Samaa toivotaan täällä <3

Sissi: Voi se olisi suuri kunnia asia :) Toki saat!

Ainosofia: Heippa! Ja kiitos onnitteluista :) Minulle myös rivari sopii oikein hyvin, koska naapurit eivät koskaan ole häirinneet tätä "laumasielua" :)
Kiva että olet mukana "projektissa" ;)

Silkku kirjoitti...

Sano elä muuta. Kylläpä osasit kuvata munki tuntemukset osuvasti nuyita häitä koskien. =) Ihania rinsessoja ja rinssejä <3 On sitä jotain hyvää ja kaunista tuolla naapurissa, vaikka tosiaan on niin ärsyttävän onnekas ja hyvä urheilussa.

pikkukimalainen satu kirjoitti...

Pakko tunnustaa, vaikka hävettääkin, että tuli häistä innostuttua. Vau, mun mies on syntynyt ruotsissa. Mut mie oonkin prinsessa.

Sally kirjoitti...

Hih, täällä toinen yllättäen Ruotsi- ja monarkiatautiin sairastunut! Niin herkät ja UPEAT häät!

Juhannusaaton aattona kotiuduimme Tukholman reissulta. Kävimme heiluttamassa linnan parvekkeelta - siltä samaiselta, jolta Viccan piti hääpuheensa alamaisilleen. Oooooh. Ja entäpä Drottningsgatan-kävelykadun putiikit.. Mikä atmosfääri! Kesäinen Tukholma valloitti kauneudellaan ja tunnelmallaan ;) SUOSITTELEN!

PS. Kaunista teillä. Mitä mahtaakaan olla rempan jälkeen? Onnea opintoihin.