8. elokuuta 2010

Viikonlopun helmiä

Asuntomessut on risrtiriitanen tapahtuma. Aina sinne on kiva mennä, muttei siellä ikinä oikeastaan ole itselle mitään. Tämä päivä meni mukavasti taloja kierrellessä 33 asteen helteessä, mutta samalla tuli mietittyä elämää ja asumista aikalailla pohjamutia myöten. Olihan ne talot hienoja. Isoja, kalliita, ja upeilla tonteilla, mutta kuka oikeasti haluaa sellasen talon? Kahden aikuisen koti, jossa on 350 neliötä ja oma pesuallas vessassa molemmille.Miksi? Jos satutaan yhtäaikaa pesemään hampaita, ehkä... 

En haluais asua noin. Mikäs siinä jos joku tykkää, mutta mulle tuli kyllä ähky. Oma pieni (no yli 100 neliötä kuitenkin...) rivarinpätkä näytti oikei kodikkaalta kun tänään palailtiin. Ja mikä parasta, siellä lapset jo odottivat! Siitä huolimatta jaan teidän kanssa pari helmeä. Ne pienet asiat, jotka kuitenkin pysäyttivät tuon kaiken modernin suunnittelun keskellä. Läheskään kaikkea  näistä en omaan kotiini ottaisi, mutta joku näissä silti pysäytti. Aloitetaan BlingBlingillä


Tollaset isot, roikkuvat kristallivalot vois olla tosi siistit jossain, esim. vessassa. Sopivat ihan törkeän hyvin yhteen rosoisen huolimattomasti rapatun rujon seinän kanssa. Seinä ei pääse oikeuksiinsa kuvassa, mutta seinän ja kristallien kontrasti oli vaikuttava! Peili vielä kruunasi kokonaisuuden. Tässä talossa koko komeus oli ottamassa ihmisiä vastaan eteisessä, mutta itse haluaisin sen ehdottomasti kylppäriin (jos olisin rikas ja mahtava...) Viereinen kuva sit onkin kylppäristä. En todellakaan muista oliko kyseessä sama talo, koska mun päässä ne on sekottuneet jo suloseksi sekamelskaksi. 

 
Tässä kylppärissä oli mageet laatat! 
En ollu koskaan ennen nähnyt laatotusta, johon on upotettu "timantteja". Aika veikee tunnelma :)


Yleensä en kauheasti tykkää teennäisistä vesiviritelmistä pihalla, mutta tässä oli yritystä!


 Kristallikruunu mustassa kylppärissä on ehdottomasti hieno!
...ja meijjjän lattia! 
Pitäsköhän sittenkin maalata vessan katto mustaksi...

 Nämä lattiakaivot oli aika hauskat, ja ainakin erilaiset kuin meillä :)
Mihinhän ne vielä keksii noita sisustustekstejä laittaa!


Löytyhän sieltä sitten se hirsitalokin, johon itse voisin jopa kuvitella muuttavani. Sopivan kokoinen ollakseen kodikas, ja mikä parasta, PUUTA!


Ulkoapäin tämä valkonen miellytti, mutta toisessa Mammuttihirren talossa oli parempi pohja. Siinä minä istun "meijjän" talon portailla... ja haaveilen hirsitalosta.


Ja kattokaa tuota sänkyä! Se on IHANA!


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin tällä erää...

Asuntomessukierros jatkuu vielä,
mutta sulatellaas ensin nää.

Mukavaa maanantaita kaikille!


17 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Tuttu tunne. Kävin viime vuonna Valkeekoskella ja mulle ei jääny sieltä kyllä käteen yhtään mitään...sulle nyt kuiteski jotain kivoja juttuja. Hyvin siellä ainakin huomas mikä oli pop sillä hetkellä..suurimmassa osassa taloja oli niitä samoja juttuja (esim. ne jättikokoset suihkusuuttimet vai mitänenyon). Niin ja ainoo talo mikä ois kiinnostanu oli yleisöltä suljettu...:P :D Jotenkin luulen, että ei tartte mennä enää asuntomessuille...paljon mukavampi lukasta kotisohvalta tämmönen tiivis pikakatsaus! :)

Janna kirjoitti...

