18. syyskuuta 2010

Juhlapäivä ja siivousasiaa

Lupasin toteuttaa lukijan toiveen ja tehdä postauksen siivoamisesta. Mikäs sen parempi päivä kun keskimmäisen synttärit! Synttäreinähän on pakko siivota. Kyselin teiltä juttuaiheita, ja naureskelin täällä itsekseni, kun juuri siivousaiheista juttua toivottiin. Totuushan on nimittäin se, että olen maailman huonoin siivoaja! Tai ainakin laiskin. Siivoan vain ja ainoastaan silloin, kun on pakko. Ihailen naisia, jotka esim. joka perjantai-iltana jaksavat töiden jälkeen puskea läpi jokaviikkoisen viikkosiivouksen. Itsekin olen sitä yrittänyt, mutta epäonnistunut surkeasti. Siispä en edes yritä. Olishan se ihanaa, kun vois sitten viikonlopun nauttia puhtaasta ja raikkaasta kodista, mutta mussa ei ole tarpeeksi kurinalaisuutta sellaiseen.

Meillä siis siivotaan silloin kun koirankarvoja on lattialla niin paljon, että se alkaa ärsyttämään riittävästi, niin, että sen raivon voimalla saan itseni liikkeelle. Mitään hienoja välineitä tai aineita en omista. Enkä siis ole ollenkaan oikea henkilö neuvomaan siivouksen vippaskonsteja. Imuri, moppi, vesi, luutu ja Andy, siinä siivoojan parhaat kaverit. Tai no joo, näistä ohi menee vielä aviomies, joka on paljon kätevämpi näissä siivoushommissa kuin minä. Jopa niin kätevä, että se tuppaa välillä ärsyttämään. Minä huiskin imurilla keskilattian ja isoimmat karvapallot, ja kun mies tulee kotiin, se katsoo huoneiden jalkalistat ja ihmettelee miks täällä ei kukaan koskaan siivoa. 

No mistä sitten oikotie onneen? Sillä keskilattian ja nurkkien imuroinnilla saa jo ihmeitä aikaan ainakin koiraperheessä. Sitten pölyt suurilta pinnoilta jollain raikkaan tuoksuisella pesuaineella (viimeaikoina meillä on tykätty mummi ja minä -sarjan polkkakarkista) ja turhat tavarat kaappiin. Liian täysi tila näyttää helposti sotkuiselta. Myös pikatuuletus ja raikas pesuaineen tuoksu tuovat kivasti sellaisen olon, että kotona on juuri siivottu. Pöydälle vielä elävät kukat ja kynttilät niin viikonlopputunnelma on valmis ilman kohtuutonta raatamista. Niin... ja jos on mahdollisuus käyttää hämärää iltavalaistusta, niin valot vaan pois ja paljon kynttilän valoa. Se on niin armollista!


Tänään meillä siivosi isi, ja jälki oli sen mukaista :) En ollenkaan pistä pahakseni! Mulle jäi sitten tuo syömäpuolen järjestäminen, joka on ehdottomasti se mieluisampi homma. 

(Tuo "Viivu's Home" kakun keskellä on kuvankäsittelijän harhalaukaus...Ei kuulu kakkuun!)

Mukava päivä takana siis! Ja juhlat jatkuu homenna kun tupaan tupsahtaa muutama mummoa.

Rennonletkeää viikonloppua siivouksella tai ilman!


19 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Mie oon ottanut nyt tavaksi viikkosiivouksen ja hyvin onnaa. ;) Oon kyllä kanssa sorttia "keskilattianimuroija" aika usein. ;D
UPEE kakku. Onnea synttärisankarille! ♥

Hanna kirjoitti...

meillä ihan samat puuhat tänään tosin synttärit oli kaverin. :)

Kikke kirjoitti...

Oih,olipas komea kakku!!!ONNEA SANKARILLE :)!
Ihanan näköistä teillä,tykkään niin vaaleasta.
Mukavia juhlien ja vkl:n jatkoa!

Viivu kirjoitti...

