19. elokuuta 2010

Ikävä vieras

Mistä tuntee syksyn?

- Jokavuotisesta täitiedotteesta.

Tänä syksynä täi ehti ennen tiedotetta.
Meidän eka kerta, ollaan tässä ihan noviiseja. 
Onneksi tänään on sentään oltu ilta kotona. On ollut aikaa pestä pyykkiä, saunottaa ja pakastaa.
Sitä tuntee itsensä tärkeäksi kun ei tarvitse jouten maata.
Kaikkien päähän on valeltu hermomyrkyt vaikka yhdessä pollassa vain oli elämää.
Näiden ötököiden kanssa ei koskaan voi olla liian tarkkana. YÄK!

Kun järkytyksestä ja pahimmasta pyykkivuoresta pääsin yli, oli jopa hetki aikaa perehtyä muutamaan uuteen syyskuvastoon, jotka onkin jo odotelleet lukijaansa. Bloomingville on kyllä vuodesta toiseen ihan mun suosikki! Niin kauniita väriyhdistelmiä! Yksinkertaista karua kauneutta.

Tollasia vihreitä seinähyllyjä on ehkä pakko tilata.
Vihreä ei yleensä ole edes mun väri, mutta tuo on IHANA!

Voimia vielä kaikille viikon viimeiseen päivään!
(Tänään ei muuten enää väsytä yhtään niin paljoa kuin alkuviikosta... 
Oikeassa olitte, tähän taitaa tottua!
Mutta täihin ei, hyi olkoon!!!) 


24 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

Eih! Tsemppiä täiden kanssa :/ Miulla on ötökkäkammo ja pelkään, että joskus lapsilla on päiväkodista tullessa tuliaisia kotiin. Täytyy toivoa, ettei niin käy ja toivottaa hurjasti voimia sinne suuntaan!

Ihania ovat nuo Bloomingville-kuvat.

Viivu kirjoitti...

Lumiomena: Kauan on mekin selvitty ilman! 11-vuotta... Toivotaan, ettei koskaan enää!

Arja kirjoitti...

Yäk:-((
Kauniita kuvia:-)
Mukavaa loppuviikkoa<3

Niina K kirjoitti...

Hitsi meillä on lähipiirissä taisteltu täiongelmien kanssa koko kesä ja noin vinkkinä kaikille jotka asian kanssa joutuvat vielä tekemisiin niin ainakin täälläpäin on paras aine häätöön ollut Nyda. Tepsii kertahoidolla molempiin sekä itse täihin että saivareisiin!! Ällöttävä vierashan se on, mutta ne kun ei kysy lupaa tullakseen. Tsemiä häätöön!!

Hannis kirjoitti...

Yäääk!!! Mä oon ihan paniikinomaisesti kammoissani noista. Ei ole koskaan ollut - onneks. Hitsi jos tuleekaan. Parempi olis olla tulematta. Saako kysyä, oliko tytöllä vai pojalla? Joku viisas kerran kertoi, ett tytöille ne voi tulla helpommin, kun on pitkät tukat. No, mä en tiedä tarkemmin, mutta meidän Jookilla on sellainen pehko, että toivon ettei yksikään ötökkä eksy sinne. Oikein puistattaa!!!


Tsemppiä sinne!

Pieni Lintu kirjoitti...

Hyi olokoot!!!

Kun olin ala-asteella niin koko luokka saatiin määräys pestä täishampoolla päät, en vielä tänäkään päivänä tiedä kellä niitä sitte oli mutta kovia arvauksia oli ilmassa silloin.. :D

Olivieno kirjoitti...

Ihania kuvia, onnekis ei täistä! Alkaa aina joka paikkaa kutittaan kun niistä puhutaan.

Mannukka kirjoitti...

Huoh, meillä oli pari vuotta sitten, onneksi olin silloin lomalla.. monta päivää siinä meni kun piti pestä ja pakastaa ja saunottaa... meillä suljettiin lastenhuone kolmeksi päiväksi älyttömän pehmolelumäärän takia ja samoin sohvan siirrettiin syrjään kolmeksi päiväksi.. leirielämää vietettiin sitten olohuoneen lattialla ja nypittiin saivareita yhden päästä (just siinä päässä on PALJON hiuksia), ihan järkkyä hommaa... nykyään on onneks sellaisiakin shampoita, jotka ehkäisee täin tarttumistakin.. tosi ankeeta kun itse tekee hirveen homman päästäkseen eroon noista ja sitten taas viikon päästä tulee päiväkodista uusi lappu..

