2. huhtikuuta 2011

Laihempi lautasmalli

Monet olette kyselleet ruokavaliostani näiden "kituviikkojen" aikana, kun olen epätoivoisen vyötärönmetsästyksen jälkeen vihdoin tarttunut härkää sarvista ja selättänyt pedon. Mitään ihmelääkettä saman ongelman kanssa painiville mulla ei ole vieläkään antaa, mutta voin kertoa, mikä mulla on tuottanut tulosta. Aloittelin hiilihydraatittomalla ruokavaliolla, mutta ajan mittaan se on muuttunut vapaasti mukailluksi, ihan omaksi versioksi, joka kuitenkin ainakin minulla on ollut toimiva.

Ekat kaksi viikkoa noudatin hiilihydraatitonta tosi tiukasti. Se oli varmasti tarpeellinen alkusysäys koko hommaan. Munia, munia, munia... lihaa, munia ja munia. Eipä juuri muuta. Peruna, riisi, pasta ja viljat; kaikki pois! Vältin myös hedelmiä, marjoja, ja kasviksia tuon kaksi ekaa viikkoa. Yäk! Parin päivän päästä olin korviani myöten täynnä munia ja lihaa. Annoskoot pienenivät luonnostaan. Kokeile vaikka itse vetää pekonia ja munia pari viikkoa putkeen! Ei kiitos!

Kun painon putoaminen sitten oli lähtenyt vauhtiin, aloin pikkuhiljaa lisätä aineksia ruokavaliooni. Pienet annoskoot jäivät. Lisäsin kasviksia, hedelmiä ja  maitotuotteita pikkuhiljaa. Leipä, peruna, riisi, pasta ja kaikki mehut (jotka muuten sisältävät ihan järkkyjä määriä sokeria!)ovat edelleen pannassa. Ja paino tippuu... Tällä hetkellä paino on -6 kiloa, johon en kyllä itsekään olisi uskonut! Housukoko pienentynyt kahdella, jei!


Sori nämä ihan kamalan suttuset kuvatukset, mutta arvelin, että teitä kuitenkin kiinnostaa ;)


Ja mitä minä sitten syön?

aamiainen

- Ehrmann, maustamaton, rasvaton maitorahka,
päälle auringonkukan siemeniä.
-Iso muki kahvia maidolla.

lounas

-Koulun ruokalasta.
Salaattia ja raasteita, kalakeitosta vain kalat, lihakeitosta lihat jne...
-Yksi lasi maitoa

välipala

-Pähkinöitä/ hedelmä/ juustoleipää

päivällinen

-Kananmunaa, kalaa tai lihaa
-Paistettuja tai uunikasviksia.

iltanapostelut

-pähkinöitä/juustoleipää
-kasviksia



Kuulostaa ehkä yksipuoliselta, mutta kun tuonne joukkoon sotkee juustoja, mausteita ja kermaa, niin NAM! Nykyisin saatan myös sallia itselleni satunnaisesti keksin tai jotain muuta "hyvää". Mutta se jää sitten vain siihen yhteen. Pakko jäädä!

Näillä mennään :)

Vielä 5 kiloa kesätavoitteeseen...

<3Viivu



24 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Hienolta näyttää! Wau!
Saako udella, että miten pitkä sä olet?

Hanna kirjoitti...

voi että tosi hyvin paino pudonnut, pitäiskö koittaa itsekin, tänä aamuna juuri tuskailin että viitisen kiloa kun saisi pois, kiitos vinkeistä ja tsemppiä jatkossa!!

-Satu- kirjoitti...

Todella hienolta näyttää!
Täällä vasta laihdutustaival alussa.

Viivu kirjoitti...

Pituutta on tällä missillä huikeat 161 cm ;)

Anna-Clarissa ja Ruusunen kirjoitti...

Onnittelut :) Itse pudottelin syksyllä kiloja, joista pari tullut takaisin, pitää kiristää vähän kesää kohden...kyllä se aina piristää mieltäkin kun tuntee olonsa mukavaksi omassa nahassaan :)

selma kirjoitti...

Mulla on samantapainen painonpudotus ja elämänmuutos käynnissä tosin aloitettu sairaaladieetillä. Mulla on vaan isoja vaikeuksia noudattaa töissä tota vähähiilarista kun mun työruoka on pelkkää hiilaria melkein. Pakko kai siirtyä eväisiin. Tsemppiä!

Mari kirjoitti...

Joskus aiemmin tuskailinkin omaa painonpudostusta johonkin sun tuskailubloggaukseen. Mulla nyt siis kanssa lähtenyt 7 kiloa tammikuusta. Puntaroin 65,5 kiloa joulukuun lopussa, enemmän mitä ikinä oon painanu (jollei raskausaikaa lasketa mukaan). Nyt paino huitelee siellä 58,6kg kieppeillä. Ja mulla pituutta saman verran, ku sulla. Mulla on ihan selkeesti maharöllykkä kutistunut ja nyt on alkanut tissit myös kutistumaan! Ja se on pahasta, sais mielummin lähteä jenkkikset ja reidet. Harmi, ettei saa ite päättää mistä ne lädet lähtee :D. Mä oon ihan vaan jättänyt herkut veks ja sillä saanut painoa alaspäin hilattua. Nyt tuntuu kyllä jumahtaneen tähän, pitäis alkaa liikkumaan enempi, ni jospa se siitä taas laskis. Mulla on tavoite jonnekin alle 55kg:n.

Marielisa kirjoitti...

Hienoa Viivu!!
*peukuttaa*

Jonna kirjoitti...

Voi vitsi mikä muuotos! Hienoa ja tsemppiä jatkoon!

Katsuja kirjoitti...

