28. kesäkuuta 2010

Yötyö

Ainoa oikeasti rauhallinen hetki tehdä hommia meidän perheessä on yö. Niinpä illalla kun lapset saatiin sammumaan me kaivettiin miehen kanssa tapettiliisterit ja harjat esiin ja aloitettiin tapetointi... Tai oikeastaan tapetoinnin tee-se-itse pikakurssi. Kumpikaan ei nimittäin ollut tapetoinut koskaan aikaisemmin. Tähän asti meillä on aina ollut seinissä vain maalia.


Näin jälkiviisaana vois todeta, että harjoittelutapetiksi olisi tietysti voinut valita hieman helpommin kohdistettavan kuvion. Maiden rajat ja joenmutkat tuli aika tarkkaan syynättyä, ja muutama ylimääräinen mutka saattoi johonkin kohtaa tulla... Kaikenkaikkiaan olen kyllä aika ylpeä lähes saumattomasta yhteistyöstä. Tämän jälkeen varmaan mikään kuviotapetti ei tunnu ylitsepääsemättömältä... Vai olenko väärässä?


Välillä piti vain ottaa rennosti ja ihastella työn tulosta...jalat tukevasti Afrikassa.


Jos tämä koko komeus on aamulla vielä kiltisti paikoillaan, voidaan huokaista helpotuksesta...
Ennen sitä en varmaan uskalla edes hengittää seinän takana.

Tässä vaiheessa on pakko pyydellä anteeksi jo tätä remonttijuttujen paljoutta ja rumia, pimeitä kuvia öisistä hämärähommista, mutta tätä tämä meidän elämä tällä hetkellä on... No, osataan me välillä lomaillakin. Viriteltiin pihalle muurikka pannu ja paistettiin ihania lettuja iltapalaksi, NAM!

Mukavaa tiistaita kaikille teille siellä!
Ensi yönä onkin tähtitapetin vuoro...


20 kommenttia:

Wiltsu kirjoitti...

Tuo seinä on kyllä hieno!!!

Hanna Sormunen kirjoitti...

Hienoa! Se on kyllä kumma miten lapsilla ja aikuisillakin alitajuntaan jää tietoa ihan helpostikin ihan vain katselemalla.

Arkirakkaus - dibsukka kirjoitti...

Voin vaan kuvitella kohdistamisen vaikeuden:D

Hieno tuli, mistä tapetti muuten on?

Janna kirjoitti...

Tapetti näyttää tosi hienolta! Wau!

Mekin tapetoitiin miehen kanssa ekaa kertaa vasta hetki sitten ja tapeltiin kohdistamisen kanssa joku tovi. ;)

Ja mä tykkään sun blogista hirmuisesti tällä hetkellä juurikin näiden remonttijuttujen vuoksi. Lisää lisää! Mä voisin ostaa vaikka uuden talon ihan siksi, että pääsisin taas remontoimaan. :)

Ja hei, ei kai jokaista kuvaa tartte ottaa ajatuksella, että koska se tulee blogiin niin "asettelen, sommittelen, onko värit ja valotukset kunnossa?" :)

Marja kirjoitti...

Eikun siis LISÄÄ vaan näitä remppajuttuja! Nämä on aikuistenoikeesti tosi kiinnostavia! Ja vitsit tuosta tuli hieno!! Mekin taannoin tapetoitiin ihan ekaa kertaa.. hassua miten moiselta onkin välttynyt koko ikänsä...

Aurinkoisia päiviä sinne suunnalle! Täällä vielä töitä ja kiirusta tämä viikko - ens viikolla alkaakin L O M A :)

Hanna kirjoitti...

Siis niin mahtavan ihana tapetti!!! ♥ Kyllä sitä tekemällä oppii, lisää vain remppajuttuja, näitä on mukava seurailla. :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Tuo on varmasti todella vaikea tapetti laittaa! Mutta oijoi, kun siitä tulee hieno!
Teidän asuntonne remppaamisesta on minullekin kasvanut pieni kodin uudistamiskuume (ja vasta viime kesänä tänne muutimme...).

Eva-Liisa kirjoitti...

Onko tuo kartta tapettia? Wau. hieno idea laittaa seinälle, tosin en varmaan kyllä itse laittaisi.

Uusia kuvia odotellen.

Hanna kirjoitti...

No onpa hieno tuo seinä!!!

Niina K kirjoitti...

Hyvännäköinen siitä tuli. Tapetoin keväällä vähän vastaavanlaisen (hevostalli aiheisen) 8 kappaleesta koostuvan "muraalin" meidän lainalalapsi A'n kotiseinälle. Laittaminen oli suht helppoa.
Tosin paprerilaatu ainakin tuossa heppa muraalissa oli paljon ohuempaa kuin tapeteissa.

Viivu kirjoitti...