Peikkotyttö Hanna: Oih, kadehdittavaa :)Kiitos onnitteluista ja kakku oli kyllä hyväskää vaikka itse sanonkin!

Hanna: Kävinkin katsomassa sun blogista, uskomatonta jälkeä tolla mahalla ;)Ja ne listat...kuka niistä!

Kikke: Kiitos :) Kiitos ja kiitos! Tänään oon huokaillu monta kertaa, et onneks meillä on vielä tuo pikku prinsessa. Muuten meidän vauva olis nyt jo 9-vuotta!

Lisay kirjoitti...

Mina siivoan aina tostai-iltapaivalla,niin perjantaina saan nauttia vapaapaivasta.
Olen muuten viime vuosina oppinut,ettei synttareille tarvitse siivota,vasta niiden jalkeen.
Kuka niista lapsista huomaa,jos polypallot pyorii siella pudonneiden kakkupalojen seassa???

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kiitos "oikotie onneen"-vinkeistä. Niitä tarvitaan meillä(kin!), vaikkei ole kuin kaksi lasta eikä edes koiraa (vielä).

Onnittelut yhdeksänvuotiaalle. Hieno kakku!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tosi nopsasti ja helposti saa lattiat pyyhittyä mikroliinalla. Kaikki karvat ja pölypallot tarttuvat liinaan, ja moppivarteen kiinnitetyllä liinalla pääsee käsiksi hankaliinkin paikkoihin.

Mun pojan synttärikakussa oli heinäkuussa samanlainen Simpson-kuva! Tilasin Ullalta.

- Kristiina -

Viivu kirjoitti...

Lisay: Aika hyvä valinta! Kuka sen tosiaan sanoo, et just perjantaina pitäs siivota. Ja mitä lapsiin tulee, niin eihän ne välitä, mutta meillon tapana aina sit synttäripäivän iltana kutsua tuttavaperheitä rääppimään :) Että enempi niitä varten on kiva, että olis siistiä. Ja totuushan on, et eihän nekään välitä, mut itsestä on jotenkin juhlavampi olo kun on siistiä. Sitä arjen luksusta :)

Lumiomena: Aika simppelit ohjeet :) Kiitti onnitteluista!

Kristiina: Hmmm... tota en ookkaan kokeillu.Ehkä siks, että mya inhottaa kaikkien rättien huuhtelut :) Imuriin ne pölyt katoaa niin helposti, mutta liinalla sais kyllä varmaan paremman lopputuloksen.

Ullan unelmasta minäkin kuvan hain, meillä kun on täällä se ihan alkuperäinen liike ihan kulmilla ;)

Mukavaa viikonloppua!

Jonna kirjoitti...

Onpas hieno kakku, Paljon Onnea sankarille! Täällä myös tapana torstaina siivota niin sitten saapi nauttia viikonlopun. Olen kans vähän "keskilattian" imuroija eli pikaisia on yleensä viikkosiivoukset. Just aamulla taivastelin miten keittiön kaappien ovet ja väliovet tarvisi kipeästi jonkun puhdistamaan.. tylsää puuhaa! Laitoinkin sulle muuten mailia :) Mukavaa sunnuntaita!

Valkoisen Tilan Hanna kirjoitti...

Onnea Veetille!!! t.Luamasten lahopiät

PirjopauliinaL kirjoitti...

Onnea sankarille. Meilläkin vietettiin eilen syntymäpäivää. Perjantaina siivous työpäivän jalkeen on yhtä tuskaa. Meillä siivotaan yleensä sunnuntaina :)
Se on semmoinen joutavanpäiväinen päivä, aamusta imuroin ja vien maton ulos, illalla luutuan ja tällä sitten pärjääkin seuraavaan sunnuntaihin. Pölyt pyyhin aina puukeskuksesta ostetulla "höyhenhuiskalla", mikä lie oikea nimi mutta on ihan paras kaverini, pölyt lähtee hankalistakin paikoista, kaikenmaailman koukeroiset koristeesineetkin on helppo pyyhkäistä, samoin lasiset kuvut ja maljakot, luutulla kun tahtoo jäädä raitaiseksi.
No nyt ei onneksi tarvi tänään siivota, mitä nyt ehkä vähän muruja imaista pöydän alta :)
Ihanaa sunnuntaita!

