3. toukokuuta 2010

Näin se homma hoidetaan

Heippa taas kaikille tasapuolisesti! Täällä on ollu  vaihteeksi "jännitystä ilmassa", meidän sairaalaseikkailu sai tänään nimittäin uusia jännittäviä käänteitä. Aikasemmin kertoilin Vean tippareissusta ja tällä kertaa vapunpäivän iltana vanhin poika yhtäkkiä olikin päivystysreissun tarpeessa. (Tarkemmin en vaivaa ala erittelemään yksityisyyden suojaamiseksi, mutta sen verran kerron, että asia oli kiusallinen, päivystysluontoista apua ja kohtuullisen pikaista leikkaushoitoa vaativa.) 

Eipä siinä auttanut kuin vappuiltana kipaista Joensuussa päivystykseen, josta meidät passitettiin pikimmiten takaisin omalle paikkakunnalle leikkaushoitoa saamaan. (Tämä oli vielä ihan ymmärrettävää) .Onneksi vappu oli juhlittu ja me oltiin muutenkin jo palailemassa, eli reissu ei lyhentynyt kuin muutamalla hassulla tunnilla eikä sairastelu sotkenut vappusuunnitelmia. Sitäpaitsi lapsen hyvinvointi tietysti ennen kaikkea!

Kajaanissa ajeltiin suoraan päivystykseen, jossa ystävällinen lääkäri tutki tilanteen, totesi, että huomiseen voidaan odottaa, ja antoi meille lähetteen aamuksi kirurgian polille. Muistutti vielä syömättömyydestä ja juomattomuudesta, että voidaan sitten aamulla nukuttaa ja leikata. Koko yö tietysti jännitettiin, mahat kuravellillä  koska edessä oli pojan ensimmäinen nukutus ja leikkaus. Mutta kuinkas sitten kävikään...

Aamulla seisoimme kirurgian polilla lähinnä tyhmän näköisinä kun hoitajat pyörittelivät päätään: 

"Menkää päivystykseen"
"Ei me tänne voida ottaa"
"Nämä pitää kuule kyllä tulla päivystyksen kautta tämmöset..."
"Ei meillä kuulkaa täällä ole koko polilla muita kuin verisuonilääkäri, ei se kyllä osaa tämmösiä leikata..."

Viimeinen oli paras!!! Oikeasti melkein nauratti... En tiennyt miten päin selittäisin, että meidät nimenomaan kahden päivystysjonotusreissun jälkeen oli määrätty kirurgian polille!!!

Siispä kolmatta kertaa päivystykseen mars! Jonottamaan :) Hieman tilanne söi naista, mutta sain (uskokaa tai älkää) jotenkin kummasti voimia kun mietin, että tätä te ette kyllä uskoisi :) Olin tietysti vähän harmissani, etteivät ne meitä polille ottaneet, mutta toisaalta minulle iski paniikinomainen tarve varmistua siitä, että varmasti löydetään sellainen kirurgi, joka oikeasti osaa leikata... Ja vieläpä lapsia. (Viimeksi kun tuntui, ettei Veaa hoitanut lääkäri ollut koskaan lasta nähytkään.)

Loppu hyvin, kaikki hyvin (toistaiseksi)! Kirurgi löytyi, mukava sellainen! Hän lupasi leikkausajan lähipäiville. Siihen saakka koitetaan pärjätä ja syödään särkylääkettä ja antibiootteja. Koska koko päivä oltiin oltu syömättä käytiin vielä sairaalareissun jälkeen vähän shoppaamassa ja vetäistiin mahat täyteen pizzaa. Kaikenkaikkiaan onnistunut äiti-poika-päivä loppujen lopuksi. 


Nostin muuten tämän kohta jo "vanhan" kevätkukkasen tuollaisen korkean pylvään päähän. 
Ihan kuin olisi taas saanut uusia kukkia :)

Mukavaa maanantai-iltaa!!!


19 kommenttia:

Anrinko kirjoitti...

Juu, Suomessa osataan. Mä en jaksa uskoa enkä luottaa kunnallisessa enää yhtään mihinkään.
Me jännätään että saako pojat nyt vakuutukset vai ei. Suoraan vien jatkossa yksityiselle kaikissa tälläisissä asioisa. En jaksa tapella tuolla enää. =(

Viivu kirjoitti...

No usko alkaa mennä itselläkin... Tosin se meni jo kymmenen vuotta sitten kun itse sairastelin. Nyt on kuitenkin ollu monen vuoden "hyvä putki" takana, ja Joensuussa hommat ainakin meidän osalta ihan oikeasti toimi moitteettomasti! Olin tosi tyytyväinen kunnalliseen sairaanhoitoon, vaikka olen sieltäkin kuullut harmillisia tapauksia.

Täällä vaan ei nyt oikein näytä tää homma toimivan. Mietin juuri tänään, että joku systeemihän se pitää olla, ja työtäänhän ne vaan tekevät, mutta on iso asia sekin miten asiat esitetään. Tunsin itseni tänään niin typeräksi. Ihan kuin se olisi ollut minun vika että ollaan väärässä paikassa vaikka kädessä oli lähete NIMENOMAAN kirran polille.

Eevi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
lumiomena kirjoitti...

