18. kesäkuuta 2010

Maailmankartta

Ihanaa! Ensimmäinen maalipurkki on korkattu ja viime yönä vetelin vessaan ensimmäisen kerroksen valkoista pintaa. Aamulla sitten toisen, ja vielä kolmas tarvitaan, sen verran tumma oli alkuperäinen väri.  On se vain aina niin ihmeellistä miten valkoinen tuo valoa ympärilleen. Aloin jo horjua värikkäissä tapettivalinnoissani... 

Mies on lähdössä poikien kanssa viikoksi Norjaan, joten hurjaa edistystä tapettirintamalla ei ihan pian ole odotettavissa. Vessaa yritän sensijaan saada valmiiksi sillä välin. Pikku apulaisen kanssa sekin on välillä hieman haastavaa... 

Tapetit ostettiin kuitenkin jo myös nuoremman pojan huoneeseen. Niiden valinta aiheuttikin mulle suorastaan harmaita hiuksia ja itku meinasi päästä monenkin rullan kohdalla. Niinkuin olen kertonutkin aikaisemmin, tän ikäisten poikien mielipiteitä on jo pakko vähän kuunnella, ja välillä niissä onkin nielemistä, kunnes taas muistan, että pitää olla tyytyväinen, että nämä herrat tietävät mitä tahtovat... Alunperin Veeti ilmoitti haluavansa seinälleen maailmankartan (tosi Veetimäistä!). Sopivaa ei vain meinannut löytyä. Niinpä siirryttiin sitten katselemaan muita vaihtoehtoja, ja valinnat olisivat olleet tällaisia:
Olin aikalailla kauhuissani! Ylempi tapeteista on ihan kaunis, mutta en vain haluaisi sitä meille. Liian värikäs... ja liian raidallinen... Ja alempi... ei kiitos!

Sitten yksi ilta netissä surffaillessani eksyin Terran sivuille, josta löysin kuin löysinkin JUURI TÄYDELLISEN maailmankartan sekä äidin, että pojan makuun!


Kartta on mitoiltaan koko ison seinän peittävä, ja todellisilta väreiltään tuo meri maiden ympärillä on sellainen vanha, kuulas vaaleansininen. Aivan IHANA! Tuskin maltan odottaa, että päästään tätä seinään kiinnittelemään :)

14 kommenttia:

Eevi kirjoitti...

Hienoa että kartta lopulta löytyi :) Innolla odotan kuvia valmiista huoneesta, karttaseinästä tulee varmasti tosi magee!

Muksaa alkavaa viikonloppua! :)

Anu kirjoitti...

Aivan ihania nuo kaikki tapetit!
Mä tykkäisin kovasti tuosta vaakaraitasesta! ...ihana pikkuprinsessan huoneeseen...ai niin, mut eihän mulla ole sellasta! ;)
Toi kartta on AIVAN upea!

-A-

Jenna kirjoitti...

Kiva tuo kartta tapetti. Mullakin pitäs saada valikoitua tapetti olkkarin seinään, ei vaan tunnu mieleistä löytyvän. Huomasin että meillä ei ookkaan paljon välimatkaa. Kainuusta minäkin :)

Heli kirjoitti...

Mahtava tuo karttatapetti! Mullakin ois matka tapettikauppaan piakkoin.. jotain vanhahtavaa ja kukallista, sanoi mieskin!! Kerrankin sama maku meillä... =D

Hanna kirjoitti...

Vautsi, maailmankartta seinällä kuulostaa kivalta, näyttääkin varnasti mahtavalta!! :)

Hanna Sormunen kirjoitti...

Makee! Kivat väritkin noissa mantereissa!

Hanna kirjoitti...

Tulee varmasti hieno karttaseinä!! :)

Miia kirjoitti...

Minä tykkään myös noista karttajutuista. Tuosta tulee kyllä hieno! Voi kun olisi enemmän tunteja näissä vuorokausissa, niin saisi paljon enemmän aikaan. Se on ihan totta, ettei näiden pikkuapulaisten kanssa ihmeitä tehdä.

Taina kirjoitti...

No vau Veeti, mäkin haluaisin maailmankartan seinälleni, mutta en olisi ikinä keksinyt, että sellaisen voi saada :D Ihanaa lapsella kun ei oo järki rajoittamassa mielikuvitusta. Minkä kokonen tuo oikein on?

Maria kirjoitti...

Vahingossa eksyin blogiisi ja pääset kyllä suosikkieni listalle :) Mielenkiintoisia juttuja ja perheen arkea.

Me tilattiin juuri pojalle synttärilahjaksi karttapallo. Toinen vaihtoehto oli seinälle maailman kartta, mutta ei oikein löytynyt sellaista, mikä kävisi pienen pojan seinälle. Tuo löytämäsi on kyllä tosi kaunis!

Mukavia kesäpäiviä Kainuuseen (muutaman viikon päästä mekin päästään sinne lomalle;)!

Maria

Anonyymi kirjoitti...

Karttaseinästä tulee varmasti upea.
Tuo raitatapetti on kyllä veikeä,
vaikkakin kieltämättä aika räikeä.

Viivu kirjoitti...

Eevi: Samaa odotan minäkin! Nyt vain tuntuu, ettei mikään edisty...Mutta ehkä talveen mennessä :)

Anu: Raitatapetti vois olla tosi hieno oikeessa ympäristössä, mutta pojan huoneeseen... ei kiitos! Olishan siitä varmasti ihan hieno tullut, mutta karttatapetti miellyttää kyllä äitiä enemmän. Ja onneksi tässä tapauksessa poikaakin :)

Jenna: Missäpäin Kainuuta sie asustelet? Mulla kans on vielä olkkarin tapetti ihan hakusessa... Mietin aikaisemmassa postauksessa sinertävää valkoisella kuviolla, mutta ehkä haluan sittenkin pelkistetympää...

Heli: Oih, kuulostaa hyvältä!

Peikkotyttö Hanna: Toivottavasti :) Nyt pitää vaan tsempata, että valtioitten rajat osuu kutakuinkin kohdilleen ;)

Sykerö: Värit on kivan murretut! Minäkin tykkään!

HannaP: Toivotaan!

Miia: Sanos muuta! Välillä meinaan turhautua, kun mitään ei tapahdu. Kaikki aika menee arkirutiinin pyörittämiseen... Mutta öisin sitten...

Taina: Nyt vaan sitten Samilta sellasta kinuamaan...

Baijeritar: Kiva kun löysit tänne :) Tervetuloa joukkoon! Oih, mullakin oli lapsena hieno karttapallo, sellanen, mihin syttyi sisälle valo. Sain sen joululahjaksi, ja se oli kyllä oikea aarre! Mukavia kesäpäiviä myös sinne ja tervetuloa Kainuuseen :)

Virva: Niinpä, oikeassa ympäristössä varmasti kiva sekin.

Kirsikka kirjoitti...

Onpa kiva tuo karttatapetti ja opettavainenkin vielä kaiken lisäksi. Siitä on kiva etsisikellä aina uusia paikkoja...Kiva että mieleinen löytyi sittenkin!

Rilla kirjoitti...

Toihan on ihan loistoidea. Tulevaa karttaneroa siinä sitten kasvatat :D

Tosi mukavaa aikaa teillä muutenkin. Tulee ihan oman ja uuden näköistä nopeasti!