28. heinäkuuta 2010

Turkasen tapetti!

Rapujuhlat oli kivat, mutta tuota hattupääkuvaa ei kyllä kertakaikkiaan kestä enää kattella hetkeäkään, joten laitan pari kuvaa vanhimman pojan huoneesta vaihteeksi. Tapetit on nyt saatu seinille.  Vihdoin! (No on siitä jo viikko...) Mustaa tähtitapettia tuli yhdelle kokonaiselle seinälle ja sängyn päätyseinälle, jossa valkoiset vaatekaapit vievät noin puolet seinätilasta. Lopputuloksesta ei siten ainakaan mun mielestä tullut ollenkaan liian synkkä, vaikka itse hempeitä ja vaaleita sävyjä suosinkin. Muut seinät pidettiin valkoisina. 


Seinät on vielä kovin tyhjät. Tuohon sängyn viereen on haaveissa joku kiva yöpöytä (jos päästään pojan kans yhteisymmärrykseen) ja teline kitaralle. Päätyseinälle vois myös laittaa jonkinlaista hyllyä säilytystä varten. Aika näyttää...En ole vielä löytänyt sopivaa, ja odotellaan tilattua koulupöytää, että nähdään mihin suuntaan huoneen värimaailma lähtee kehittymään... Pojalle kun kelpasi vain ja ainoastaan se yksi pöytämalli, jota minä en suin surminkaan olisi valinnut, huokaus! Lähes kateellisena katselen ihania lastenhuoneita joissa näkyy selkeästi, että äiti on saanut vapaat kädet. Se vaalaensininen-beige unelma vain ei uppoa meidän miehiin.


Sitten pieni varoituksen sana samasta tapetista haaveileville... Tämä tapetti ei ole kovin pitkäikäinen.Sen laatu hintaan nähden on ollut aikamoinen pettymys. Sänky on ollu seinän vieressä nyt viikon, ja ei enää puhettakaan, että sitä voisi siirtää. Tapetti on aivan kulunut sängyn kohdalta! Valkoinen väri pilkistelee sieltä täältä... Tosi kurjaa! Vielä näyttää hyvältä kun kulumat on sängyn takana, mutta pelkään pahoin, että tuo naulakon alunen esimerkiksi on alta aikayksikön pilalla. Siihen kun on tarkoitus ripustaa aina mm. koulureppu, joten pientä hankausta ei voi välttää. Sääli! Olisikohan siinä syy, miksi tätä tapettia en enää netistä löytänytkään myynnistä?


Piano muuten on pikkasen heikossa hapessa siksi, että se kaatui muuttoautossa., ja tietysti vasta viimeisessä mutkassa kun rengas osu tiessä olevaan kuoppaan. Taljat antoivat sen verran periksi, että mahtui pyörähtämään taljojen sisällä. Onneksi kuitenkin koneisto säily ehjänä. Päästään pelkillä kansien uusimisilla, huh!

Sulosta keskiviikkoa kaikille, 
ja olipas ihana huomata, 
että tänne on taas tupsahdellu uusiakin lukijoita joukkoon!


18 kommenttia:

anrinko kirjoitti...

Tee tuosta tapetista reklamaatio, siis oikeasti!
Kuvaa noista kulumista mukaan.
Ei kalliin tapetin kuulu noin kulua parissa viikossa.
Mua ainakin jurppisi niin paljon jos noin kävisi.

Anonyymi kirjoitti...

Laitappa naulakosta alaspäin kontaktimuovia,se suojaa tapettia kulumalta.Pois sitä ei tietysti saa.

marika kirjoitti...

Ihana tapetti! Tekisin kans valituksen, jos sais edes hinnasta hyvitystä!
Mua on joskus neuvottu k-raudassa, kun laitettiin mustaa tapettia ja vuotien väliin tuli valkoiset rajat, niin mustalla vesivärillä varovasti maalata piiloon. Onnistuiskohan kulumakohtia fixata samalla tavalla?

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Laittaako teillä lapsi, kuten äiti on suunnitellut, repun naulaan eikä esim. lattialle...? Meilläkin on jos jonkinmoista naulakkoa mutta siellä en ole vielä reppua nähnyt ikinä ; )

Niina K kirjoitti...

