31. heinäkuuta 2009

Päiväunia

Lasten ollessa päiväunilla tai pihalla leikkimässä sain itseäni niskasta kiinni ja siivosin pitkästä aikaa oikein kunnolla. Siinä tohinassa intouduin ompelemaan keittiöön uuden verhon. Olin ostanut kankaan viime viikolla kirpputorilta, ja se oli siis valmiina. Harmi että mies vei kameran mukanaan! Ei se kyllä kummonen ole, tein tarkoituksella pikaseen vaan yksinkertaisen, että sen voi vaikka purkaa ja ommella uudelleen jos ei passaa uuteen kotiin.

Jotain piristystä tänne piti kuitenkin saada.


Samalla intouduin haaveilemaan kuinka minä sen uuden keittiön laittaisin. Edessä olisi pieni remontti niin, että muokkaisimme keittiön lapsiperheelle sopivaksi. Keittiössä ei ole nimittäin esim. sähköliettä tai liesituuletinta. Jääkaappinakin toimii kylmiö. Ainakin se liesi pitäisi saada. Ei onnistu pelkällä puuhellalla kokkaaminen tältä emännältä.Siinä talossa on paljon tuollaisia kiinteitä komeroita ihanilla vanhoilla puuovilla ja lukoilla! Kaikki on säilytetty alkuperäistä kunnioittaen, ja siihen rakastuin! (Tämä kuva ei ole talosta, samantyyppinen ratkaisu vain)


Keittiöön haluaisin tuollaiset vanhat puiset kaapistot, mutta valkoisena. Ehkä vielä simppelimmät, mutta moissa on samaa henkeä. Mistähän tuollaisia saisi muuten kuin itse tekemällä?

Niin, ja ehdottomasti ei yläkaappeja, koska keittiössä on hirsiseinät.

No niin... nyt minä teen juuri sitä mitä oon yrittäny välttää...
Suunnittelen taloa joka ei edes välttämättä koskaan ole meidän...

Odottavan aika on pitkä!

Haaveita teillekkin ihan jokaiselle!


6 kommenttia:

malla kirjoitti...

tollaset vanhantyyliset kaapit on ihanat!

Vekarus kirjoitti...

Oletko käynyt http://ruusutapettia.blogspot.com/ sieltä löytyy puusepällä teetetyt kauniit kaapistot?

Henska kirjoitti...

Hei Viivu!!

Ymmärrän niin hyvin kärsimättömyytesi haaveillessasi omasta kodista. Munkaan kärsivällisyys ei tahdo riittää edes odottamaan hyllyn laittoa seinään, saati että se riittäis kodin odottamiseen. Mutta vaikka odottavan aika on pitkä, niin eikös kärsivällisyys pitäs palkita :)

Aikaisemmassa postauksessa oli kuva haaveittesi talosta. Taitaa olla rintamamiestalo vai? Meilläkin on sellainen, ja remonttia on tahkottu neljä vuotta (tai miheni on tahkonut, itse tulin kuvioihin vasta kaksi vuotta sitten). Sitten kun koti on teidän kannattaa tutustua osoitteseen rintamamiestalo.fi. Siellä on paljon ihmisten kokemuksia, erheitä ja onnistumisia remonteista. Saa myös paljon hyviä vinkkejä materiaalien hankintaa ja varmasti myös tuon unelmiesi keittiön hankintaan :) :)

Ihana blogi sinulla täällä. Niin paljon kaikkea ihanaa!!

Toivon todella, että saatte unelmienne kodin vielä pian.

Henska

Viivu kirjoitti...

Malla: Joo, mie tykkään!

Vekarus: Kiitos vinkistä! Heti piti mennä katsomaan ja ihanathan ne oli. Taitaa tulla vaan kalliiks tuo teettäminen, mutta toisaalta saisipahan sitten kerralla mieleiset...

Henska: Kiitos ihanasta viestistä! Ja vinkeistä :) Se talo on rintamamiestalo joo, mutta aika iso sellanen, koska siinä on alunperin ollut kolme huoneistoa. Myöhemmin niitä on sit yhdistelty.

Kristiina kirjoitti...

Toivottavasti pian saatte sen talon,mitä niin kovasti himoitset. Ja onnittelut kääntymään oppineelle vauvelille!

Anonyymi kirjoitti...

Vihdoin kerkeän taas istua hetkosen koneella..Huh.Ja jättämään tassunjälkiä siitä,että sun postauksia seurailen innolla :) Vealle taputap uudesta hienosta taidosta! :)
Söpöltä näyttävät päiväunesi!
Odotan täällä kovasti että löydätte kotinne..Hengessä mukana tässä hommassa!
Ja itse olen myös aktiivisemmin alkanu sitä rivaria katteleen,sopivaa ei näkyvissä toistaiseksi.Eikä tässä nyt siis toki hätääkään ole.