Sissi kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua ja onnittelut sankarille!

Täällä kans yks siivouksen välttelijä. Kovasti lupasin itselleni, et täällä siivottais perjantaisin, mut hohhoijaa... Pakko kai ottaa itseään niskasta kii, ei tässä sotkussa kehtaa enää elää.

Ira kirjoitti...

Tuli sellainen tunne, että on pakko siivota. Just ja nyt. Kakkukahvilla käydään ennen niitä mummoja, siivouksen välissä... ;))) Kakusta tuli IHANA!!!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Vielä siivouksesta... Mikrokuituista pölyliinaa ei tarvitse huuhdella, koska ovat kertakäyttöisiä. Se on hetivalmis ja käytön jälkeen laitetaan roskiin.

Kävin viime kesänä Kajaanin Ullan Unelmassa. Oli kiva liike! Myös Tampereen vastaavassa olen käynyt.

Mukavia syyspäiviä!

- Kristiina -

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Veetille! Tosi hieno kakku.
Kyllä siivous voikin välillä olla hankalaa, tai siis aloitus. Pitäis usein kutsua vieraita käymään, niin tulis "vipinää viledaan"(Raisa-siskoltani lainattu lausahdus.)Nytkin meillä on talo kuin pommin jäljiltä, mutta suljen silmäni ja suuntaan ajatukseni vielä kolmanteen yövuoroon ja siirrän siivousta. Mahdolliset yllätysvieraat saavat väistellä kaaosta ;-).
Heini

Sanna kirjoitti...

onpa kiva kuulla etten oo ainut laiska siivooja ;) nyt oon kyllä yrittänyt ryhdistäytyä mutta saa nähä kauanko taas kestää, ehkä ens viikon? :D
onnea sankarille!! meillä juhlittiin viikko sitten tuplasynttäreitä...

Anonyymi kirjoitti...

Muutes ...Elävät kukat kestää paljon pitempään vaasissa
jos otat veteen jäävät lehdet pois.. :) Vaikka kukkakaupan virkisteet sisältävätkin
klooria jonkun verran niin
ne lehdet limoittaa äkkiä ja sit on rehutkin menny äkkiä..vaikka ei joka päivä jaksaisikaan veitellä nykäistä uusia imupintoja :)

-RehuliMuumi-

Viivu kirjoitti...

Nonnukka: Kiitos! Kyllä Veeti aamulla yllättyy, kun on "viivushomesta" tullu näin paljon onnitteluja :)
Täytyykin suunnata heti seuraavaks sähköpostille :)

Valkoisen Tilan Hanna: Kiitos kaikille Luamasille!!!

Piupau: Itseasiassa jos pitäis tilastoo, niin varmaan meilläkin sunnuntai siivouspäivänä sijoittuis jonnekkin sinne kärkipäähän. Niin ihanan toimeton päivä muuten!

Sissi: Kiitos! Yritetty on tota niskasta ottamista... ei mulla onnistu :) Tsemppiä sinne yritykseen!

Ira: Siivositko??? Kiva kun kävitte <3 Huomenna olis sit sitä kakkos kakkua...

Kristiina: :D Just joo, näin paljon mä tiedän siivouksesta :D

Heini: Kiitos! Enpä ihmettele, jos ei tee mieli Viledaa heilutella kun on ollu vipinää yövuorossa :) Mukavaa yötyötä sinne!!! *Haikeana muistelee Joensuun synnäriä...*

Nanna: Onnittelut siis sinnekin :) Ja noilla ryhdistäytymisillä on tapana kestää just se max. kaks viikkoa...

-RehuliMuumi- : Kiitos vinkistä! En muista tuota vinkkiä koskaan kuulleeni, mutta ihan järkeenkäypää! Täytyypä testata. Mukavaa tulevaa viikkoa :)

Hannele kirjoitti...

Onnittelut sankarille!

Meillä ollaan yhtälailla laiskoja siivoamaan. :)