17. helmikuuta 2011

Kermainen talviherkku

Laihista on kestänyt nyt reilun viikon, ja tänään oli ihan pakko antaa itselleen lupa herkutella ruuan jälkeen. Ajattelin jakaa tän jälkiruokaviritelmän teidän kanssa, koska tämä sopii niin karppaajille kuin muillekkin herkkusuille! Ohjetta ei virallisesti ole, vaan se on vapaasti itse sovellettu.

Ihan ekaksi paloitellaan juustoleipäpalanen kahvikupin pohjalle pieniksi kuutioiksi. Päälle ripotellaan mausteeksi kanelia ja sokeria (tässä tapauksessa makeutusainetta) oman maun mukaan, ja keko peitetään kerman alle. Sitten vain kuppi mikroon hetkeksi niin, että kerma lämpenee, maku irtoaa ja juustopalat pehmenevät hieman ja alkavat tarttua kiinni toisiinsa. Lämmin ihanuus syödään kupista pikku lusikalla.



Huippu yksinkertainen, ja aivan suussa sulava jälkiruoka talvisen pakkaspäivän päätteeksi! Kerma ja juusto ovat vähähiilihydraattisia, ja muut voivat sitten vielä lorauttaa päälle tilkkasen hillakastiketta tai lakkahilloa. Taivaallista!

Pakkasterkuin,
Viivu <3

8 kommenttia:

Senni kirjoitti...

Tää menee kyllä meillä kokeiluun, helppoa & hyvää! :)

Sari. kirjoitti...

Oi, kuulostaapa herrrrkulliselta. Olen sen verran kipeä että ajattelin huomisille vieraille tarjoilla lähipitseriasta haettua pitsaa ja taidanpa hakea nämä ainekset mukaani ja siinä on oiva jälkkäri :) Kiitos vinkistä!

Helmikumpu kirjoitti...

olen tehnyt tätä ilman kanelia ja sokeria niin, että olen paistanut leipäjuustoa pannulla ja lorautellut kermaa sekaan. Lakkahilloa kylkeen ja avot hyvää on. Kaneli ja sokeri sopivat varmasti hyvin. Namskis.

Sari kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa. Yritin jo toissapäivänä kommentoida, mutta jostain syystä en pystynytkään...mutta onnea Viivu kaupasta ja hyvältä sekin näytti!

Eva-Liisa kirjoitti...

Karppiherkkuja voi syödäkin ihan hyvin. itse teen joka päivä päiväkahville yhden karppipullan mikrossa mantelijauheesta ja soijajauheesta, lisänä kardemummaa.

MariaJ kirjoitti...

Nam, vaikuttaa herkulta, täytyy kokeilla. Karppailu menossa täälläkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Lapsuudessani tuota syötiin joskus jälkiruokana: leipäjuusto palasiksi uunivuokaan, kuohukermaa päälle. Hetkeksi leiviuuniin. Syötiin herukkasurvoksen tai sokeroitujen hillojen (lakka) kanssa. Nam.

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Ai herkku, tätä täytyy kokeilla!