Se taitaa olla mustan värin vika tuo nopea kuluminen, muistan meinaan joskus jonkun muunkin manailleen samaa. Kurja juttu!! Kannattaa kyllä pistää palautetta menemään.

Päivi kirjoitti...

No onpa kyllä hyvännäkönen miehenalun huoneen tapetti! Mutta voi räkä, että se sitten kuluu NOIN nopsaan. Buu!

-Päivi-

Lenni kirjoitti...

Hei Viivu! Meillä kävi samoin pojan huoneen tapetin kanssa. Sininen tapetti, jossa hopeisia pikkuneliöitä (pojan toivetapetti). Oli kallista ja piti olla hyvälaatuista, mutta mitä vielä! Juuri sängyn takaa alkoi värin muuttuminen ihan heti, ja sitten alkoi tulla reikiä, josta valkoinen seinä pilkoitti läpi. Kyllä harmitti, reklamaatiokin jäi tekemättä. Ajattelin, että meno on niin kovaa huoneessa, että tapettikin hajoaa heti :/ mutta kyllä varmaan oli tapetissakin vika. Kannattaa kyllä reklamoida!

Sissi kirjoitti...

Reklamoi ihmeessä!

Minä aion vetää tapettitalon tapetin päälle raakasti kirkasta mattalakkaa muutaman kerroksen. Niin neuvoi tapettikaupan täti. Eihän se enää kyl ole paperitapetti mutta suojaa tapettia sotkulta ja kulumiselta. Meidän sotkupellejen ja seinänhinkkaajien kanssa ainakin kun on pakko saada pyyhkiä seiniä.

JOnna kirjoitti...

Vitsi vie miten ihanan intensiivinen tapetti! :))) Harmi jos on huonoa laatua.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Voi harmi, miten kävi tapetin kanssa. Reklamaatio kannattaa tehdä.
Kaunis huone.

Mukavaa keskiviikko iltaa sinulle!!

Sally kirjoitti...

Ihana tapetti anyway! Meidän nuori herra haaveilee myös mustavalkoisesta huoneesta. Ja tuo samainen skitta-pussilakana on meillä ahkerassa käytössä ;)

Aurinkoa päivääsi! Toivottelee ikuinen tähti-fani Sally

Hanna kirjoitti...

Ihanan oloiset rapujuhlat teillä ollut. ♥
Makeeltahan tuo miehenalun huone jo näyttää, harmi että tuo tapetti ollut huonolaatuista!

Viivu kirjoitti...

Anrinko: Täytyy kyllä varmaan laittaa ainakin palautetta, koska ei kyllä ole oikein hyvää mainosta kaupalle... Vaikka eihän se tietysti heidän vika oo. Höh, olis muuten niin hieno :)

Anonyymi: Kiitti vinkistä :) Täytyy nyt katsoa mitä ton kanssa tekee... Ehkä annan vaan aikansa olla ja sit ku alkaa olla pakko, uusataan :) Mutta kestävämpää tapettia!

Jeppu: Oon miettiny ihan samaa, että jollain maalilla/tussilla niitä lälkiä saa aluks peitettyä, mutta pidemmän päälle menee varmaan ruman näköseks, kun ne on niin epämääräsiä ne kulumat. Mutta ei vielä lannistuta :)

Kakkukellarin Mia: Hihi :) Meillä oli Joensuussakin "reppunaula" ja eihän se ihan ekalla yrittämällä sinne naulaan aina osunut :) Eri käskystä se reppu kuitenkin sinne aina vilahti (tai noh, mateli) ja taisinpa sen sinne pari kertaa itsekin ripustaa...

Niina K: Voi olla. Harmitus sentään!

Päivi: Kiva kun siekin tänne aina pistäydyt :) Harmi tosiaan...Mutta jospa se nyt jonkin aikaa menis...