Onko sulla tästä makuuhuoneesta päätyseinästä kuvaa? http://2.bp.blogspot.com/_L9En8XjbmoM/TF8Cd70BGOI/AAAAAAAAEwA/TuBU6kwdAAM/s1600/Kuopiossa+2010+101.JPG

Pitäisi olla seinässä Tapettitalon turkoosi juhannusruusu.

Viivu kirjoitti...

Sanna-Mari: jaa niitä oli jo viime vuonna... Meillä on ollu nyt pari vuotta taukoa, ja mulle ne isot lätkät oli ihan uus juttu :D Mutta tiedän mistä puhut... Samaa mietin minäkin. Kaikki talot toisti sitä samaa kaavaa... Musta on nyt tosi pop. Vessat, keittiöt ja kaikki! Eikä toki mustassa mitään vikaa ole, piristyksenä se toimii oikein hyvin, mutta kieltämättä en enää muistanut välillä edes missä olin jo käyny kun kaikki näytti ihan samalta!

Viivu kirjoitti...

Nasba: Oikeassa olet! Siinä päätyseinässä oli kuin olikin se juhannusruusu! Mietin kyllä kuvan ottoa, mutta se sitten jäi... Tapetti nimittäin näytti musta aika hauskalta luonnossa. Aikasemminkin olin siitä kuvia nähnyt. Valitettavasti kuvaa ei siis löydy. Olis ollu tosi vaikea ottaakkin siitä mitään järkevää otosta kun seinä oli niin hankalassa paikassa :(

Ilse kirjoitti...

Tuo on niin totta, että asuntomessuilla tulee ähky ja kaikki talot menevät sekaisin. Ja sitten ihmettelee, että miksi me tänne tultiin ja kuka näin voi asua. Ja silti aina haluaisin mennä, nytkin sinne. :)

Ja just se 350 neliötä kahdelle aikuiselle, eipä voisi paremmin sanoa. :)

Ooh, olen vain kade, kun meidän talo on NIIN pieni. :)

Elmiira kirjoitti...

Tuo I love water on hieno:)

Sanna-Riikka kirjoitti...

Asuntomessuille en ole vielä koskaan päässyt ihastelemaan, mutta mökkimessuilla käytiin muutama vuosi sitten tuolla Reposaaressa Porissa. Ja voi hyvänen aika sentään. Melkein jokainen mökki oli suurempi, kuin meidän oma koti ja hinnat tuolla 2 alkavia + 6 nollaa perään, joten kotiin paluu tuntui niin ihanalta tuon ikinäkoskaanmillloinkaan en haluaisi tai siis saisi ostettua tuollaista mökkiä "mökkikatselmuksen" jälkeen:)

Tuo kuva ja idea on aivan valtavan kaunis - karua seinää vasten timpsuja, kolahti jotenkin heti!!!

Kiitos oli kiva postaus!

Hyvää viikon alkua!

Petuli kirjoitti...

Mulla onkin vielä meidän asuntomessukuvat kameralta purkamatta, oltiin siellä perjantaina. Aika samoja juttuja ollaan siellä katseltu - saa nähdä mitä mies näki, hän kun tällä kertaa oli kameran käyttäjänä kun mä kantelin E:tä ;) Musta nuo timanttilaatat oli ihana tehostekeino, varsinkin siinä pikkuvessassa vain yhtenä pystyraitana!
Mä luulin että se oli joku mun epähuomio kun en niissä jättitaloissa nähnyt tilaa isommalle perheelle, mutta kai ne sitten tosiaan oli noita ikisinkku/pariskunta taloja vaan ihan järjestään. Muistan kiinnittäneeni huomiota siinä 850t talossa olleeseen yhden hengen porealtaaseen...

