2. helmikuuta 2010

Humppaa pumppaa kuningasjumppaa

 Allekirjoittaisitko sinä lauseen:

"Renkaat vyötäröllä ovat onnellisten hetkien kertymää..."

Minä en.
Väitän, että lause ei pidä lainkaan paikkaansa! Ainakaan minun kohdallani.

Olen huippuhyvä syömään suruuni, yksinäisyyteen ja tekemisen puutteeseen. Jos minulla on mielekästä puuhaa ja seuraa, voin olla pitkiäkin aikoja syömättä, tai ainakin muistan syödä kevyemmin. Säännöllinen tasapainoinen elämä tekee painonhallinnastakin helpompaa. Jotka minua yhtään tuntevat, tietävät, että kolmannen lapsen syntymän jälkeen minun on ollut erityisen vaikeaa päästä eroon raskaudenaikaisista liikakiloista (vai pitäisikö sitten sanoa liikailoista?).

Laihisblogin innostamana pudotin loppuvuodesta nelisen kiloa ja olen onnistunut saavutetun painon pitämään. Siihen kai voisi olla tyytyväinen, mutta vielä monta kiloa olisi pudotettavana. Päätin laittaa laihisblogin jäihin siellä ilmenneiden ongelmien vuoksi ja siirtyä tälle puolelle kaikkine kiloineni :) Koittakaa kestää!
Nyt olis sitten viimeistään aika ottaa itseään niskasta kiinni ja rutistaa taas muutama kilo alaspäin ennen kevättä.

Koska inhoan kylmää ja märkää, tein sisäsiistin investoinnin ja ostin Nintendo Wii:n.
Tähtäimessä terveempi tulevaisuus ja kiinteä keskivartalo ;)
Olinkohan ihan tyhmä ja mainoksen uhri?
Onko kellään kokemusta?
(Tätähän olisi tietysti kannattanut kysyä ennen kuin ostaa...)

Jokatapauksessa motivaatio on taas nousussa ja te saatte toimia tsemppareina.  (soriiiii....)
Aion tästlähtien raportoida kiloistani sivupalkissa. 
En siksi, että se jotakuta kiinnostaisi, vaan siksi, että julkinen häpeä on paras motivaattori ;)

Kiitos kärsivällisyydestä!
13 kommenttia:

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Julkinen häpeä ON paras motivaattori! :)
Minulla sama ongelma tunteiden ja syömisen kanssa. Onnellisella tuulella ruoka ei ole niin suuressa asemassa.
Siskoni osti aikanaan miehensä kanssa wii:n. Pari viikkoa meni ja koneessa oli jo mukava pöly päällä. Mutta en usko, että niistä kahdesta sohvaperunasta saisi mikään elämäntapaliikkujia! :)
Sinulle kone voikin olla ihan hyvä juttu. Ohjattua sisäliikuntaa, kun itselle sopii. Kotiäidin unelma! :)

Arja kirjoitti...

Taitaa olla melkein kaikkien naisten ongelma, tää laihduttaminen ;-))
Mulla on 2 tuttua... jotka on laihduttanu sen pelikoneen pelien kanssa hyppiessä :-)) Mukavaa keskiviikkoa ja tsemppiä laihdutukseen!

Marielisa kirjoitti...

Meillä toivottiin joulupukilta Wiitä, (ja zumbaa!) mutta kas kun ei oo näkynyt...
No, tytöt pelaa wiitä sen verran kavereilla että kotona ei enää varmaan kiinnostaisi - mutta voitaishan me vanhemmat viettää aikaa sen parissa...? ;)
Eipä silti, paljon hyvää olen kyllä kuullut siitä pelikoneesta.

Ja ei, en ihan allekirjoita tuota renkaat vyötäröllä -lausetta... ; ]

Tsemppiä liikailojen ravisteluun!

Miia kirjoitti...

Ihana blogi sulla :) Wii on hyvä ostos! Meillä se on poikien käytössä, mutta joskus itsekin saan sillä hien pintaan. Esimerkiksi miekkailu on mukavaa. Mietin muuten just eilen, että jos ostais Wiille se tasapainoilulaudan, tulisikohan käytettyä... on vielä harkinnassa :)

Tuo vyötärön metsästys on niin tuttua. Neljännen jälkeen se muuttui todella haastavaksi. Veikkaan kyllä, että syynä on ikä; ne kevyet keinot, kuten rasvaisen ja sokerisen ruuan välttäminen, ei enää riitä, vaan pitäisi lisätä liikuntaa ihan hirveästi.

Esimerkki: olin 1,5 viikkoa sairas. Söin viikon pelkkää keittoa, sen päälle 2 päivän vesipaasto. Paino: ei mitään muutosta parin päivän jälkeen! Toisin sanoen elimistö sopeuttaa oman kulutuksensa niin hyvin, että jos pelkästään tiputtaa kaloreita, niin muutosta ei tule, kun elimistö käyttää sitten energiaa vähemmän.

Työniloa joka tapauksessa :)

Anonyymi kirjoitti...

Tsempitykset täältä :)!

Kirsi kirjoitti...

Voi Viivu!

