13. helmikuuta 2010

Neljä ehdokasta

Tämä päivän olen juossut kieli vyön alla ja tirskinyt minkä nenästä lähtee! Menin sitten saamaan flunssan justiinsa tähän saumaan. Huominen on vähintään yhtä kiireinen kuin tämä päivä, eikä se juurikaan helpota oloani!

Keskiviikon lehti-ilmoitus tuotti satoa ja sitä on korjattu urakalla. Tarjouksia tuli yhteensä neljä. Ei kuulosta paljolta, mutta kyllä niidenkin kartoittaminen ja tapaamisten sopiminen parin päivän aikana on vaatinut aikansa. On soiteltu, vastailtu, sähköpostattu, katseltu, mietitty ja pähkäilty. Ihania ihmisiä tavattu ja saatu kurkistaa heidän koteihinsa. Tässä seuraa pieni yhteenveto tarjokeista:

1. Omakotitalo
valkoinen tiili+ruskea lauta
4 h+k+s+khh+th+bar+2xwc
rakennettu 1980
280 neliöä
hintapyyntö 268 000

Reaktio: Ei missään tapauksessa! Talo on ollut netissä myynnissä jo ainakin vuoden, ja olemme sen todellakin huomanneet. Ei ole sitten pätkääkään meidän makuun ja hintakin on sitä luokkaa, että melkoinen unelmatalo saisi olla jos siitä noin paljon maksaisin.

2. Omakotitalo
puu, vihreä, salmiakit ikkunoiden päällä
3mh+oh+k+th+khh+s
neliöitä 145
hintapyyntö 228 000

Reaktio: Siisti ja hyvin pidetty talo. Ei ihan meidän makuun joka kohta, mutta viihtyisä perusratkaisu. Helppoa asumista valmiissa kodissa...Halutaanko me sitä? Avarat oleskelutilat ja isot ikkunat sekä koiran häkki pihalla ehdottomasti plussaa!!! Alue mieleinen.

3. Omakotitalo
Valkoinen tiili/lauta
Oh+k+4mh+th+kh+s
rakennettu 1994
130 ja risat neliöitä
Hintapyyntö: 225 000

Reaktio: Remppaa, remppaa... Niin paljon remppaa, että tuo hinta kipuaa jonnekkin ihan pilviin... Miten ihmeessä joku välittäjä on voinu arvioida tän hinnan suunnilleen samaksi kuin kohde nro kakkosen? Ero on kuin yöllä ja päivällä! Molemmissa sitäpaitsi vuokratontti.

4. Omakotitalo

Reaktio: Vastaan puhelimeen. Miesääni kysyy, kuinka isoon meillä on varaa. Vastaan naurahtaen, että sehän riippuu täysin hinnasta, ei suinkaan neliöistä. Seuraavaksi mies kertoo anteeksipyydellen tarjolla olevan talon, jonka hinta on 350 000... 

Joo...Kiitos, mutta ei kiitos!

Näistä siis ainoa harkittava on tuo nro 2... Sitä mennään vielä uudestaan katsomaan...

Hyvä mieli siitä, että tarjouksia tuli, mutta pikkuisen pettynyt olo kun sitä oikeaa ei vieläkään tunnu löytyvän.
Aamulla muuten luin lehdestä, että tämäon tulossa myyntiin. Paikallinen Eino Leino talo, josta tein viime kesänä postauksenkin.
Hitsi kun en muistanut lotota!


13 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

MITÄ!!Eino Leino talo myynnissä?!? Miksi, onko tietoa??Toi on niiiin ihanalla paikalla ihana talo..voi että.. Tsemppiä muuten teidän talon etsintään! Mulla yksi kaveri Kajaanista etsiskellyt myös taloa,kohta vuoden päivät, joten kuulostaa ettei tarjonta sielläkään ole nyt kovin kummoinen tai sitten hinnat korkeella..?
Toivotaampa että unelma löytyy!! :)

Possumamma kirjoitti...

Voi, mä jo ehdin luulla, että kuvan ihanaa taloa on tarjottu teille!

No, mutta se numero kakkonenkin kyllä kuulostaa ihan mukavalta salmiakkeineen päivineen:)

Paranemisterkut!

lumiomena kirjoitti...

Toivottavasti teille sopiva talo löytyisi. Sinänsä mukava kuulla, että lehti-ilmoitus on tuottanut tulosta. Yllättävän kallista on Kajaanissakin, esimerkiksi tuon 1-talon hintapyyntö on samaa luokkaa kuin vastaavat pk-seudulla! Kakkonen kuulostaa kivalle; Entäs miten paljon kolmoseen pitäisi tehdä remonttia? Joko olette käyneet katsomassa kaikkia (tai menettekö edes?).

Minäkin olen ihan yllättynyt, että Eino Leinon lapsuudenkoti on myynnissä. Siinäpä talo, jossa on historian havinaa! Ja sijainti on hieno, kaunis paikka. Olen ollut parikin kertaaa häissä Paltaniemen kuvakirkossa ja yhdet hääjuhlat pidettiin Einon Leinon talon vieressä, silloin kävimme ko. talossakin.

Iloista laskiaissunnuntaita ja ystävänpäivää huomiselle!

Arja kirjoitti...

Onnea asunnon ostoon :-)
Pikaista paranemista ja Hyvää ystävänpäivää sinullekin :-))

Ps.Minä vietän ystävänpäivää kutsuilla ;-)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Minusta se kakkonen kuulosti hyvälle. Plussaa jos talo on "valmis muuttoon". Sitä oman näköiseksi viilausta ehtii sitten tehdä, kun on nähnyt miten kaikki toimii, ja mikä olisi parasta.

perehdyin eilen ongelmaanne ja katsoin etuovelta myytäviä taloja. Kauhistuin kyllä hintoja! Meiltä täältä saa vanhan hirsitalon, ulkorakennuksineen (verstas, autotalli, sauna, aitta, leikkimökki jne..) metsänreunatontilta (omalta) alle satasella. -> Ilmaiseksi!
Tosin kukapa tänne muuten jäisi saati muuttaisi.
Edellinen kotikaupunki (tuossa 20km:N päässä) on hiukan isompi (parituhatta asukasta enemmän) ja siellä saa hintoihin laittaa heti satasen lisää.

Toivotaan, että tärppää!

Hyvää ystävänpäivää <3

Vekarus kirjoitti...

Onnea matkaan sen kakkosen kanssa! Iloista ystävänpäivää!

Mimmuli kirjoitti...

Jännittävää seurata talon etsimistä, mutta aikas on siellä hurjia hintapyyntöjä=O

Hyvää ystävänpäivää<3

Nonnukka kirjoitti...

Kakkonen kuullostaa mustakin hyvältä!Aurinkoista ystävänpäivää :) -jonna

Possumamma kirjoitti...

♥Sydämellistä Ystävänpäivää!♥

Maarit kirjoitti...

Aaah, miten ihana talo, tuollaisen kun saisi... Onnea etsintöihin, toivottavasti löydätte unelmatalon.
Hyvää ystävänpäivää!

Sari. kirjoitti...

Paljon Onnea etsintöihin - jokohan juhannusta vietätte ikiomassa ihanassa talossa? :)

Ihanaa ystävänpäivää ♥

Niina K kirjoitti...

Kyllä se vielä löytää teidät!! Usko vaan. :)

HIIRIEMO kirjoitti...

Haaveilla on tapana toteutua ja yleensä tämä ihme tapahtuu, kun on jo luopunut kaikesta toivosta. Kyllä se oikea vielä löytyy, aivan varmasti!
Mukavaa ystävänpäivää!