22. kesäkuuta 2010

Uusi lemmikki

Kiitos kaikille teille ihanoille vielä onnitteluista! Aika onnellinen olen ollutkin ja kesäkin tuntuu nyt ihan erilaiselta kun tietää, että syksyllä on edessä taas jotain uutta ja haastavaa. Kertoilen sitten syksyllä lisää koulutuksesta ja vinkkejä jakelen tietysti! Jotkut sitä jo toivoivatkin.

Nyt sensijaan  nautitaan kesästä ja keskitytään lomailuun. Lomaillessa onkin hyvää aikaa rapsutella irti vanhoja tapetteja. Aloittelin tänään Veetin huoneesta. Turkasen hidasta hommaa! (Poista-tapetti-hetkessä -vinkkejä otetaan vastaan!) Varsinkin kun toisella puolen seinää yrittää prinsessa kaikin tavoin taistella unta vastaan, ja on yhtäkkiä muuttunut sellaiseksi hernepepuksi, ettei pientäkään rapinaa saisi lähteä varsinkaan seinistä.

Mattojen kanssa olen myös tuskaillut. Mikään ei tunnu oikein hyvältä. Räsymatoista tykkäisin, mutta koirien kanssa ne ovat kertakaikkisen mahdottomat! kokoajan rullalla, rytyssä ja epämääräisissä kasoissa pitkin nurkkia. Niinpä otin riskin, ja päätin kokeilla jotain ihan muuta... Tällaisesta olen jo jonkin aikaa haaveillut, ja jotenkin hankinta sopi tämän miesten lapinreissun kohdalle kuin nenä päähän. 


Meillä on aina ollut paljon eläimiä, ja niitä on yhdistänyt yksi yhteinen piirre: ne kaikki on hankittu silloin, kun minä olen ollut yksin kotona. Mulle varmaan iskee joku hellyydenkaipuu, ja sitten tarttuu mukaan pupua ja hamsteria... Tällä kertaa päätin säästää miehen pahemmalta päänsäryltä ja otin tällaisen, hieman heikommassa hapessa olevan... 


Miestä piti tietysti säikäyttää, ja kerran se jo ehti lyödä luurin korvaan ennen kun tajusi mistä on kysymys. Uusia lemmikkejä kun meille ei enää ole lupa hankkia, ainakaan minun toimesta ja hyvä niin!


Talja on kyllä ihanan pehmoinen köllötellä.

Juhannusta odotellessa...



17 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Aika huonosti ruokittu tuo teidän uusi lemmikki, kun on noin pannukakku! :D

Mymmeli kirjoitti...

Meillä toimi älyttömän hyvin tapetinirroitusmömmö rautakaupasta (ei nyt tule mieleen mikä oli virallinen nimi tai nimitys) :D ei jaksettu enää raapia... Hyvä etteivät itsestään tippuneet seinältä :D Kuulostaa turhalta ylellisyydeltä mutta säästää sen hermoissa mitä maksaa rahassa (oliko noin 6€ :))....

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Viivu! Talja lattialla on ihan MAHDOTON koirien kanssa! Meilläkin on talja ja jo sisäsiistit chihut alkavat pissiä sen päälle! Taljassa on ilmeisesti niin voimakas eläimen haju, että se on PAKKO MERKATA! Tosin teidän koiranne taitavat olla jo vanhempia ja isompia, joten reviirikin on isompi, eikä sisälle ruikita missään tilanteessa, mutta chihujen kanssa ikävä kyllä talja lattialla on vihoviimeinen keksintö;)

Laitoin nyt meidän taljan kokeeksi tuonne yläkerran saliin, sillä yläkertaan ei ole koirilla asiaa. En kuitenkaan tykkää kovasti meidän taljasta, sillä siinä on ruskeita lehmänläiskiä...tulee jotenkin liiaksi sellainen olo, että meillä on kuollut elukka lattialla :( Ja minä siis syön lihaa, enkä ole kiihkoilija...

