1. toukokuuta 2010

Jokiasemalla

Vappua on vietelty perinteisesti  Joensuussa. Tämä onkin ensimmäinen vappu "poissa kotoa", eli me ei enää oikeasti asuta täällä. Onneksi unohdan sen hetkittäin ja leikki tuntuu meilkein todelta. On uskomatonta, että vaikka taivas valuu vettä lähes tauotta kaupunki vilisee ihmisiä ja iloista vappukansaa. Meillä on juhlittu pitkälti lasten ehdoilla ja simat ja munkit ovat päässeet parempiin suihin.


Koska nyt sitten vihdoin virallisesti on kesä, oli pakko päästä ensimmäisen kerran näiden sulien aikaan Jokiasemalle perinteiselle vappumunkille ja simalle. Vean päiväunien aikaan karkasimme ystäväni kanssa tälle reissulle ihan kahdestaan. Ihanaa!Sade suosi ja päädyimme lopulta sisätiloihin, mutta munkki ja sima maistuivat yhtä hyviltä kuin aina. Ja mikä parasta, hyvän ystävän kanssa saa keventää sydäntä ja treenata vatsalihaksia (nauramalla siis...älkää luulkokaan...).Vaikka ilma oli kurja ja kylmä, emme olleet ainoita. Meitä Vappusissejä oli liikkeellä muitakin. Terassi sensijaan näytti vielä varsin autiolta ;) Täällä on hyvä kesällä istua, katsella lähteviä ja tulevia veneitä, ja mikä parasta, ruskettua!!!Kohta aletaan vielä grillaamaan ystäväperheen kanssa kanaa, lihaa, perunoita ja uunissa muhii kasvisgratiini. Riemukasta vappua ihan jokaiselle! Nautitaan hyvästä ruuasta ja ystävien seurasta vaikkei aurinko meitä hellikkään :)

Vapputerkuin, Viivu
(jonka allekirjoitus on kotikoneella ;) )

7 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Oi miten kivan näköinen terassi, kivan näköisellä paikalla! JOS vielä paistaisi se aurinko ;) Ja sulle kyllä niin passaa nuo vaaleat hiukset! Kivoja kuvia, ja mukavan leppoisalta kuulostaa teidän vappu... niin meidänkin - kotona kun ollaan oltu ihan vaan omissa oloissamme :)

Viivu kirjoitti...

Kiitos Marja! Itsekin olen kyllä tykänny hiuksista. On niin "oma olo" taas.

Ja tuo paikka on ihana!!! Joen varressa :) Kuvaus ei edes tee oikeutta kun katoksen alta sen räpsäisin :)

Mukavan lepposaa kotivappua sinne!

Nonnukka kirjoitti...

Mukavaa iltaa teille! Ja hauskaa vappua säästä riippumatta :)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Mukavaa grilli-iltaa teille!

Viivu kirjoitti...

Kiitos! Pikkaisen jo aurinkokin pilkahti :) Ihana näky!!!!

Annimuori kirjoitti...

Meillä onkin kesäohjelmaassa piipahtaa Lappeenrannassa ja Joensuussa.Joten täytyypäs sitten käydä katsastamassa paikka =)

Teija kirjoitti...

Teillä on vietetty kivaa vappua! :) Terassi vaikuttaa vallankin houkuttelevalta..