Mannukka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
La Petite Princesse kirjoitti...

Yäk, täitä! Tsemppiä siihen viidakkoon..

Olet oikeassa :) Maanantaina väsytti aivan tajuttomasti, mutta eilen jo alkoi helpottaa. Parasta perjantaissa on se, että voi vaan illalla olla, eikä tarvitse laittaa kelloa soimaan aamuksi ♥

Päivi kirjoitti...

Voi ei... mun päätä alko heti kutittaa, ku luin tän. ;) Meille tuli myös tiedote koulusta eilen. Vielä ei ketään meidän päissä myllää ja toivottavasti ei tulekaan. Yh!

Toivotaan, että te pääsette eroon ikävistä vieraista kerralla.

Nautinnollista viikonloppua!

-Päivi-

inkku kirjoitti...

Täit on kyllä tosi yäääk!! Meillä on täi vieraillut ja toivottavasti ei enää tule. Ei kiva vieras.

Kivaa viikonloppua!!

Rilla kirjoitti...

Tsemppiä täitaistoon! Meillä oli vanhimmalla muutama vuosi takaperin vastaavat vieraat ja ällötys oli valtava :D Tyttö itse oli erityisen kauhuissaan mokomista. Eihän siinä muu auttanut, kun kaikki kovaan pyykkiin, täishampoota kaupasta ja syyniä, että lähtikö. Kyllä lähti, eikä enää ole näkynyt (koputtaa puuta: *kop, kop*)

Suvimarja kirjoitti...

Mun veljellä oli pari vuotta sitten täitä (teini ikäinen), sillä oli pitkät hiukset silloin. Meidän porukka vietti sillon paljon aikaa yhdessä ja tulihan se pyykkäys urakka meidänkin kotiin! Huh
Olin harjannut samalla harjalla veljen kanssa ja olin aivan varma että mulla oli täitä ja pää kutisi hulluna! Hoidot laitettiin tietty, mutta ei ne ollut mulle tarttunu eikä tullu muillekaan.
Eivät tartu helposti lyhyeen hiukseen ja vauvalle ei tarvinnut ollenkaan torjuntaa, sanoivat neuvolassa, ettei niin vähässä hiusmäärässä täi viihdy.
Tukehduttavat aineet toimii muuten paremmin kuin myrkkyshampoot!

Kylläpäs rupesi kutittamaan..

Nonna kirjoitti...

Tsemppiä sinne elukoiden kanssa! Meilläkään ei niitä ole vielä koskaan ollut. Kaikilla pitkät hiukset, paitsi isännällä, joten koputan puuta ja toivon kovasti, että ei niihin sekaannuta!

Viivu kirjoitti...

Tällä hetkellä taistelussa täitä vastaan minä johdan yksi-nolla. Kaikki myrkytyksen jälkeen löytyneet hengettömiä! Hannikselle tiedoksi, elukat olivat pesineet toisen pojan päähän. Molemmilla poijilla myös melkoset pehkot, komeemmat kuin äidillä koskaan! Onneksi edes huomasin ne, koska olivat kyllä aika hyvin piilossa omassa rauhassaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miltä ne täit näyttivät? Minä löysin kesällä poikani päästä yhden mustan pitkulaisen ötökän, joka möngerteli hiuspohjassa. Sain sen napattua tavalliseen kampaan, josta sitten tipahti johonkin??? Mitään saivareita ei ole löytynyt eikä elämää sen koommin, joten en edes tiedä oliko täi vai joku muu päähän eksynyt otus...

Omaa päätäni on kutittanut siitä lähtien, mutta ei sieltäkään ole mitään löytynyt. Löytyikö ne muuten miten helposti, voiko ne missata jos tutkii pään?

-Nana

Heli kirjoitti...

Oijoi, otan osaa täitaistoosi!!

Meillä oli teinitytön päässä viime talvena ja sitä kautta levisi koko jengille.. oli melko karseeta, joo. Ja Nanalle tiedoksi, että sellasia mustia pitkulaisia ne just oli, onnea vaan...

