10. huhtikuuta 2010

Puutarhasta puhetta (=puutetta)

Muutama postaus sitten palautin mieliin viimekesäisen puutarhapostauksen. On näköjään myönnettävä, että kun kesä lähestyy alkaa oma piha pyöriä mielessä yhdellä jos toisella vaikken miksikään multasormeksi tai puutarhaihmeeksi tunnustaudukkaan.

Aamulla heräsin miehen päivittelyyn siitä, ettei talossamme ole puutarhaletkua. Niin...  Eipäs muuten olekkan! Enpä ollut tuota tullut kaivanneeksi kun ei ole sitä puutarhaakaan. Hänen taas en ole kertaakaan kuullut ainakaan ääneen omaa pihaa kaipailevan. Näin se menee. Toinen kaipaa puutarhaa, toinen letkua!


Itseasiassa olen ihan luvattoman laiska pihahommissa! Niinpä onkin oikeastaan ihan turha haaveilla varsinaisesta "puutarhasta" kohdallani. Minulle riittäisi ihan vain sellainen pieni piha. Oma vihreä, vehreä paikka maailmassa! Kaikki saisi saisi rehottaa aikalailla oman onnensa nojassa.


Löysin nämä kuvat maaliskuun "Maalla aitoa elämää" -lehdestä, ja nyt muistan taas, miksi meille etsitään nimenomaan vanhaa taloa, eikä rakentaminen tunnu omalta jutulta. Talosta kyllä saisi sellaisen kuin haluaisi, mutta pihasta en koskaan! Näillä taidoilla...


7 kommenttia:

Marielisa kirjoitti...

Hurmaava vaaleanpunainen talo pihoineen ekassa kuvassa!

Samaisesta syystä minäkin haluaisin valmiin pihan, jota sitten voisin vähän muokata mieleisekseni...mikään innokas hortonomi kun en ole. Tai lähinnä alkuinnostus on runsasta, joka sit tasaisesti hiipuu ajan myötä ;)
Enkä kyllä tykkää nykyrakentamisessa siitäkään ajatuksesta, että ensin kaadetaan tontilta kaikki mahdolliset puut ym. pois ja sit aletaan kasvattamaan sille nurmikentälle jotain...tai ei ainakaan sovi mun tyyliin.

Toivottavasti saatte pian sen oman pihan. Ja mies puutarhaletkun!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Minä multasormi voisin kai tehdä puutarhahommia vaikka miten, jos vain aika antaisi myöden! No olihan se joskus lähestulkoon ammattikin :)

Muuten bongasin myös vanhan 40-50 -luvun puutalon joka oli raiskattu sillä lasitiilellä! Tuomiohan siitä pitäisi langettaa! Puistattavaa turmelemista! :D

Ihanat viikonloput!!!

Viivu kirjoitti...

Marielisa: No eikös oo! Mulle kyllä ei tuo uuden pihan rakentaminen sopisi ollenkaan! Kyllähän niistäkin saa tosi kauniita jos a) osaa b) viitsii c) on rahaa... Minua ei juurikaan ole siunattu millään noista, joten jätän ne hommat toisille :)

Emilia: Ihanat viikonloput sinnekkin! Täällä se ihanuus on siinä, että joku toinenkin välillä viihdyttää meidän "minä-en-viihdy-yksin" -yksivuotiasta!

Vanhan talon tosiaan voi pilata niin monin tavoin. Pikkuisen huolestuttaa, että itsekin saattaisin mennä sinne jotain ihan asiatonta väkertämään hätäpäissäni ja uudesta kodista innostuneena :)

Liina kirjoitti...

Ihania puutarhaunelmia ja kuvia!

Meilläkin jo odotetaan, että pääsis pian multasormi-hommiin. Meillä ei rivarin pihallamme ole enää lunta ja mies siellä oli jo eilen hääräilemässä...

...Meillä mies on kovempi multasormi kuin minä! Minä kyllä tykkään innokkaasti suunnitella ja tehdä hankintoja, onneksi tuo jaksaa niitä sitten toteuttaa ja puutarhaa hoitaa. Minä en tykkää sitten yhtään kyykkiä missään penkissä nyppimässä rikkaruohoja... Tämä kun vaan tykkää lekotella päivänvarjon alla ja lukea kirjaa ;-D

Mutta kyllä näin keväällä pitkän talven jälkeen innostun minäkin jotain siellä pihamaalla kaivelemaan ja istuttelemaan.

Ruusa kirjoitti...

Minulla on ensimmäinen puutarhakevät/kesä tiedossa,jännityksellä odotan..Vielä tänä kesänä en pääse kasvimaalle,koskapa tonttimme on pelkkää metsää ja ensisijaiset työt(siis tietty miehen mielestä! ;) ) pitää saada kuntoon..mutta kasvihuoneen ja kasvimaan paikka on kyllä jo valmiina! :D
Vanhan talon saa kyllä tosiaan pilalle,ihan oma juttunsa on remontoida vaikkapa vanhaa puutaloa,jos haluaa sen "ilmeen" ja tunnelman säilyttää rakenteita suojellen jne.. Mutta on se tunnelma toki tavoittelemisen arvoinen! :)
Ihana tuo talo tuossa,puutarha myös..Menee ainakin 10 vuotta ennen kuin meillä päästään lähellekään tuota.
Sitä odotellessa,onnea teille puutarhan etsintään ja aurinkoista viikonloppua! :)

Olivia kirjoitti...

Vastavierailulla :)
Mulle iski puutarhainnostus vasta kun ostettiin oma talo, nyt odotan jo kovasti että pääsisin istutushommiin :)

Hyvää viikonloppua :)

Heli kirjoitti...

Voi apua, millonkohan mulle iskee puutarhainnostus.. meillä on tonttia puoli hehtaaria, asuttu tässä yli kymmenen vuotta.. mitään en oo tehny.. *noloilee* Mä en innostu viherjutuista YHTÄÄN ja pihan kanssa sama kun huushollinkin; niin paljon tehtävää etten tiiä mistä alkaisin. Joten pihan kanssa en oo sit alottanut mistään, vieläkään...*noloilee vielä enemmän* Jos tulisit aluks vaikka tätä meidän pihaa laittamaan niin saat toteuttaa sitä intoasi täällä.. =D