Onnea ja zemppiä tavoitteeseen! On niin upeaa mahtua pienempään vaatekokoon ja tavoitella vielä hiukan pienempää. Mie ainakin olen koko ajan syönyt hedelmiä ja kasviksia ja silloin tällöin pitää saada ruisleipää, kun alkaa tulla hiilaripyörrytys ja pahaolo. Myös viisi kiloa kesätavoitteeseen, joten yhdessä zemppaillaan! :)

Tanja kirjoitti...

Wau, hienosti on lähteny!! :) Ja me ollaan näköjään yhtä PITKIÄ. :D
Mulla on sama projekti menossa, mut alotin sillä Go Fat Go:lla (kirjottelin blogiinkin) ja nyt tasan kolmessa viikossa lähteny 3,3 kiloa. Mulla lähtitilanne oli 59,8 kg (koko alkuvuoden puntari näytti ~57,5 ja sit parissa viikossa tuli yhtäkkiä tuo 2 kiloa :O ) ja nyt siis juuri pääsin alle 57:n.
Mukavinta on ollu kyllä huomata että vatsan saa täytettyä nyt huomattavasti pienemmällä määrällä. :)

Jatketaan samaa rataa! :D

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Hienosti tiputettu! Miulla oli kanssa alkusysäys täysin hiilihydraatiton, nyt sitten oon vähän höllännyt omalle ruokailutottumuksille sopivaksi.

Pienet annokset on kyllä aika avainasemassa täälläkin. Miulla pituutta 164, lähtöpaino oli 64 jouluna, ja se kävi tasan 50 kilossa (kun olin päättänyt niin :D) Nyt oon muutaman kilon antanut noussa, n.52-53kg ja tää on niin hyvä miun mittaselle ihmiselle. Ei ahista eikä turvota, ja jaksaa paljon paremmin. Mukavaa kevättä siulle, hyvältä näytät! :)

Anttis kirjoitti...

Tosi hieno saavutus! Kiva kun teit tämmöisen postauksen -inspiroivaa.

Marja kirjoitti...

V A U T S I !! Upea saavutus! Mun on nyt kanssa niin pakko ryhdistäytyä.. kaoottinen tilanne töissä on saanut mut sortumaan karkkeihin yms. lohturuokaan. Mutta tää postaus oli sopiva herätys tähän väliin! Pistetään sitten elämä uusiksi kerralla. Työt ja ruokavalio. Kokemuksesta tiedän kuinka hyvä olo mullakin olisi pari kiloa kevyempänä ja ennekaikkea karppaamalla. Se ruokavalio vaan sopii mulle.

Aurinkoa ja valoa ja kevyttä eloa!

LeenaJohanna kirjoitti...

Hienoa Viivu! Täällä ahkeroidaan myös hyvin samoilla aterioilla kun sullakin. Tippunut 7kg. Mulla kun tuota tiputettavaa on pikkusen enemmänkin niin tuo 7 kg ei vielä kamalasti tunnu.
Kivaa sunnuntaita!

Marjis kirjoitti...

Hienosti olet saanut tiputettua.
Tuota en itse osaisi soveltaa.. Muilla keinnon on tiputettava ;)

Viivu kirjoitti...

Ei ole totta!!! Kirjotin teille KAIKILLE ihan hirmusen pitkät vastaukset, ja nyt ne kaikki hävis kuin pieru saharaan!!! Ei kestä!!!

Noh, yhteenvetona:

-ootte ihkuja
-ootte huikean sinnikkäitä
-hirmusen sopivan pitusia
-tän aamun aamupaino VAIN 56,5 !!!
-ihan kamalasti tsemppiä kaikille!!

TanjaRiitta kirjoitti...

vau , tosi hienoa !! ja kuvista huomaa ihan mielettömän eron :) mun pitäis kanssa ottaa itteeni niskasta kiinni karppauksen suhteen , ruokavalio on kyllä karppia mutta noi karkit ei vaan kuuluis siihin ja niitä on taas mennyt ihan liikaa :(
ootko muutes harrastanut lisäksi liikuntaa vai pelkällä ruokavaliollako olet laihtunut ?

-TanjaRiitta-

Senni kirjoitti...

Mahtavaa, upeeta!!! :D
Hienosti sujunut, kyllä kuvista näkee että tulosta on tullut!
itekin hiilarit laittanut pannaan ja kyllä sen tuntee mahan seudulla kun ei turvota.
Tsemppiä jatkoon, kirjoittelehan lisää tästä aiheesta!!!

mintsu kirjoitti...

onnea, mä oon kans ollut nyt vajaa kaks viikkoa karppauksella ja paino on kans tippunut... ihan kivasti... mun pitäs pudottaa painoa noin 25kg et oon tyytyväinen ja uskon et tällä onnistun pääsemään tavoitteeseeni on niin helppoa...nyt mahtui yhdet farkut pitkästä aikaa jalkaan ja oon siitä onnellinen

Jessika kirjoitti...

hienoa, kunpa itsekin jaksaisi, mutta ei jaksa :D

Rilla kirjoitti...

Oho ja vau! Ihan mieletön pudotus - näkyy tosi selvästi kuvissa. Ite oon mennyt tekemään päinvastaisen kevätliikkeen. Jostain on ilmestynyt ihan hetkessä kolme extrakiloa. Plääh. Tajusin vasta kun leggarit tuntui turhan pinkeiltä. Pikainen ryhtiliike!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tulos!

Kerrotko vielä, mitkä asiat sinua motivoivat eniten tämän kevennyksen suhteen?

Ja mitä ihmettä tehdä tunnesyömiselle?

t. manta

Taina kirjoitti...

No vau, 6 kiloa! Noissa sun kilomäärissä se on tosi iso osa. Osaispa iteki.. :)