9. heinäkuuta 2010

Huh hellettä!

 Kesä sweet kesä!

Helle hellii meitä nyt ihan urakalla ja kuumempaa on luvassa... Blogailuaika taitaa meillä kaikilla olla minimissä kun päivät täyttyvät ulkoilulla ja yhdessäololla, ihanaa! Silti näytätte tänne kesäkiireiltänne välillä ehtivän, ja se on huippua se! Muutama uusi lukijakin on hypännyt kelkkaan mukaan, kiitos teille ja tervetuloa!

Tähän kohtaan piti tehdä kesäinen tunnelmakuvapostaus meidän takapihan kypsyneistä metsämansikoista, mutta arvaattehan miten käy, kun neljä keskenkasvuista poikaa kuulee lauseen "mansikat ovat kypsyneet". Olisi pitänyt olla puskassa kamera valmiiksi viritettynä jos sille aterialle meinasi salamansa kanssa ehtiä. Puskassa kävi sellainen iloinen kuhina, ja kuviin olisi tullut lähinnä pyllöttäviä takapuolia, että päätin jättää mansikat toiseen kertaan. Ihan tiedoksi vain, ne ovat siis nyt kypsyneet... Niitä OIKEITA, ISOJA mollukita odotellaan vielä...Tiedättekö mikä on paras keino kestää helteet? Muistuttaa itseään heikon hetken tullen, että koko kesä olisi voinut olla myös kylmä ja sateinen. Tuo ajatus saa ainakin minun kielenkantani tiukasti aisoihin valituksen tullen ja tyytyväisenä pyyhkäisen enimmät hiet hameen helmaan ja nautin tästä kuumuudesta ja jopa sen aiheuttamasta päänsärystä. Onneksi Burana on keksitty!

Äidin pienimmällä mollukalla on kuvassa päällään liian iso Marimekon mekko, joka ostettiin Joensuusta alennusmyynneistä. Taustalla ISO kolmesydänkynttilä, jossa niinikään tuoksuna Mansikkamaa.  Kun mansikat on syöty, leijailee tuoksu puutarhassa vielä pitkälle yöhön.
10 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Me pohjosen eläjät kyllä keretään lueskelemaan blogeja, ku meillä se helle kesti päivän :/

Vaan enpä anna sen häiritä, sisällä betonilaatikossa on lämmin ja mansikoita saa kaupasta! :)

Mukavia hellepäiviä teille!

Nimetön kirjoitti...

Lienee tekstilläsi osuutta asiaan,mutta Vea näyttää nyt kyllä tuossa syötävän suloiselta pikkumansikalta punaisine kauniine paitoineen.Heh,olisit vaan heittänyt "pyllyt puskassa" postauksen kehiin :D Ihania kesäpäiviä!

Viivu kirjoitti...

Tanja: Ja tämäkö sitten on se etelä? Itseasiassa täällä muuten ei ole ihan niin tukalaa kuin Joensuussa oli. Tai sitten vaan kuvittelen...

Ihania päiviä sinne betonilaatikkoon!

Virva: Kiitti juttuvinkistä ;) Pylleröt puskassa...hmmm...

Tanja kirjoitti...

No kyl te nyt ootte niitä onnekkaita etelän hetelmiä, joita aina vaan aurinko hellii! :D

anrinko kirjoitti...

Vuorokausi Suomessa ja olen kuolla. KAMALAA, siis KAMALAA tämä on! Minusta tässä on ihanuus kaukana. Lämpötila lähentelee 30 astetta varjossa ja kosteutta on n. 85%. Siis kuin saunassa. YÖK!
Hassua että takana kuukausi yli 40 asteen helteessä enkä kertaakaan edes hikoillut. Mutta kosteutta olikin alle 10%. Oikeasti tuo on mukavampi kestää.
Nyt ollaan nihkeitä nahkiaisia eikä nukutuksi saa.
Mä en tykkää...anteeksi valitus. Mutta tästä syystä en ole koskaan tykännyt kesän helteistä. =(
Alle 20 astetta kiitos!!!!

Ps. Mä olenkin ihminen jonka mielestä -10, lunta ja pientä auringonpaistetta kevyessä tuulessa on paras ilma ikinä. =) Heh!

Viivu kirjoitti...

Tanja: Hihi :) Ihanaa olla hetelmä! Ja minusta kun me ollaan suunnilleen Lapissa...No ei ihan :)

Anrinko: Meitä on niin moneen junaan :) Mutta tuo nahkiaisten yö ei kyllä houkuttele... Onneksi meillä on vielä kaikki suunnilleen nukkuneet.

Silkku kirjoitti...

Selvisitte siis reissusta ihan kunnialla perille asti. =) Ai että ku ois sellanen oma pikku mansikkamaa niin sieltä kävis aina popsasemassa muutaman mollukan. Juu kyllä tää kuumuus välillä on sietämättömän tuskasta, mutta ite oon kans ajatellu että ei auta valittaa ku kerran on lämmintä.

Rilla kirjoitti...

Suloinen tuo teidän pikkuneiti :)Meidänkin 1-vuotiasta ihmettelee päivittäin, mitä tuo ymmärtää ja mikä on tälle pikkuihmiselle tärkeäää!

Kuumaa on, huh, rusketusta hankittu, edes pikkasen! Kyllä kesä on ihanaa aikaa :D

Hannis kirjoitti...

Mulla on samanlainen Marimekko-tunika :-)

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Mä nautin auringosta ja helteestä kaikin soluin! Tosin ne päänsäryt ja muut kuuluu välillä asiaan.