Löysin blogiisi sattumalta eilen ja RAKASTUIN. Olen eilisen päivän aikana lukenut kaikki postauksesi ja rakastunut aina vaan enemmän ja enemmän. :)
Kirjoitat aivan ihanasti jokapäiväisestä elämästä ja siihen liittyvistä kommervenkeistä. Ja kaikki nuo pienet jutut mitä olet väsännyt on tosi kivoja (virkkaukset yms.), tuon pallon meinaan minäkin rakennella tytöilleni. :)

Toivotan sinulle ja perheellesi paaaljon onnea operaatioon nimeltä talo, kyllä se koti vielä löytyy :)

Ja wii on hyvä investointi, tosin mulla meinaa muksut viedä treeniajan (2 pientä, 1v 9kk ja kohta 7kk neidit), ne kun saa iltaisella nukkumaan ni ei tahdo jaksaa... joskus sitten myöhemmin ;)

Kevättä odotellessa:
Kirsi

Heli kirjoitti...

Meillä on toi Wii.. ostin reilu vuosi sitten ja ajattelin että sillä sitten jumppaan. No..... ei yhtään jumppakertaa ole tullu vielä tehtyä.... Lapset sillä lähinnä pelaa. Nyt olen miettiny Zumba-DVD:n hankintaa, mutta pikkasen mietityttää käykö sille kuten Wiille kävi..... Toivottavasti sinä saat siitä enemmän irti ja löydät inspiksen!!!

Niin ja kiva kun uskalsit osallistua arvontaan!! Hyvät on voitonmahdollisuudet tällä hetkellä... =D Tulkaas muutkin mukaan..

Viivu kirjoitti...

Emilia: Näin on! Ja se motivaattori toimii jo. Nyt en uskalla syödä aamupalaa ettei VAIN paino ainakaan nousisi :D Se ois ehkä kaikista nolointa...

Arja: Jes! Mullon toivoa!!!

Marielisa: Minä myös toivoin tätä joulupukilta, mutta koska pukki oli kovin kitsaalla tuulella eikä uskonut minun tarvitsevan moista aparaattia, päätin sitten ostaa sen itse! Pukit on semmosia, ei ne aina ymmärrä!

Miia: Kiitos! Huippua että pidät blogista! Ja tuo ikä juttu on varmasti NIIN totta! Kahden ensimmäisen lapsen jälkeen kun ei ollut mitään ongelmia painon kanssa. Olinkin silloin 19 ja 21 vee.

Kiitti Virvalle myös <3

Voi Kirsi!!!: Ehkä kannustavin kommentti ikinä!!! Tällasten voimalla taas jaksaa :) Olet sydämellisesti tervetullut joukkoon :)
Tämä blogi toimii mulle itselleni henkireikänä ja jutut syntyy ihan tuulesta :) Punanen lanka on aina hukassa enkä hio tekstejä vaan päästän ne vain pihalle, ja siksi onkin aina yhtä yllättävää, että joku oikeesti tykkää. Huippua!
Tätähän tämä on...Ihan arkisen elämän jakamista :D

Heli: No nyt Wii esille kaappien kätköistä ja jumppaamaan! Itse hankin tuohon vielä sen tasapainolaudan kunhan saan pari euroa säästettyä...

Teija kirjoitti...

Oioi, mulla meneekin sit ihan toistepäin. Nyt kun elämä tasapainossa, niin olen tällai mukavasti pyöreä! :) 90-luvulla olin pari krt hoikimmillani, kun erosin ihmissuhteista, ja oli keskivertoa rankempaa.

Wiitä on kovasti kehuttu. Jännään ja tsemppaan, josko sulla alkaa toimia siellä!

Viivu kirjoitti...

Teija: Tätä vähän epäilinkin :) Syöminen jos joku on kovasti yksilöllistä! Toiset reagoi suruun syömällä, toiset lopettavat senkin.

Täytyy tehdä jossain vaiheessa raporttia toimiiko Wii :)

Marja kirjoitti...

Julkinen häpeä kunniaan, pitäisköhän minunkin :) Tuon vuoksi kävin aikoinaan Painonvartijoissakin, kun ajattelin, että julkinen punnitus lisäisi motivaatiota - ja lisäsihän se.. Mulla on ongelmana se, että syön sekä iloon että suruun - erityisesti sorrun suklaalevyyn silloin kun joku asia v...taa ihan ylipaljon. No, suklaalevyllisen jälkeen ketuttaa sitten entistäkin enemmän... niinhän se menee.

Minäkin oottelen suurella mielenkiinnolla Wii-raporttia - ollaan harkittu moinen itsekin hankkivamme mutta edelleen on harkinta-asteella... kun ainakin henkilökohtaisesti tykkään kuitenkin enemmän liikkua "oikeasti" eli käydä juoksemassa ja jumpilla.

Terkkuja!!

Amalia kirjoitti...

En ole kyllä saanut sellaista käsitystä vilahtaneista kuvista, että olisit laihduttamisen tarpeessa. Jos saapi kysellä niin oletko kuinka pitkä ja paljon painat?
Sillä vaan, kun itsekkin "laihdutan" - siis lähinnä pitäs saada läski lihaksi. paino on siinä normaalin ja alipainon rajoilla, mutta olen niin epäsuhtainen ETTÄ... kylkiluut paistaa ja yläosan koko pienimmillään 34, kun taas ahteri... järkky pahimmillaan kokoa 42.
ekastahan sitä oli lähtöpainossa ristiäisissä, tokasta en vieläkään -kuinkahan kävis jos joskus kolmannen sais???

Mari kirjoitti...

Kerrohan vielä kuinka pitkä oot, ni tiedetään mihin mittaan suhteutetaan toi 62,1kg :D. Ja mua kiinnostaa myös senkin takia että oma paino keikkuu ton 62 kilon puolin ja toisin, päivästä riippuen. Ja välillä kovasti yritän saada lukeman alle 60kg:n, siinä onnistumatta ;).