28. elokuuta 2010

Lähiruokaa mulle tuokaa

Voi musta tulis NIIN maalainen jos ne vaan tois sen maaseudun tänne kaupunkiin! Käytiin tänään nauttimassa maalaishulinasta maalaismarkkinoilla, ja olipahan mukavaa! Olis ihan parhautta poimia marjat omasta metsästä ja hakea uudet perunat pellosta tai kellarista valkoisissa pitkävartisissa kumisaappaissa. Mutta kuten jo aikaisemminkin olen todennut, musta ei vain ole siihen niin kauan kun maaseudulle on puolen tunnin ajomatka. Tulisin vainoharhaiseksi ilman katuvaloja ja kaipaisin jo ensimmäisenä iltana iltateelle ystävien luo.


Tällasina päivinä on kuitenkin ihana nautiskella puhtaasta ruuasta ja fiilistellä pilkkomalla vuokaan suoraan lähitilalta noudettu kukkakaali, ottaa sen seuraksi paikallisen maatalonemännän leipomaa nyrkkirieskaa ja juomaksi Kainuulaisista mansikoista ja mustioista keitettyä mehua. Ihan normaali arjessakin suosin mieluiten lähiruokaa, mutta sitä on vain valitettavasti aika rajallisesti tarjolla. Hyviä vinkkejä Kainuulaisilta otetaan vastaan!


Mukaan tarttui myös pari purkkia hilloja, joista sokeriton tyrnihillo oli mun ehdoton lemppari. Mukavan kirpsakka maku, ei ollenkaan öklömakea (vaikka välillä se öklömakeakin menee oikein sujuvasti). Viime yönä yksi hampaista sanoi sopimuksen irti ja lohkesi vanhan paikan kohdalta. Liekkö se syy siihen, että sokeriton vaihtoehto  tuntuu nyt oikei hyvältä! Äh! En edes halua ajatella hammaslääkäriin menoa... 


Lapset oli ihan yhtä innoissaan kuin minä. Vain miestä piti välillä vähän "raahata" mukana, mutta hyvinhän se sitten loppujen lopuksi viihtyi kun sai muikkuja puseronsa alle.


10 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Nämä ovat juuri niitä juttuja, joita Suomesta kaipaan. Lähiruokaa, terveellistä, hyvää, orgaanista, puhdasta. Upeat kuvat auringonkukista! Ihan päivä niillä kirkastui.

inkku kirjoitti...

Minä niin tykkään auringonkukista! Mukavia kuvia.
Lähiruoka on sellanen asia mitä itekkin haluan kovasti meille hommata, mutta valitettavasti kaikkea ei voi läheltä saada.
Kiva päivä teillä ollut maalaismarkkinoilla.

Taina kirjoitti...

Vertaistukea hampaan lohkeamiseen. Ehkä mäkin soitan hammaslääkärille sitten kun säkin..

Onkohan siellä jotain luomupiirejä? Joensuussa yliopiston kautta on semmonen luomupiiri, josta voi hankkia seudun tuottajilta lähiruokaa..

Sissi kirjoitti...

Kyllähän maalla asuu, mutta on se pesunkestävälle kaupunkilaiselle välillä kova paikka. Mutta siihen oppii, ja kyllä tästä myös oppii nauttimaan. Piemys on vähän ahdistavaa näin syksyisin. Tosin kotitien varteen on mies saanut muutaman katuvalon, vaikka pitkän tien varrella muilla ei niitä ole! :D

Sissi kirjoitti...

Siis pimeys, eikä piemys...

TainaSusanna kirjoitti...

Me käytiin kanssa, mutta ei nähty :( Himskatin kylmä oli, tai toisin sanoen meillä oli liian vähän vaatetta päällä.

Tuntuu että sais useammin järjestää tuollaset markkinat, kun sieltä on niin ihana ja kätevä ostaa nuita lähi-juttuja.

PirjopauliinaL kirjoitti...

Miten ihanilta auringonkukat näyttävätkään kuvissasi. Unohdin tänävuonna kylvää auringonkukkia :(
Voi minua! Herkut vaikuttavat houkuttelevilta.
Mukavaa syksyä sinulle!

Arja kirjoitti...

Maalla on mukavaa:-)) Meillä on lähimpään kauppaan 12 km. Kyllä sitä vaan oppii elämään niinkin ettei palvelut ole lähellä;-)
Oikein mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita<3

Hanna kirjoitti...

Mie taas tulisin hulluksi kaupungissa, jos sinne vielä joutuisin ihan asumaan. ;D

Mari kirjoitti...

Lähiruokaa minäkin olen huomannut käsiini etsiväni kun kauppoja kiertelen. Tilamaito on ihan parasta ja leipääkin yritän tehdä aina kun ehdin itse...

Täälläpäin en ole ko. markkinoita bongannut, mutta olisipa hurjan kiva jos sellaisia järjestettäisiin täälläkin! Torilla tulee kyllä piipahdeltua visiitillä, varsinkin kesäisin...