Wiltsu: Kyllä se täytti meidänkin odotukset :) Sen ääressä on nyt aamu ihmetelty Suomea kärpäsenkakkana koko maailmassa... :)

Sykerö: Juu, näin on. Ja kun kartta on noin iso, niin sen äärellä jotenkin tajuaa taas näitä mittasuhteita...

Dibsukka: Tapetti on kahdeksasta palasta koottava valokuvatapetti Kodin Terrasta.

Nasba: Nimenomaan :) Mullakin tuo kamera on aina mukana blogasin tai en, ja kuvia tulee sitten vai "räpsittyä" sieltä täältä. Onhan ne kauniit ja harkitut kuvat ihania katsella, mutta aina ei tosiaankaan ehdi, eikä se ole tän blogin tarkoituskaan.

Marja: No näitä tulee nyt hetken aikaa :D Itse mietin ihan samaa, että pitkälleppä olen päässyt tapetoimatta! Mutta kivaa oli, kohta uudestaan!

Peikkotyttö Hanna: Kiva kun viihdyt mukana :) Mukavaa tämä on ainakin tekijän näkökulmasta :)

Lumiomena: Ei se ylitsepäsemättömän vaikea ollut. Vaikea varrata, kun en ole vielä "normitapettia" koskaan laittanut... Ja se kodin uudistamiskuume iskee aina aika-ajoin vaikka kuinka ihanassa kodissa asuisi :)

Liisa: Juu, kyllä se on tapettia! Kahdeksasta palasta koottava valokuvatapetti. Enkä minäkään olisi sitä muualle laittanut, kuin pojan huoneeseen :)

HannaP: Se on aika ihku!

Niina K: Kuten sanottu, mulla ei ollut vertailukohtaa tuossa laittamisessa. Ei se tosiaan ylivoimaista ollut suinkaan, mutta tarkkana sai olla :)

Rantakallion rouva kirjoitti...

Aivan mieletön tapetti, kaikkea ne tekeekin! Pitäisköhän lähteä itsekin katselemaan jotain ihania kuviotapetteja uuteen kotiin, täällä myös on ollut aina pelkkää maalattua seinää!

Taina kirjoitti...

Onpa hiaaaano!!!
Oliko se sopivasti oikean korkuinen vai jouduitteko kehittelemään jotain lattian tai katon rajaan?

Elisa LPP kirjoitti...

Hieno tapetti! Ja upea työsuoritus :) Itse en varmaan osaisi tapetoida varmaan edes yksivärisellä...

Lettuja, mmm....

Suvi kirjoitti...

Hieno on tapetti! ja samalla yleissivistävä :) Olisin tuollaisesta itsekin lapsena pitänyt, rakastin nimittäin karttakirjojen selailua!
Tulee meilläkin tehtyä paljon juttuja yömyöhään kun muuten ei pysty, näin se on.
Ja remppajutut on kivoja, ei kyllästytä!

Viivu kirjoitti...

Saska: Tapetit avaa kyllä ihan taas toisenlaisen maailman :) Vaikka maalattu seinäkin on ihana.

Taina: Tapetti tietysti pikkasen eri kokonen kuin seinä. Korkeutta jouduttiin lyhentämään karsimalla alareunasta etelämanner (kuka sitä nyt edes kaipaa) ja reunoille jäi n. 14-15 cm leveät paljaat kaistaleet joihin laitetaan yksiväristä tapettia myöhemmin. Laittelen siitä sitten taas kuvia :D

La Petite Princesse: Siitä vain harjottelemaan :) Ei ole hankalaa.

Suvimarja: Sanos muuta! Minäkin olen oppinut jo paljon uutta :)

Murupeikko kirjoitti...

Muurinpohjalettuja!! Namskis!! Kappas ku ei tuoksu tänne astii oo leijjaillu.. :D
Tsemiä rempan tekoon, hyvältä näyttää, kun käyn välillä luumuilemassa kuviasi. :DD *nostaa peukkua*

Silkku kirjoitti...

Toi maailmankartta-tapetti on niin loistava, että mäki haluan tollasen sitte lasten huoneeseen ku on oma asunto. =) Kuvitelkaa miten ihana lapsilla tehä mantsan läksyjä, ku voi suoraan kattoa maailman eri kolkkia seinältä. Perfetto!!
Kerrassan ihana...ei riitä sanat kertomaan. <3 Tsemppiä yötöille, se jos mikä on työtä. =)

Jenna kirjoitti...

Hienolta näyttää :)

Lenni kirjoitti...

Onpa hieno tapettiseinä! Ja just passeli pojan huoneeseen - kiva bongailla itsekin eri maita suurelta kartalta :) Aikamoinen suoritus saada se kunnialla seinälle :) Sinulla on Viivu tosi kiva blogi, remonttijutut kiinnostaa AINA, joten jatka samaan malliin!