Kauniilta näyttää jo nyt kuvat teidän olohuoneesta, vaikkei paljon vielä näykään;)

Laitoin postauksen meidän tonttikiemuroista ja huomenna laitan kuvia dreamhousesta;D

Hanna kirjoitti...

Hyvin sopii matto, ja kauniilta näyttää jo olohuoneessa. :) Onnea uudesta opiskelualasta!

Rilla kirjoitti...

Heh, tuo on sinänsä aika helppohoitoinen lemmikki. Minäkin haaveilen vastaavasta meidän yläkerran vaaleaan aulaan!

Ja hei, KOVASTI onnea opinnoista. Mielettömän hieno juttu, voin vaan kuvitella, miten tärinöissäsi asiasta olet :)

Minä taidan tästä lähteä siihen samaan vanhaan työpaikkaan...

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Tuo talja sopii hyvin kotiinne - ja lämmittää ihanasti syyskoleilla ja talven kylmillä.

Me saimme viime kesänä tapetit irti sellaisella höyrystimellä, joka on tarkoitettu nimenomaan tapettien irroittamiseen. Se on vähän kuin tosi iso silitysrauta. Saimme sen lainaan ystäviemme värisilmä-liikkeestä. Jos teillä on paljon tapetteja irroitettavana, kannattaa kysellä rautakaupoista tai monivuokraamosta. Tapetti irtosi ihan hetkessä. Suosittelen :)

Jaana kirjoitti...

Sanoisin että talja on kaikista helppohoitoisin matto mitä olla voi! Ei pölise, ei nukkaa, ja varmasti pitkälti koirista kiinni pissivätkö ne siihen! Itse suosittelen taljaa kyllä todella! Ja jotenkin näyttää niin tutulta kaikki tuon ensimämäisen kuvan tuotteet... Pääsen kohta töihin katsomaan lisää taljoja ja saaristo kirstuja =D

Itse olen sitä mieltä, että helpoin konsti on halvin. Sumutepulloon vettä ja kastelet tapetin ihan litimäräksi. Itse teen vielä niin, että suihkin yläosan MÄRÄKSI, jolloin se alkaa jo vähitellen roikkumaan ylhäältä, sitten vain kiskasee, niin tippuu melkein koko vuota kerralla. Sumuta sumuta sumuta, thats it! Näin erään artesaaniharjoittelijan käyttävän märkää pesusientä, hinkkasi sillä tavalla tapetin märäksi, mutta sitä en ole kokeillut. MÄRÄKSI. =D

T: luokkakaveri

Sissi kirjoitti...

Ahhahhah, sain hyvät naurut tästä. Mulle kelpais moinen lemmikki myös, ei paljoa vaadi eikä aiheuta mekkalaa ja sekasortoa. :D

Auttaisko tapetinpoistoon vesi? Siihen kun sekoittaa ihan pienesti tapettiliisteriä ja sutii seiniin, antaa vettyä hetken, niin pitäisi irrota. Tosin riippuu tietysti myös revittävän tapetin laadusta...

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen kuullut seuraavasta tapetinirroituskonstista: Tee oikein paksu fairyvesi. Sellainen, että veden päällä on oikein todella tuhti, paksu, valtaisa vaahtokerros. Sitä fairyvettä seiniin ja antaa hetken vaikuttaa, niin jo irtoaa tapetti. Tätä konstia on käyttänyt ihan alan ammattilainen, joten ihan hatusta en tätä keksinyt. :)

Nellis

Suvi kirjoitti...

Onnea uudesta opiskelupaikasta! Hieno juttu!

Meillä tämä kesä haasteellista aikaa neidin nukkumisten kanssa, kun pojat kavereineen kulkevat rappusissa ja huutelevat mennessään, ja öisinkin valvovat tosi myöhään. Muutaman kerran olen saanut muistuttaa loman aikana että "olkaa hiljempaa kun pikkuneiti nukkuu", Plääh ;)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Hiukan heikommassa hapessa... :D Hih!

Mun siskolla on myös noita. Aika kivaltahan ne jalkojen alla tuntuu, mutta en tiedä olisko mun juttu!

Muta hieno se on, eikä siitä pääse mihinkään.