Lenni: Juu, jonkinmoista viestiä pitää laittaa kyllä menemään. Enkä varmaan ole ainoa, koska itseasiassa nyt kesällä tapetti on ollu kaiken kukkuraks tosi vähällä kulutuksella, kun pojat on ollu paljon mummolassa ja pihalla. Että näin... :(

Sissi: :) No ei olis tullu tuokaan itsellä mieleen :)

Vanilla: On se! Huonoa laatua... Siitä olen aikasta vakuuttunut :(

Ulla-Kristiina: Kiitos :) Mukavaa on ollutkin ainakin tähän asti :)

Sally: No meidän pojilla menee sit maut yksiin :)Aurinkoa on piisannu, IHANAA!!!

Peikkotyttö Hanna: No ne oli suorastaan hulvattomat! Ja huone näyttää ihan Viljamilta, paitsi että jotain pientä runopoikamaisuutta sinne pitäs sujauttaa joukkoon :)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

No jopa on tapettia. Kyllä kai pitäis pari kuukautta sentään kestää!

Mun silmään tuo väri on ehkä vähän tumma, mutta koska kyseessä on jo miehenalku, tosin kuin meidän puolitoistavuotias, voisin hyvin kuvitella, että tämä on niitä tapetteja, joihin äiti myöntyy, kun lapsen kanssa yhdessä päätetään. :)

Tähdet sopii lapsille, ja varsinkin pojille!

Juhannusruusu kirjoitti...

Uusi lukija täällä. Luin koko blogin läpi ja päätin jäädä teidän touhuja seuraamaan.

Itselläni on kaksi poikaa, esikoinen aloittaa koulun, joten perässä tullaan. Isompien poikien jutuista en olekaan paljoa kirjoituksia huomannut. :-)

Meillä on parin vuoden etsimisen jälkeen se "unelmien" okt, remonttia (lue peruskorjausta) on suunniteltu muuttamisesta lähtien ja vasta 9 vuotta on kulunut, joten eiköhän muutaman vuoden kuluttua päästä tosi toimiin.

Aurinkoista kesän jatkoa sinne Kajaaniin.

P.S. Tapetti on hieno, pitäisiköhän remonttia kiirehtiä niin, että pääsisi itsekin vielä vaikuttamaan valintoihin.

Viivu kirjoitti...

UK Emilia: Jotenkin mäkin ajattelin, että ne pidempään kestää :) Tumma tuo tapetti on minunkin silmään, mutta ihan hyvä kun ajattelee, mitä kaikkea muuta olisi voinut valita. Ne ehdottomat EI:t meillä tietysti asettaa äiti, mutta näiden mielipiteitä on jo "pakko" kuunnella.

Juhannusruusu: Kiva kun löysit tiesi tänne :) Isommista pojista tosiaan ei paljon juttua löydy, ja itsekin rajaan kirjoituksia aikalailla, vaikka näistä vekkuleista tulis juttua vaikka kuinka :) Tosiasia on kuitenkin se, että vaikka koulukaverit saattaa sivuille eksyä, ja siksi vähän ympäripyöreästi kirjoittelen. Kokonaan näitä poikia ei kuitenkaan voi sivuuttaa, onhan ne NIIN iso osa meidän kodin äänimaailmaa :D

Tsemppiä teille rempan aloittamiseen! Kannattaa tehdä se ehdottomasti silloin kun saa itse valita ;)

Viivu kirjoitti...

Ai niin, ja ISO rapuhatunnosto siitä, että jaksoit kahlata koko blogin läpi!!! Olet kyllä aika sissi!

anrinko kirjoitti...

heipsis!
Taisin nähdä sinut eilen Hesassa Forumissa perheesi kanssa?
Kävelit vastaan ja mä ystäväni kanssa mentiin siitä Lindexille. Siellä aloin miettimään että näytit tutulle. Ystäväni ajatteli että olit varmaan joku juontaja koska olit niin tutunnäköinen. =)
Sit tajusin että se olit sä mutta olit jo mennyt. Olisin tullut moikkaamaan.
(Mulla oli kukallinen maximekko ja vihreä bolero ja työnsin rattaita...jos huomasit.)

Ps. Ystäväni sanoi että olet luonnossa PALJON nuoremman näköinen. =) Ajatteli että max 18 jos ei tietäis sun ikääsi.