10. helmikuuta 2011

Paras laihis ikinä!

Huhhuijjaa... Täällä on ollut ilmassa ihan ylivoimaista väsymystä. En ole jaksanut mitään! En edes blogata. Tulee vaan vetelehdittyä illat, eikä oikein mitään saa aikaiseksi. Ennen kun sammaloidun tänne kokonaan, päätin tarttua vielä viimeiseen oljenkorteen, ja kokeilla karppausta.

Kaikki siitä puhuu, ja ainakin puolet tuntuu itsekin kokeilleen. Kuuluu siitä tulevan hyvä ja energinen olokin, vaikka sitä suurempi motivaatio minulle syntyy toiveesta menettää muutama, ehkä useampikin kilo. Vihdoin! Tuntuu, ettei mikään poppaskonsti auta, ja niinpä päätin nyt sit sortua äärimmäisyyksiin. Kun karppaus-sivuja netistä lueskelee, tulee vakuuttuneeksi siitä, että vähintää kymmenen kiloa pitäisi lähteä ihan hujauksessa. Kaikesta hehkutuksesta ja kavereiden kokemuksistakin huolimatta olen hiukka skeptinen tulosten suhteen... Vielä ei ainakaan näy. Ainakaan vaa'assa.

Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, ja niinpä tänään on kolmas päivä hyvin vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Vähä tarkoittaa mulle tässä vaiheessa 20g vuorokaudessa (no okei, tänään meni vähän yli...). Ruokavalion muuttaminen on ollut yllättävän helppoa. Syödä saa niin paljon kuin  haluaa, ja vieläpä kaikkea hyvää! Lihaa, kalaa, kasviksia, munaa, pekonia...nam! Tosin epäilen vahvasti, että tän dietin teho perustuu pitkälti siihen, että kahden päivän muna-pekoni-kuurin jälkeen alkaa tursuta pekonia korvista ja silmistä, ja ruokahalu katoaa lähes olemattomiin. Positiivinen puoli on se, ettei tee mieli makeaakaan. Eilen oikein yritin sortua Runebergin torttuun, mutten saanut itseäni lankeamaan.

Tällä hetkellä ruokalautaseni siis näyttää tältä:


Nälkää ei tarvitse nähdä :)

Mielenkiinnolla ainakin itse seuraan tilanteen kehittymistä, ja odotan sitä energistä oloa!


19 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Mä tiputin "karppaamisella" noin 12kg noin 3 kuukaudessa ensimmäisen lapsen jälkeen. Missään kohtaa ei ollut nälkä ja olo on oikeasti tosi energinen. Mä en edes vetänyt hiilareita noin alas vaan söin 40-70g. Eli kyllä tulee multakin suositukset! :) Pitäisi vaan itsekin aloittaa taas ja vaihtaa suklaa pekoniin. ;) Tsemppiä kovasti!

Jonna kirjoitti...

Paljon karppaamisesta oon kans kuullut hyvää! Pari kaveria on sillä laihduttanut n.15kg. Ja tosiaan hekin sanoivat, että väsymys lähti myös pois.. Tsemppiä paljon! Ps. jos makean himo yllättää niin karppaajien sivuilta löytyy herkullinen mutakakun ohje :)

Viivu kirjoitti...

:) No nyt te luotte mulle paineita :D HURJAT lukemat! Mutta tää kannustaa jatkamaan!

Mutakakun bongasinkin jo, mutta nyt mennään pari viikkoa TOOOOSI tarkkana ;)

-Heli- kirjoitti...

Minäkin oon kuullut tästä karppaamisesta mutta päätin nyt näin aluksi kokeilla ihan perinteisiä juttuja: ruoka-annosten pienentämistä, herkkujen vähentämistä sekä liikunnan lisäämistä. Nyt viikko ja 2 päivää takana ja painoa lähtenyt 2kg :) hyvä alku!

Eva-Liisa kirjoitti...

Minä karppaan nyt neljättä viikkoa. 3. viikossa -5.5 kg on mennyt alaspäin. ja mitä siihen oloon tulee, niin olo on tosiaaan tullut virkeäksi, huomaan että aamulla herään virkeänä huomattavasti pienemmällä tuntimäärällä, ei ahista, eikä purista, turvotus on poissa, jaksaa paremmin, vatsa toimii paremmin, ei närästä jne, lista taitaa olla loputon.