Tuo kuulostaa kyllä ihan uskomattomalta, miten ihmisiä voidaankin tuolla tavoin juoksuttaa!! Täällä pääkaupunkiseudulla olemme käyttäneet poikaamme (tyttö on onneksi tosi terve, *koputtaa puuta*) yksityisellä, vaikka emme hänelle vakuutusta saaneet. Täällä vaan jonot ovat kauheat, mutta toisaalta kaikki erikoishoitoa vaativat operaatiot tehdään kuitenkin pääosin julkisella (saatan olla väärässäkin).

Paljon malttia ja lepoa leikkauksen odotteluun ja onnea matkaan itse operaation ajaksi!

Eevi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Arja kirjoitti...

Uskomatonta toimintaa! Mulla on samantyyppisiä tilanteita ollut omalla kohdalla useampi. Se siitä suomen huippu sairaala huollosta.
Jaksuja sinne<3<3

Eevi kirjoitti...

No huh, onpas teitä pompoteltu! Valitettavan yleistä taitaa olla tuollainen, nimittäin tuttua toimintaa meillekkin täällä oman kylän arvauskeskuksessa. Ja Joensuun keskussairaalakin on meille oikein tuttu paikka, kun yksi pojista on sydänlapsi ja vietti elämänsä ensikuukaudet vastasyntyneiden teholla ja edelleenkin käydään säännöllisesti kontrollikäynneillä. Ja tosiaan tuolla Joensuussa meillä ainakin "palvelu" on pelannut paremmin kun hyvin niin sydänhommien, kun muidenkin asioiden osalta. Ja niin kun aina kaikille, ylistän tännekkin et se on tooosi ihana paikka synnyttää :)

Paranemisia sinne ja toivottavasti pääsette pian leikkuriin!!

ps. sori noi poistetut kommentit, pätkii vähän ja onnistuin kirjottamaan ihan puuta heinää :)

Nonnukka kirjoitti...

Voi ei :( Kyllä mullakin kunnalliseen on mennyt luotto.. Onpa harmi mitä pompottelua! Tsemppiä tulevaan leikkaukseen potilalle ja voimia äidille!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Tuttua se on aikuisellekin tuo pompottelu. Mutta erittäin harmittavaista sairaan lapsen kanssa. Toivottavasti teillä menee nyt sitten kuitenkin kaikki putkeen.
Pikaista paranemista!


Hyvää viikkoa sinulle!

Marielisa kirjoitti...

Uskomatonta tuo KAKSn touhu...ei voi kun silmiään pyöritellä ja ihmetellä. Mä alan jo oikeasti olla hiiveen tyytyväinen, että vaihdettiin sittenkin paikkakuntaa, sieltä kun ei kuulu nykyisin yhtään hyviä uutisia... :(

Kovasti tsemmpiä teille leikkaukseen ja pojalle paranemisia!!

Ira kirjoitti...

Saa nähdä kuinka meidän käy, kun huomenna sinne mäelle matkaamme. Tosin verikokeisiin labraan vaan. Yksityiselta puolelta esim. Maternasta olemme saaneet hyvää palvelua, mutta myös kunnalliselta puolelta. Viimeksi tänään. Toki joukkoon mahtuu myös niitä ei niin kivoja -käyntejä. Yksityinen on aina yksityinen ja palvelu pelaa paremmin. Se on vaan tosiasia...

Ira kirjoitti...

Niin ja unohdin toivottaa pikaista paranemista leikkauksesta!!! Jospa loppu menisi paremmin eikä vastaan tulisi mitään ikävyyksiä enää...

LeenaJohanna kirjoitti...

Voi järkytys mitä kohtelua saitte , huh.
Olen sanaton...
Onneksi kaikki meni kuitenkin lopuksi hyvin.

Hanna kirjoitti...

Voi että mitä kohtelua!! Usko on täälläkin melkein mennyt julkisen puolen terveydenhuoltoon..

Voimia!

malla kirjoitti...

no,onpas siellä hyppyytetty eestaas!!!toivottavasti nyt on kaikki kunnossa!

Tuire kirjoitti...

Voi kurjuus!

Onneksi hyvä kirurgi löytyi ja tästä eteenpäin kaikki menee hyvin!

Viivu kirjoitti...

Kiitti taas ihan kaikille ihanista viesteistä :)

Eevi: Älä huoli :) Kommentointi hankaluuksista huolimatta on pääasia ;) Terveisin nimimerkki "itsekkin toisten kommenttibokseissa sekoillut"

Mearielisa: Pitääkin ottaa haasteeksi löytää täältä Kajaanista myös niitä hyviä uutisia, ettei ihan mene vaan valitukseksi :)

Ira: Hyvin se menee! ...ja illalla nähdään ;)

Malla: Kaikki on kunnossa :) Pieni leikkaus vain, ja elämä jatkuu!

Anonyymi kirjoitti...

se taitaa olla niin että vaan suomalaiset osaa arvostaa suomalaista järjestelmää-olen kuullut ulkomailta paljon paremmin hoidetuista järjestelmistä me vaan luulaan että kaikki hoidetaan hyvin ja sitten kuulaan näitä kauhu juttuja.

oneksi kaikki kuitenkin lopulta sujui.

Viivu kirjoitti...

Mi: Lottovoitto syntyä Suomeen vai miten se meni...