22. helmikuuta 2010

Mistä kaikki sai alkunsa

Kevät saa ihmiset kaivautumaan ulos kuorestaan...niin myös täällä blogistaniassa. Yhdessä jos toisessakin blogissa on viimeaikoina juhlittu yksivuotissynttäreitä. Kevät lienee siis vilkkainta aikaa myös blogin aloituksen saralla.  Keväällä mieli palaa aloittamaan puhtaalta pöydältä. Aloin sitten toisten synttäreiden innoittaana  tarkastelemaan omia alkuajan postauksia ja huomasin, että hyvänen aika! Täälläkin mennään jo hyvää vauhtia toisella vuodella! Minullahan meinasi mennä tämä ensimmäinen suuri merkkipaalu ihan kerrassaan ohi! Mitään synttäriarvontaa en siis vielä tähän hätään ehtinyt järjestää, mutta sellainen on kyllä tulossa!

 

Kaikki alkois siis suunnilleen tasan vuosi sitten 15. helmikuuta. Jäin äitiyslomalle erityisluokanopettajan töistä ja asuin pientä omakotitaloa Joensuussa kahden reippaan pojanviikarin kanssa. Olin viikot kotona yksin, koska mies kulki jo Kajaanissa  töissä. Illat olivat pitkiä, pimeitä ja yksinäisiä.  Koska olin kotona jumissa niin lasten kuin mahani puolesta, kaivoin vaatehuoneen perältä ompelukoneeni ja päätin viritellä tulille vanhaa ompelutaitoani. KERRANKIN siihen oli aikaa, koska en juuri muuhun pystynyt kuin istumaan. Untakaan en saanut, joten istuin yöt pitkät keittiössä ommellen. Olin loppuraskaudesta tosi kipeä! 

Silloin keksin myös blogaamisen. En oikeastaan muista mistä ja miksi. Jostain syystä vain aloin kerätä nettiin omaksi ilokseni kuvia tekemistäni askarteluista. En todellakaan kuvitellut saavani lukijoita! Enkä saanutkaan :) Piiiitkään aikaan! Eihän blogissani oikeastaan ollutkaan mitään lukemista, kuvia vain. Itseasiassa en lukijoita osannut aluksi edes kaivata. Ei minulla ollut aavistustakaan millainen yhteisö täällä blogimaailmassa oikein pyörii. Siskoni kävi joskus sivujani lukemassa (hän muuten ei koskaan kommentoi, eli ette voi häntä täältä bongata) ja kannusti jatkamaan. Se riitti minulle. Hän oli sitä mieltä, että tämä oli juuri sitä, mitä minun oli aina pitänytkin tehdä. 

Ensimmäinen lukijani olikin sitten Malla Honkasalosta. Voi sitä riemun päivää ja määrää :)S en jälkeen teitä lukijoita on tullut ihan uskomaton määrä! En oikeasti voi uskoa, miten paljon ihania ihmisiä ja hauskoja juttuja tähän vuoteen on mahtunut!!! Kiitos niistä teille! Enää ei ole ihan sama onko lukijoita vai ei... Kaipailen teitä ihan oikeasti! On niin parasta lukea teidän kuulumisianne!

Edellisenä päivänä ennen kun aloitin blogin ja käsitöiden värkkäämisen, sain ystävältäni ystävänpäivälahjaksi nuo turkoosit sakset tuossa yläkuvassa. Hän oli nähnyt haluni luoda jotain uutta, omin käsin. Kortissa oli teksti: Tulevaisuus alkaa tänään.
 Silloin se tosiaan kohdallani alkoi. Katselin noita saksia ja pohdin elämääni. Leikkaisinko katki vanhat siteet ja lähtisin rohkeasti kokeilemaan jotain ihan muuta.  Käsityö, blogin perustaminen ja äitiysloma olivat lähtölaukaus sille, että lähdin pois Joensuusta ja päätin, etten  ehkä enää koskaan palaa opettajan töihin, vaan  alan  rohkeasti kurotella kohti omia haaveitani ja unelmiani. Aika näyttää, mitkä niistä toteutuvat ja missä muodossa...

Sydämellinen kiitos ihan jokaiselle täällä vierailleelle tästä vuodesta! Jatketaan yhdessä kohti unelmien toteutumista toinen toistamme tukien ja kannustaen! Pysykäähän kuulolla, arvontalaulu kajahtaa pikapuoliin ;)
36 kommenttia:

Anrinko kirjoitti...

Onnea! Unelmien tavoittelu kannattaa! Siihen mäkin pyrin koko ajan. =)

malla kirjoitti...

viivukulta!!!! sydämelliset Onnittelut yksvuotiaalle ihanuuelle!!:))jatka samaan malliin!