Joten tsemppiä sulle.

inkku kirjoitti...

Täällä karpataan myös! Olen karppaillut vuoden alusta, välillä tosiissaan ja välillä lipsuen... 6kg lähtenyt kuitenkin! Vielä olis tiputettavaa...
Itse en ole laskenyt hiilareita, tuntuu että mulla menis siinä into. Olen vaan jättänyt perut, riisit, pastat ja leivät pois. Syön sellasta missä on alle 5g hiilareita.

Tsemityksiä lähetän minäkin!!

Kalamuija ja lappilifestyle kirjoitti...

Mulla kaksi karppauskokemusta takana enkä voi suositella.
Kaikille se ei ehkä sitten sovi.
Mutta pidän peukkuja että kuulut niihin joilla se toimii.
Ole varovainen alkoholin ja rankan liikunnan kanssa näin aluksi!
Seurailen:)
Täällä kanssa kevennetään. Kohtuudella kaikkea teemalla ja 4 viikossa lähtenyt 2kiloa:)

Viivu kirjoitti...

Heli: Kannatan tuota kyllä itsekin, jos se vaan onnistuu. Mun itsekurilla tuo ei vain ole tuottanut tulosta... Tää tuntuu sopivan mulle paremmin. Onnittelut sulle huikeasta tuloksesta :) Mulla kans ekaa kertaa tänä aamuna vaaka näytti reilusti (kilo) vähemmän kuin neljä päivää sitten :) Ainakin nesteitä ja turvotusta on siis poistunut, ja se kyllä alkaa myös jo tuntua vyötäröllä.

Liisa: Uskomatonta! Hieno tulos! Tää kannustaa jatkamaan :) Mulla tavoite onkin saada se 5-10kg pois.Olo on ehkä pikkusen energisempi, mutten sitä kyllä vielä kovin huomaa... Neljäs päivä menossa, ja mulla tää kyllä pikkasen aiheuttaa pyörrytyksen tunnetta ja sellasta "hömelöä oloa" päässä, vaikka syön tosi hyvin. Se kuitenkin on vissiin näitä alkuvaiheen juttuja.

Inkku: Mulla kans tää hiilareiden laskeminen kuuluu nyt vaan ihan tähän alkuvaiheeseen, että saan rasvan polton kunnolla käyntiin. Sen jälkeen meinaan minäkin höllätä, ja pysyn vaan erossa sokereista, perunasta, riisistä, pastasta ja leivästä. Pakko noita hiilarimääriä on sit nostaa pikkuhiljaa, koska en usko tän olevan pidemmän päälle terveellistä näin pitkälle vietynä. Tsemppiä sinne!

Viivu kirjoitti...

Kalamuija: Heh :) Onneks noi alkoholi ja rankka liikunta ei kumpikaan oikein kuulu mun paheisiin :D

Ihan varmasti on terveellisempää laihduttaa noin kun sä sen teet, mutta mulla ei vaan riitä pitkäjännitteisyys siihen... Joten ainakin kokeilen tätä. Pien pelko mullakin on, ettei tää välttämättä pidemmän päälle mulle sovi... Hiukka huono olo on välillä, mut katon nyt pari viikkoa kuitenkin. Jospa pän jälkeen olis sit helpompaa alottaa ne terveelliset elämäntavat, kun makeanhimo esim. on poissa kokonaan.

Senni kirjoitti...

Minä kuulun kanssa niihin suosittelijoihin, juhannuksesta -25 kiloo tippunut!!!
Tsemppiä sulle!!! Kerrohan täällä sitten miten menee, ja hyviä reseptejä kans kehiin! :)

Katsuja kirjoitti...

Alussa voi hankalaa, mutta parin viikon jälkeen sujuu jo paremmin eikä tule hiilarihimoja niin paljon kuin alkuun. Kyllä sitä välillä voi ja pitääkin herkutella. Mie herkuttelen kerran viikossa :)

Eva-Liisa kirjoitti...

Hei, kannatta juoda paljon, vissyvesi on hyvä,ainakin minä juon sitä. Pyörrytys voi olla nestehukasta johtuvaa.

Eva-Liisa kirjoitti...

