18. kesäkuuta 2010

Mansikkapaikka

Taas on uusia lukijoita tipahdellut mukaan, iso  kiitos teille siitä ja tervetuloa! Muutenkin täällä on oltu juhlatunnelmissa kesän ensimmäisen mansikkatortun merkeissä. Se leivotaan perinteisesti Assen synttäreille, jotka siis nekin olivat tänään. Rakkaat sukulaiset ovat asettuneet taloksi ja vilskettä riittää! Omasta pihasta on tänään nautittu oikein koko suvun voimin.



Kesän ekat kotimaiset mansikat ovat kesän parhaita! Nämä vielä kasvihuoneesta, mutta hyvin maistuivat! Viime viikolla kokeilin Espanjalaisia mansikantuskassani, mutta ei niitä voi verrata näihin ollenkaan.


Torttupohjan tein pellille prinsessaleivosten pohjaohjeen mukaan. Tosi helppoa!

4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Paista 200 asteessa n. 7-10 min

Väliin sitten vain mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita, sekä kermaa johon sekoitan usein ihan aavistuksen vaniljan makuista rahkaa, hyvää tulee!

Loppukesästä saadaan toivottavasti kakkumarjat omasta pienenpienestä mansikkapellosta takapihalta.


Kukkia ainakin on jo ihan mukavasti.


Ruohosipulin juureen on luonto järjestänyt meille myös ihan oman pienen metsämansikkapaikan, siihen  ihan istutettujen mansikoiden naapuriin. Satoa odotellaan jo kovasti!

Kesäistä ja mansikanmakeaa viikonloppua sinulle!






19 kommenttia:

Siru kirjoitti...

Nam, hyvältä näyttää! :P Kiva kuulla että kotimaisia mansikoita on jo tarjolla, niitä suunnistetaankin huomenna etsimään. Espanjalaisia olen minäkin maistellut mutta eihän ne kotimaisille tosiaan vertoja vedä.

Jonna kirjoitti...

Nam! Oli varmasti hyvää! Masikkatortut on kyllä niin osa kesää ja käteviä tehdä! Tein viime kesänä muutaman kerran kaupan valmiille torttupohjalle kun tuli ylläri vieraita. Vatkasin pohjan päälle purkin kermaa ja sulatin levyn valkosuklaata joukkoon. Sitten mansikat päälle, niin nopsa ja ihanan maukas :) Kiva kun teillä pihalla pieni oma mansikkamaa! Kivaa viikonloppua!

Hanna kirjoitti...

Namia mansikkatorttua.<3 Meillä kasvaa myös metsämansikoita useammassa kohtaa lähistöä, no metsässähän me asustelemmekin. :) Herkullista viikonloppua! :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi.Meillä kans sunnuntaina juhlitaan esikoisen 9-vuotis synttäreitä.Ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa mansikkaista brita-tortua tarjottavaksi.T:Anne Joensuusta

Hanna kirjoitti...

näyttää ihan jäätävän hyvältä ja kesäiseltä!! :D

Marie Elisabeth kirjoitti...

Niin kesäisen ja herkullisen näköistä ! Ihana tuo teidän takapiha ja toivon runsasta satoa sinne :)

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Ihana lukea positiivisuutta ja intoa pursuavia postauksiasi. Olen niin iloinen puolestasi, tuntuu ihan kuin tuntisin sinut oikeasti.

Minun on pitänyt jo useamman päivän kirjoittaa sinulle, että tuo rivari, jossa nyt asutte, tuntuu paljn symppiksemmältä paikalta kuin se viimeisin omakotitalo, jota yrititte ostaa. Se oli jotenkin kylmän näköinen yksinään siinä "pellolla" ilman mitään istutuksia. Tuo 60-luvun rivari etu-ja takapihoineen ja ulkosaunoineen tuntuu jotenkin siltä, että siinä on enemmän elämää. Ehkä vanhoja kasveja yms.

Olen todella iloinen puolestasi, kun olen lukenut tuskaasi siinä kirkon kellarissa.

Meillä ei ole kiikarissa MITÄÄN :( Tämä meidän Peikkokukkulan talomme on kyllä niin ihana, ettei tästä mihinkään tahtoisi lähteäkään, mutta tässä on se ongelma, ettei tämä paikka sovi tulevaisuudensuunnitelmillemme:(

Olemme menossa katsomaan kai ensi viikolla yhtä hyvin rumaa taloa melko rumalla tontilla, mutta pakko mennä, kun tarjontaa ei ole siellä, minne yritämme itsemme tunkea.