Viivu kirjoitti...

Kiitos teille sulosille <3

Valleys Päivi kirjoitti...

Onnea!:) Unelmia täytyy olla jokaisella ja ihana kun ne sitten joku päivä vielä toteutuvat kun uskaltaa vain unelmoida eikä anna periksi:) Mukavaa viikkoa:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi..en ollutkaan noita sun ihan ekoja postauksia katsellut koskaan - taisin kesäkuussa löytää tänne kun siinä vaiheessa alkoi näyttää tutulta. Ihania kuvia siellä vanhoissakin..voi miten suloisia vauvakuvia! <3

..ite oon siivousvimmassani joskus poistellut ekoja postauksiani blogistani! Heh! :D Olishan ne voinu säästää - että olis mille nauraa. x)

Kirsikka kirjoitti...

Ihana tarina! Ja onnea blogillesi, jota käyn mielelläni kurkkimassa
:-)

Marielisa kirjoitti...

Kiva tarina ja onnittelut 1-vuotisesta taipaleesta täällä mukaansatempaavassa blogimaailmassa!

Huima määrä sulla jo lukijoita, mutta enpä ihmettele - täällä juttujesi parissa viihtyy!
Jatka samaan malliin =)

Kirsi kirjoitti...

Onnea 1 vuotis päivän kunniaksi!! Nyt tarvitaan kermakakkua ja kynttilöitä, on syytä juhlaan!

Jatka samaan malliin, blogisi on ihana <3

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Kiva kun kerroit tarinasi. :)
Onnea yhdestä blogivuodesta. Paljon on sinullakin siihen mahtunut <3

Nonnukka kirjoitti...

Voi, olipas ihana lukea tuota tekstiäsi. On ilo kun löysin blogisi, täällä on aina kiva käydä! Onnea blogille!! -Jonna

Mari kirjoitti...

Mulla tuli ihan kylmät väreet kun kirjoitit kuinka uskaltauduit katkaisemaan ne vanhat siteet ja muuttamaan ihan muualle. Itse olen paljon miettinyt muualle muuttamista, ja siitä johtuen siis tuli kylmät väreet, aloin taas miettimään sitä tosissani :).

Ruusa kirjoitti...

Onnea blogitaipaleellesi! :) Itse olen myös tässä alussa ja vasta pikkuhiljaa alkaa valjeta tämän blogistanian laajuus..tai osa siitä! :D Sanonpa vain, että olet ollutkin erityisen rohkea kun Kajaaniin läksit ;) (pieni ironia tietty). Unelmia kohti, sitä minä kannatan!!

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Onnea synttärin johdosta! :D
Kiva, kun olet jaksanut kirjoitella ja jotenkin rivien välistä on huokunut sellainen iloinen ja reipas asenne!
Musta on ihanaa, että luotat unelmiin ja jaksat niiden kannattelemana kertoa niistä meille "tuntemattomille"
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Sari kirjoitti...

Hyvää blogisynttäriä! On ollu ilo tutustua tällee blogin kautta! :)

Rauhantuomari kirjoitti...

Ei muuta kuin onnea hirmusti! Sun blogis on yks mun ehdottomista lemppareista ja odotan aina uusia postauksiasi. :)

lumiomena kirjoitti...

Onnea hieman yli yksivuotiaalle blogille :) Sinun blogisi on eräs niistä blogeista, jotka inspiroivat minut herättämään henkiin oman aika uuvuksissa olleen blogini. Täällä on niin ihanasti juttuja laidasta laitaan ja tätä lukiessa virkistyy poikkeuksetta. Ja Joensuu-aspekti on aina hyvästä ;)

Maarit kirjoitti...

Onnea Viivu! Olipa kiva lukea blogin aloituksestasi! Suuri kiitos tuota rohkaisevasta tekstistä!
Iloa ja onnea sinulle elämääsi ja unelmiisi!

Niina K kirjoitti...

Onnea vähän yli 1.veelle ;)

Kikke kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kikke kirjoitti...

SUURET onnittelut 1-vuotiaalle <3!!

Viivu kirjoitti...

IIIISO rutistus kaikille onnittelijoille! Olen ihan sanaton teidän kommenteistanne ja kokemuksistanne!

Ruusa: Kajaaniin muutto vaati sitä rohkeutta ja heittäytymistä tyhjänpäälle aika tavalla, nimittäin tämä oli viimeinen paikka maanpäällä minne halusin! Nyt on vaan selvittävä :) Ja luotettava, että elämä kantaa täälläkin (pläääh...) :)

Ehkäpä jo parin vuoden päästä ylistän teille Kainuun kaunista luontoa ja ja..ja...jotain muuta hyvää...