Ja rouva tosiaan koittaa sitten huilaillakin välillä, että jaksaa pakertaa opintiellä!

Teija kirjoitti...

Voi valtava miten ihana tunnelma tossa ekassa kuvassa! Hih, pidähän hyvää huolta uudesta lemmikistä ;)

Viivu kirjoitti...

Marika: Helppohoitosin lemmikki ikinä :)

Mymmeli: Kiitti vinkistä! Täytyykin katsella seuraavalla rautakauppareissulla.

Mia Chilen Peikkokukkulalta: Voi ei!!! Kysyin tuosta asiasta kaupassa, ja sanoivat, että taljat on niin pitkälle käsiteltyjä ainakin täällä, ettei niisä ole enää eläimen hajua. Siihen luottaen uskalsin kokeilla, ja meidän koirat ainakaan eivät ole moksiskaan. Tykkäävät kyllä köllötellä siinä molemmat.

Innolla odottelen teidän dreamhousea :)

Peikkotyttö Hanna: Kiitos! Olohuone saa nyt jäädä vähemmälle laitolle, kun yritetään ensimmäisenä saada poikien huoneet asuttavaan kuntoon...

Rilla: Kolmen vuorokauden kokemuksella suosittelen! Ja kiitos onnitteluista! Kajaanikin näyttää valoisammata kun on mielekkäitä tulevaisuuden suunnitelmia.

Lumiomena: Täytyypä tuota höyrystintäkin harkita, tuota tapetin poistoa nimittäin riittää!!!

Jaana: Vettä on läträtty olan takaa :) On vain sen verta "pyyhittävää" tapettia, ettei se oikein ime vettä itseensä. Noh, ehkä me vielä saadaan se irti...Vaikkapa pala kerrallaan.

Sissi: Meidän perheessä ehdotomasti hiljaisin :)

Nellis: Hmmm... Tuota fairya olisi ainakin helppo kokeilla :)

Johanna: Kiitosta! Samalta kuulostaa tuo nukkuminen täälläkin...Päiväunet on pahimmat, kun on valosaakin vielä!

UK Emilia: Talja on ihana! Mutta mulle riittää tuo yksi. Ja jotenkin se vaan nyt passasi tuohon olohuoneeseen... Ja tuo huilaus... se pitäs tosiaan muistaa myös...tylsää :)

Teija: :) Tunnelma on vielä ihanampi iltaisin, kun laittaa sopivat valot päälle... Istun vain ja ihastelen tätä tilan tuntua, joka ei kuvissa välity!

Elisa LPP kirjoitti...

Ihanan valoisa ja kaunis sisustus! Onnea myös opiskelupaikasta, taidatpa päästä omalle alallesi ;)

Itse en noista taljoista (no, okei, ehkä tekolammas) välitä, mutta kivalta näyttää teillä. Ihailen näin kauempaa :)

Sitäpaitsi, olen ihan oikeasti allerginen _kaikelle_ joka on edes joskus liikkunut...

Eeva kirjoitti...

Täällä yksi taljojen vankkumaton kannattaja. Taljassa ei näy koirankarvat ja mikä parasta, ripulit ja oksennukset lähtee todella helposti pois! Jos sattuu em. ikävällä tavalla käymään, niin raahan taljan pesuhuoneeseen, kastelen likaisen kohdan, miedolla mäntysaippualla kevyesti harjaan myötäkarvaan ja huuhtelu päälle. Eli kun on eläimen karva, niin siitä saa tosi helposti kaiken lian pois! Eli ei haittaa vaikka on vaalea väritykseltäänkin.

Ja onnittelut vielä opiskelupaikasta :)!

Miia kirjoitti...

Olen hankkimassa meille taljaa olohouneeseen matoksi, mutta ei ole sopivaa oikein mistään osunut kohdalle. Netistä yritin katsella ja osui tämä sinun uusi lemmikki silmään.. :) Mistähän olet mahtanut hankkia ? Juuri tuollaisen haluaisin itsekin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaisi myös tämä matto, että mistä saisi valkoisen taljamaton:)?