1. lokakuuta 2009

Talvivalot

Syksy on edennyt siihen pisteeseen, että oli aika kaivaa esiin "jouluvalot".
Meillä näitä kutsutaan talvivaloiksi,
ja usein ne saavat koristaa kotiamme aina juhannussaunaan asti.
Ripustelin (lue laskin käsistäni kasan) valoja hyllylle,
kun keskimmäinen totesi aivan kuin muina miehinä:

Nyt taitaa olla jo AIKA talvi!

Taitavat pojat olla taitavampia lukemaan vuoden kiertokulkua äidin sisustusvimman
kuin luonnon merkkien mukaan...

Nämä valot jakavat aikalailla meidän sisustuskärpäsen puremien mielipiteitä.
Meille tulee vain kirkkaita pienillä lampuilla.
Mieluiten laitan koko kerän kasaan tai työnnän pulloon.
Miten teillä?
Tuleeko teille näitä ollenkaan
vai värilliset vilkkuvat?

:)Viivu

15 kommenttia:

TainaSusanna kirjoitti...

Ehdottomasti kirkkaat lamput ja samalla lailla yhteen kasaan rynttään. Ystävä oli laittanut suureen pulloon tuon valo-ketjun ja höyheniä (tai sit se oli ollu valmiiksi höyhenillä koristeltu systeemi), se ei ollu pöllömmän näköinen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kirkkaita ja havuköynnökseen kiedottuina. havut sitten allergian takia tekojuttuja mutta vihreitä kuitenkin. värivalot ei taida olla miun juttu, enää. joskus harharetkivuosina niitä koitti olla vaan nyt on menty jo useampi vuosi kirkkailla tuikkivilla.

malla kirjoitti...

meillä pieniä,kirkkaita,joko mytyllä, pullossa tai havuköynnöksissä:)pari viikkoo sitte löysin tuolta ulukovarastosta ison vanhan lasipullon ja sinne aattelin valot pistää,ku vaan saisin aikaan!ehkäpä tästä inspiroidun;)

Vekarus kirjoitti...

Vain kirkkaita meilläkin, eikä saa vilkkua ja meilläkin niitä pidetään esillä pitkään. Kunhan ne vaan saa ensin kaivettua esiin...

Piia kirjoitti...

Ei missäännimessä mitään värivaloja! Meilläkin siis pieniä ja mytyssä, viimevuona änkesin ne lasimaljakkoon.

Maaka kirjoitti...

Mun pitäis kans laittaa yläkerran aulaan "talvivalot", meillä ne on kyllä enemmän yövalot! Näkee kulkea yöllä vessassa jne, siksi palavat syksystä kevääseen, niin kauan kuin tarvitaan. Taitaa vain viime vuotiset ledit (kirkkaat) olla rikki, joten pitää TAAS ostaa uudet

Viivu kirjoitti...

Noita valoja on kyllä hurjan monenlaisia, mutta värittömät ehdottomasti meille!

Poikkeuksena mulla oli töissä omassa luokassa pinkit. Ne oli kyllä tosi hienot! Muutenkin olin maalaillu luokan kalusteet iloisilla väreillä. Sinne ne sopi.

Tarja V. kirjoitti...

Kirkkaita valoja ehdottomasti ja ne on mytyssä vähä siellä sun täällä tai lasimaljokossa.Ja terasilla on sellaset kirkaat roikkuvat ja samoin ainakin juhannukseen asti :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Talvivaloja meilläkin..juu, vois kaivaa jo esiin kaapista..meillä on sellenen kirkas kukkalamppujuttu..viime talvena se oli lasimaljassa, peilin ympärillä, rautalankakorissa - millon missäkin. :D

Possumamma kirjoitti...

Hih, meillä noi on ympärivuodenvalot;D Inhoan sanaa jouluvalot! Enkä ymmärrä sitä, että miksei noita vois pitää ihan ympäri vuoden, kun senverta pimeetä täällä kuitenkin on?! No, mutta kyllähän noiden määrä sit tietty vielä kasvaa, kun joulua kohti mennään... Mua vaivaa nyt se, että, kun noi kaikki on nykyään ledillisiä, ni ne on niin hemmetin kirkkaita & kylmiä sävyiltään; en pysty käyttämään niitä ilman migreeniä, ja saavat suun mutruun, ku ovat rumia:/

Viivu kirjoitti...

Meillä valot myös vaeltavat pitkin kämppää... Aina löytyy sopivampia paikkoja :)

Mulla myös possumamma on tuo sama migreeniongelma, ja pitää todellakin olla tarkkana lamppusarjoja ostaessa, ettei tule liian kirkkaat, kylmän sävyiset valot, eikä valo saa yhtään "väpättää", tai päänsärky on taattu!

pikkukimalainen Satu kirjoitti...

Miulla on Turkista 120 eurosta 20 euroon tingitty lasimosaiikki-lyhty, jossa on koristevalot kymmenen kuukautta vuodesta :)

Onnenkuiskauksia kirjoitti...

Seikkailin täällä blogimaailmassa, eksyin blogiisi ja ihastuin. :)

Meillä rintamamiestalossa on syksystä kevääseen valot tuomassa valoa pimeään portaikkoeteiseen.

Vanhassa, harmaantuneessa ikkunanpokassa sydänvalot. Kaunista ja käytännöllisistä... :)

Heli kirjoitti...

Meilläkin palaa valot pitkin vuotta. Tosin nyt ei taida olla kuin tytön huoneessa ja yövalon virkaahan ne siellä tekee. Siellä on sellaset vihertävät sydämet kun tyttö tykkää kovasti vihreästä. Ne tosin alkaa olla jo ihan mustuneet.. taitaa olla palaneet suunnilleen vuoden jo putkeen..

Mulla on muutenkin ollu sellasia sydämiä taikka tähtösiä valoina, tuolla lasten huoneissa etenkin. Ne on joko valkoisia taikka sitten haalean värisiä jotain, kun tosiaan ne kirkkaat ledivalot on aika kauheita. Noissa sydän- ym. valoissa on sellanen pehmoinen se valo.

Ehdotus teille, jotka ette tykkää liian kirkkaista valoista: laittakaa ne jonkun maitolasisen lyhdyn sisään. Se samentaa valoa mukavasti. Mulla on ihan ostettuna sellsia lyhtyjä missä oli valot sisällä. Nyt ovat vaan jo loppuun palaneet.. täytyy virittää uudet valot niihin. Ne on erittäin kauniit, näytti ihan kynttilältä siellä sisällä mutta saivat palaa läpi yön turvallisesti. Juu ja tosiaan meilläkin ne on sellaset "näkee mennä vessaan" -valot.

Täytyykin kaivella valot esille..

Viivu kirjoitti...

Kiitti kaikille uusistakin kommenteista, ja Helille vinkistä! Täytyy pitää mielessä :)