Helikaroliina kirjoitti...

Onnea onnea, blogille ja unelmien toteuttamiselle :) Täällä on aina niin kiva vierailla!

Sykerö kirjoitti...

Paljon onnea Viivu ja 1-vuotias blogisi!
Vierailen blogissasi päivittäin, joten ISO kiitos ihanista kirjoituksistasi, tekevät elämästä ihanamman.

tinttarus kirjoitti...

ISosti onnea ihanalle blogille ja sen mukavalle emännälle!!
Olet ottanut rohkeasti askeleita kohti unelmiasi! Elämässä pitää kuunnella sydämen ääntä ja matkata luottaen sinne, mihin se vie!
Piipahdan melkeinpä päivittäin lukaisemassa täällä juttujasi. Joulukalenteriasi muistelen ilolla varmasti vielä ensi joulunakin:)

Suloisia pakkaspäiviä sinulle!!

Viivu kirjoitti...

Helikaroliina: Voi kiitos ihanista sanoistasi! Te olette kaikki niin sulosia :)

Sykerö: <3 Hali!

Tinttarus: :) Minä taas muistan joulukalenterin kun nään sinut ja sinun kommenttisi :)
Pidetään kiinni unelmista! Koskaan ei tiedä mihin ne johtavat, ja jos eivät johda, niin mitäs sitten :) Unelmia pitää olla!

Johanna kirjoitti...

Onnea yhdestä blogivuodesta! Ja kiitos kannustavasta tekstistä :)! Näin ihan tuoreena blogin perustajana oli ihana lukea sinun bloginavaus- ja etenemistarinasi tähän päivään! Kaikkea hyvää jatkossakin!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivasta blogista ja monista hyvistä lukuhetkistä! Mutta mutta... iloisista ja energisistä erityisopettajista on KAMMOTTAVA pula! Paljon saisi olla niitäkin, jotka unelmoisivat auttavansa erityistukea tarvitsevia lapsia (niin raskas homma kuin toki onkin - "lyhyet työpäivät, pitkät lomat", kumma että tästä vapaaehtoisesti kukaan luopuu - ja varmuuden vuoksi ilmoitan, et tämä loppu oli sitten ironiaa)

Hanna kirjoitti...

Olipa kiva ja innostava juttu, tää antaa voimia tälläiselle aloittelevalle blogin pitäjälle ja hirmuisesti onnea sinulle, arvontaa odotellessa, ja kiitos kun olet liittynyt myös minun blogini lukijaksi:)

Miia kirjoitti...

Onnea vuoden mittaisesta blogitaipaleesta. Minäkin olen jo seonnut laskuissa enkä olisi ikinä arvannut, että tästä tulee niin kiva ja tärkeä juttu itselle. Valtavasti hyvää energiaa! :)

TainaSusanna kirjoitti...

OnneaOnnea yksivuotiaalle :) Kohta saadaan juhlia noitten ihmistaintenkin ykkösiä, hauskaa!

Kiva kun jaksat avata Viivu´s Homen ovia niin tiuhaan.

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Iltaa sinulle!
Ja onnittelut yksivuotiaalle blogille!
Muistan jotenkin vielä omat ekat bloggailuni ja kivaa se oli!

Muuten laittaisitko sähköpostiini osoitteesi niin olisi "helpompi" lähettää pakettisi!:)Siis arvontaa koskien!

Anu

Arja kirjoitti...

Onnittelut ensimmäisestä blogi vuodesta! On niin ihana saada olla lukijasi :-))

allidaalia kirjoitti...

Onnea Ihanaiselle Blogille!!
Kiva kun saan olla lukijasi :)

Wilhelmiina kirjoitti...

Onnittelut suuret ja sydämelliset sellaiset 1-vuotis blogille :)
Tajusin itsekin että ihan kohta ne olisi minullakin, olisi mennyt ihan ohi ellen olisi huomannut tätä :)
kaunista viikonloppua teille !

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Suuret onnittelut suurelle blogille! Juttusi on aina mukavasti kirjoitetut. Vuoteesi on mahtunut tosi paljon muutoksia. Stressipisteiden pitäisi olla pilvissä...mutta tunnut rennolta tyypiltä.

Pau kirjoitti...

Onnea unelmiin ja tulevaan! Joskus uuden suunta voi olla ihan pienestäkin kiinni, mut loppumatkaan tarvitaan jo omaa työtä:)