Niin, ja yksipuolista ei tarvi ruuan olla, kannattaa tutustua Karppaus.infoon, siellä on paljon hyviä ruokaohjeita.

-sari- kirjoitti...

Jee, blogivertaistukea! Meilläkin mennään ilman perunaa, pastaa, riisiä ja sokeria nyt toista viikkoa ja olen ihan innoissani! En ole ylipainoinen, mutta jenkkakahvoista ei ole tullut niin läheisiä, että haluaisin pitää ne pysyvästi. ;)
Eka viikko oli pahin ja aamupäivisin oli hurjan huono olo, kokeilin syödä huonoon oloon ruisleipäpalan aamulla ja siitä sitten vasta kamala olo tulikin.
Nyt paljon rahkaa, kotijuustoa, vihreitä papuja, tonnikalaa, omenaa, maustamatonta jogurttia ja erilaisia uunimunakkaita. Pekonia mä en saa alas.
Tsemppiä Viivu, mä olen hengessä mukana!

Sissi kirjoitti...

Mulla kyllä vähän tökkii, tekee mieli leipää ja karkkia. Höh! Mut on jotenkin ollut kyllä jaksavaisempi olo, liekö sit kuvittelua vai mitä lie...

Viivu kirjoitti...

Senni: WOW! Aivan uskomatonta! Onnittelut sinne :) Ihan varmasti kerron jossain vaiheessa missä mennään. Pelkkää laihariblogia tästä ei silti tule :) ...ja nuo reseptit... Niissä en ole kauheen hyvä. Käyn niitä vakoilemassa tuolta karppien sivuilta...

Katsuja: Sinäkin siis! :) Hauska kuulla!

Liisa: Tuo juominen tosiaan unohtuu mulla aivan liian helposti. Yritän siinä tsempata! :)

-Sari- : Vertaistukea tarvitaan täälläkin :) Mulla on kans painoindeksi siellä normaalin rajoissa, mut yläkanttiin kuitenkin, ja olenhan mä kuitenkin yli 15 kiloa painavampi kuin kaks vuotta sitten... Tavoitteena on nyt kuitenkin pudottaa tuo 5-10 kiloa. Ihan entisiin en edes haaveile. Mulla tuo huono olo kans ajottuu aamupäivään ja päivään. Tänään ihan jopa yrjötti. Illaksi se meni sit kuitenkin ohi, ja nyt on ollu tosi hyvä olo! Itse en ole uskaltanut leipiin koskea ollenkaan, koska pelkään just tota, et tulee sit vaan entistä kurjempi olo. Mä ainakin kuvittelen, että mulla pähkinät auttaa jonkin verran, mut liekö vaan psykologista :) Muuten en siis pähkinöitä syö, mut jos ihan kauhee heikotus iskee, niin sit.

Sissi: Tsempitystä sinne!!! Onneksi mulla nuo mieliteot on pysyneet poissa...muuten varmaan olisin jo sortunut :)

Katja kirjoitti...

Karppuksessa on seki kiva, että jos jotaki makeaa haluttaa niin on myös näitä makeita kakku yms. vaihtoehtoja joita voi sitten hyvällä omalla tunnolla ja vähillä hiilareilla syödä. Tietenki niissä on enemmän kun lihassa, kalassa jne. mutta vähemmän kuiten kun monessa ns. normaalissa ruuassa. :)

Miia kirjoitti...

Täällä kanssa karppaillaan, oon tammikuun alusta asti karppaillut :) Toissavuonna pudotin 6vkossa 15kg, mutta ne on hiipineet takasin lähes kaikki. Nyt en oo syöny tarpeeksi kasviksia ja rasvaa, joten paino ei oo pudonnut sitä tahtia, mutta muutaman kilon kuitenkin. Ehkä 5kg :) Äsken tein just mustikkapiirakkaa, oli kyllä hyvää! Paitsi nyt on huono olo.. :D

Maria kirjoitti...

Nostan hattua teille kaikille! Mä aloitin karppaamisen maanantaina (niin, kaksi päivää sitten ;) ja eilen illalla sorruin hapankorppuun. Tuntuu, että on aivan veto pois eikä jaksa mitään. Ajattelin jo tuossa, että josko ottaisin aamu- ja iltapalaruisleivän käyttöön. Meneeköhän koko karppaus mönkään tuon takia?
Tsemppiä matkaan <3