24. heinäkuuta 2010

Minusta tulee isona...

 Artesaani!
 Tai niinkuin appiukkoni asian ilmaisee, Partisaani...

Enää vain muutama hassu viikko koulun alkuun... Väistämättä ajatus alkaa pyöriä jo syksyssä, vaikka hellettä luvattiin vielä ens viikoksi ja meidän "etelänloma" on vielä tekemättä.  Minä siis aloitan Tilasisustuksen artesaani -opinnot. Muutamat lukijat kyselivätkin viimeksi mitä opinnot pitävät sisällään, ja ajattelin laittaa listaa pääasiallisista sisällöistä, jos jotakuta kiinnostaa.
  • Sisustamisen perusteet
  • Atk-avusteinen piirtäminen autocad- ja archicad –ohjelmilla
  • Kalusteiden- ja sisustusesineiden suunnittelu ja valmistus
  • Kalusteiden kunnostaminen ja entisöinti
  • Tilojen remontointi
  • Seinä-, lattia ja kattopintojen materiaalien tuntemus, valinta sekä asentaminen kuiva- ja märkätiloissa
  • Yrittäjyys
Oikeasti isona minusta tulee sitten sisustuskaupan täti, joka höpöttelee mukavia asiakkaiden kanssa ja juo kahvia kauniissa pikku putiikissa, sekä tarvittaessa osaa itse suunnitella ja toteuttaa ainakin pienet muutokset  kodeissa ja muuallakin. Ihanaa päästä oppimaan uutta! Hauskinta ehkä kuitenkin on se, että meitä aloittaa kolme Kajaanilaista "blogistia" samalla luokalla! Voi niitä opettaja raukkoja! Jospa minäkin alkaisin pikkuhiljaa viihtymään... Huomaatteko, en olekaan pitkiin aikoihin valittanut asuinkaupungistani :) Elämä täällä alkaa vihdoinkin asettua uomiinsa. Silti on ihanaa saada tänään grillivieraita Joensuusta! NAM!


Kuva Viljamin huoneesta. Söpö virkattu nukke Marimekosta.


Ai niin ja hei, käykäähän koittamassa onneanne tuolla alempana kaikki,
jotka ette ole vielä onkineet!

11 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Oi, kuulostaa niiiiiiin kivalta!! Jos nyt yhtään ois mielenkiintoa opiskelua kohtaan niin tämä saattais kiilata kätilöopintojen edelle kyllä. Ehkä. Vahva ehkä. :)

Sulonen nukke!

Tuulella kirjoitti...

Onnittelut! Kuulostaa todellakin tosi kivalta! Saapa nähdä mitä kaikkea alat sen myötä toteuttamaan kotona ;)

Nonnukka kirjoitti...

Kuullostaa kyl ihanalta! Ite oon noita artesaani opintoja myös miettinyt. On varmasti ihanat opinnot :) Voi ja tulen sit heti pikimmiten sun ihanaan sisustuspuotiin ;) Mukavaa launtaita Viivulle!

Viivu kirjoitti...

Tanja: Ja mä voisin tulla sit kätilöks :D Hain ja pääsin muuten aikanaan kätilöopistoon Viljamin syntymän jälkeen. Lähdin sit kuitenkin luokanopettajaksi... Monesti olen miettinyt, että se olis kyllä kans ollu tosi mielenkiintoinen ammatti! Elämän ihmeen äärellä, oih! Harmi kun ei voi tehdä työkseen vähän sitä sun tätä, olis niin paljon kaikkea mielenkiintosta!

Tuulella: Kiitos :) Ja voihan se olla, että tekee aina mieli testata kaikkea uutta omaan kämppään :) Kerron sit teille aina miten kävi!

Nonnukka: Kiitos samoin sulle <3 ja tervetuloa vaan! En vielä tiedä miten ja minne, mutta jospa asiat järjestyy...niinhän niillä on tapana :)

Kuukki kirjoitti...

Hieno homma, onnea opintoihin! Varmasti sinulle sopiva ala :-)

Ruusa kirjoitti...

Tuo koulutus kuulostaa oikein ihanalta!
Onko tuo sellaista opetusta,että työn ohella voisi opiskella vai ihan päiväopetusta?

Kivaa viikonloppua!

Kati kirjoitti...

Onnea opintojen johdosta! Itse opiskelin hetken myös sisustusalan artesaaniksi kunnes meidän pienisuuri ihme Jesse ilmoitti vihdoin tulostansa.

Olit käynyt laittamassa kommenttia mun blogissa luova leikki- viestiin ja olisin pikkuhiljaa rupeamassa ompelemaan "lahjaasi" laita sähköpostilla makitalon_taikaa@luukku.com osoitetietosi johon voin paketin laittaa. Ja kysyisin vähän vihjettä että haluatko sen olevan luonnonvalkoinen vai värillinen? Ja onko sinulla jotain itsellesi rakasta kuvaa jonka "uskaltaisit" vaikka sähköpostilla laittaa minulle niin voisin käyttää sitä sinun lahjaasi. Haluaisin tehdä jokaiselle vastanneelle persoonallisen lahjan. Eipä muuta, perästä kuuluu!

Katsuja kirjoitti...

Kuulostaa hienolta! :) Onnea opiskeluun. Täälläkin yksi artesaani ;)

Hanna kirjoitti...

onnea opiskeluun, odotellaan jännityksellä mitä tuleman pitää, kiva nukke viljamin huoneessa.

Piia kirjoitti...

Kullostaa niin mukavata, minäkin haluan opiskelemaan tuollaisia juttuja;) Mukavia opiskelua sinulle!

Sari kirjoitti...

Samalle alalle minäkin tahtoisin!Jos sitä vaikka oikeesti alkaisi harkitsemaan uusia opintoja...johan siitä edellisestä valmistumisesta on yli vuosi aikaa.. :)