Nauti ihanasta uudesta kodistasi täysin sydämin:)

Terkuin, Peikkokukkulan Mia

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anu kirjoitti...

Nam, ei voita kotimaisia mitkään...saman tein hätäpäissäni, ja oikeastaan vain paha maku jäi ulkomaisista mansikoista suuhun.
Kesällä ihan parasta on tuoreet mansikat ja vaniljajäätelö!

Johanna kirjoitti...

Oi ei minkä näköistä herkkua!! :P
Ja maailmankarrtavinkki menee korvan taakse, jos nyt joskus talo saadaan... Arvaa mitä oon loppu viikon tehnyt? Tarjouksia yhdestä talosta! Joku ryökäle tarjoaa aina yli. Nyt joutuu molemmat viikonlopuksi jäähylle ja maanantaina onkin onneksi mies taas kotona tukijoukkoina, eiköhän me joku taktiikka keksitä "ryökäleiden" nujertamiseksi :D Eli maanantaina meillä on joko ihan ylihintainen remonttikohde tai yksi uusi talopettymys, saas nähdä :P

Valkoisen Tilan Hanna kirjoitti...

Asselle onnittelut Laamoilta!

Viivu kirjoitti...

Siru: Nämä olikin meidän Prismassa viimeset... Hetken niitä etsiskelin, ennen kun jonkun hyllyn nurkasta bongasin. Onneksi!

Nonnukka: Sanos muuta! Helppoa ja hyvää!

Peikkotyttö Hanna: Ne on kyllä mansikoista maukkaimmat!

Anne Joensuusta (HYVÄ JOENSUUUU!!!!): Varma valinta! Oih, kuulostaakin jo niin hyvältä!

Hanna: Eikös ;)

Marie Elisabeth's Rum: Kiitos! Niin mekin ;)

Mia: kiitos Mia (rutistus!) Niin minustakin tuntuu :) Ja tiedätkö, olen miettinyt samaa tämän kodin kanssa. Ei harmita yhtään, ettei ostettu uutta, "täydellistä" taloa! Tämä on meille just passeli :)

Ja se teidän talo on kyllä niin kaunis, että en yhtään ihmettele vaikket siitä raskisikaan luopua. Toivotaan, että oikea ratkaisu kuitenkin löytyy... Ja sen kyllä sitten vain tietää kun kolahtaa ja kunnolla.

Anu: Täytyy tunnustaa, että mullakin jäivät lopulta syömättä...Hmmm...Jäätelö ja mansikat, kuulostaa hyvältä :)

Johanna: Ei ole totta! Hui! Mulla on niin tuoreessa muistissa tuo tarjousrumba, että ihan kylmät väreet menee! Olispa ihan HUIPPUA päästä seuraamaan teidän remppakohdetta!!!! IIIIKKKK!!!! Toivotaan kuitenkin, että käy just niin kuin on tarkotus... Täällä on nyt peukut kyynärpäitä myöten pystyssä teidän puolesta :)

Valkoisen Tilan Hanna: Kiitos :) Kerrotaan!

Vekarus kirjoitti...

Onnea synttärisankarille ja hänen äidilleen!

Jenna kirjoitti...

Onnea synttärisankarille ja voi nam mikä kakku :)

Johanna kirjoitti...

Niin ja onnea tosiaan kun omat asiat sai ensin vauhkottua ;)

Jenna kirjoitti...

Ai niin, me asutaan suomussalmella. Eli ei kovin kaukana.

mimmuli kirjoitti...

Wautsi! Täällähän on tapahtunut vaikka mitä!

ONNEA UUTEEN KOTIIN<3 <3 Ihanaa!!

Maria kirjoitti...

Ihana kesäinen mansikkakakku! Kesän kohokohta on meille mummun maasta poimituista mansikoista tehty mansikkakakku. Enää kolme viikkoa ja sitten sitä herkkua saadaan :)

Herkullista lauantaita!

Maria

sanna kirjoitti...

Suomalainen makea mansikka on parhaimmillaan juurikin tuossa muodossa. Kermakussa! Muitakin kivoja postauksi taas täällä. Omilta kiireiltäni en ole ehtinyt kommentoimaan, mutta luen edelleen ahkerasti blogiasi ;)