Tajusin vasta sitten muutaman päivän kuluttua miltä ne saivaret oikein yleensä näyttää ja voi karseeeeeee miten paljon niitä tytön päässä olikin!!! Varmaan kolmeen kertaan tein sellasen tunnin session sen kuontalon kanssa, nypin hiukset joissa saivareita oli, yksi kerrallaan irti päästä!! Tyttö oli jo aiemmin valittanut että päätä kutittaa, olin vaan ajatellut että villapipo se kutittaa. Eli aika kauan ehtivät pikkukaverit siellä päässä myllätä ja munia tehdä. Ja samalla harjalla kun harjattiin niin sillein ne sit kaikille muillekin tuli.

Toivon totisesti että oli eka ja vika kerta tätä lajia. Meillä kun on ihan tarpeeksi jo kärsitty myös niistä toisista ei-toivotuista jutuista, mitä myös lapset päiväkodista ja koulusta kotiin kantaa.....

Annakaisa kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta! Nyt koulujen alkaessa kannattaa tarkkailla lasten päitä ennenkuin leviävät koko perheelle. Meillä sai esikoinen koulusta viime vuonna ja tartutti täit pikkuveljeen ja -siskoon, multa ja mieheltä ei onneksi löytynyt...Nyt vein pojat parturiin ennenkuin koulut alkoivat että hiukset olisivat mahd. lyhyet. Kiukuttelivat kyllä, koska tykkäävät pidemmistä hiuksista. Nuo loiset aiheuttavat käsittämättömän siivousurakan!

Bloomingville on aivan ihana, harmi vain kun kotiin ei enää mahdu mitään tai sitten pitää alkaa vanhemmista tavaroista luopumaan.

Viivu kirjoitti...

Täit oli ainakin meillä kyllä ihan selvästi silmällä nähtäviä, sen verran pullukoiksi ne olivat ehtineet :) Sellasia läpikuultavia 2-4mm isoja ötököitä kuudella jalalla. Ruumiin keskiosasta kuulsi läpi ruskeaa kuivanutta verta, jolla olivat herkutelleet. Saivareet taas on ruskeita, ja kiinnittyneet hiukseen n. 0,5 cm päähän päänahasta. musta ainakin oli siis tosi helppo tunnistaa, ja kyllä ne saivareetkin erottaa helposti hiekan murusista. Nyt kun isot täit on kuolleet ja niitä pieniä saattaa vielä kuoriutua, olen onnistunut pari bongaamaan, ja nuo pienet jotka siis ei vielä viikkoon muni, on kyllä tosi vaikea silmällä ainakaan hiusten joukosta erottaa. Ahkeraa kampausta täikammalla siis, että saadaa nekin hengiltä! Mä alan olla kohta tässä asiantuntija :)

Anonyymi kirjoitti...

Täikannat alkaa olla jo niin resistenttejä noille Nixeille ja muille täishamppoille. Paras apuvälinen on metallinen pitkäpiikkinen täikampa, jolla saivareet oikeasti saavat kyytiä. Apteekista saa ja maksaa siinä kympin tietämillä. Täishamppoiden mukana tulevilla muovikammoilla ei tee oikeasti yhtään mitään. Kampaaminen, kampaaminen ja kampaaminen on ainoa keino pysäyttää tartunnat, mutta myös hyvin tehokas. Turhaa hysterisointia asian suhteen kannattaa välttää, täihän kuolee ilman verikosketusta jo muutamassa päivässä.

Viivu kirjoitti...

Juu, olen samaa mieltä anonyymin kanssa. Täälläkään ei ole viljelty hysteriaa. Ja tuo metallinen kampa on meilläkin käytössä, koska on tosiaan sata kertaa parempi kuin muoviset. Tuleepahan kerrankin kammattua oikein kymmenen vuoden edestä poikienkin hiuksia :)

Kampa on ollu niin tehokas, etten tänään löytänyt enää edes saivareita.

Päivi kirjoitti...

Mun blogissa olis sulle jotain... Mukavaa viikonloppua! :)

-Päivi-

Amelia kirjoitti...

Ou diö... Ihme, ettei meille ole vielä keksineet pesiytyä nuo täit, sen verran tihäesti tosiaan päiväkodin ovea koristavat nuo varoitukset. Syyhypunkki on sensijaan varotoimenpiteiksi saatu häätää kahdesti, tämäkin päiväkotituliaisena :S