Käytiin muuten viime viikolla myös Joensuussa ja löysin nyt sitten ensimmäistä kertaa tieni siihen Valkoiseen tilaan. Siis ihan mielettömän ihana ullakkokauppa!! Ja ihanaa tavaraa. Kiitos vinkistä! Ihmeellisesti pääsin tällä kertaa vain sen "sydänkorttitelineen" ostolla, mutta kyllä mä paria juttua jäin miettimään joita voin sitten äidin lähettää ostamaan... ;D

Tuire kirjoitti...

Kiitos messujen parhaista paloista!
Minä en taida tänä vuonna ehtiä, vaikka tykkään kyllä asuntomessuista.

Ajatella, että meidänkin uudessa talossa on vain kaksi vessaa. :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Olet saanut hienoja kuvia asuntomessuilta. Kiitos sinun kuviesi, näen aiemmin lehdistä tuttuja taloja uusin silmin. Vaikka olemme mieheni kanssa molemmat kotoisin Kuopijon kuppeesta, emme tänä vuonna ehtineet asuntomessuille emmekä nyt viimeisellä viikollakaan taida Savoon reissata.

Tuo kahden aikuisen 350 neliöinen koti herätti meillä paljon keskustelua, kun luimme messukuvastoa Savon Sanomista kesäloman aikaan. Minne on kadonnut ekologisuus? Ymmärrän kyllä tilan kaipuun, mutta jos ajatellaan ilmastonmuutosta, niin hieman ainakin minun mieltäni kalvaa se energiamäärä, joka tuohon taloon menee.

Mutta jokainen tyylillään :) Kylppärissä tuollainen Water-teksti olisi aika hauska! Onhan vesi elinehto.

Eva-Liisa kirjoitti...

Samat aatokset täälläkin.

Minulle ei siis ole yhtään mitään asuntomessuilla, kaksilla olen käynyt Lappeenrannan ja Joensuun.

Kuopiokin oli suunnitelmissa, mutta empä taida välittää mennä.

Minun elämä ja asuminen on niin erilaista, en tykkää pätkän vertaa asuntomessujen tyylistä.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta maisemat ja oma ranta ovat tämänvuotisilla messutaloilla parasta antia. Minä kyllä voisin asua noin -suoraan omasta pihasta uimaan aamulla, veneilemään omasta laiturista, talvella jäälle luistelemaan ja hiihtelemään... Enkä usko, että tilakaan olisi ongelma, jos joku muu sen siivoaisi.

Mutta ei mulla oo varaa kuin unelmoida :)

Viivu kirjoitti...

Ilse: Hih! Niinpä niin, kaikki on niin helppoa laittaa kateuden piikkiin, tosin valitettavasti se joskus on tottakin. Kukin valitsee tietty itse miten asuu ja pikkusen tuo rahallinen tilannekin siihen vaikuttaa... Olishan se kivaa jos olis tilaa, mutta kuka sen tilan siivoaa, kun tuntuu, että tässä 100 neliössäkin hallitsee aina kaaos...

Elmiira: Muutenkin trendinä näytti nyt olevan tuollaset pitkulat lattiakaivot seinän vierustoilla. Ihan hauskat kieltämättä.

Sanna-Riikka: Hehe, voin vain kuvitella! Noissakin kalleimmissa asunnoissa se rantasauna oli sen hintanen ja kokonen, että meillä olis ehkä ollu just ja just sellaseen mahdollisuus... Voihan sitä saunassakin asua...kai?

Petuli: Just siinä 850 nelon talossa taustalla kuulu kokoajan selostus, kuinka se nimenomaan on suunniteltu kahdelle aikuiselle... Ja musta on IHAN älytöntä, että kahden aikuisen makkarin vieressä olevassa kylppärissä on molemmille omat lavuaarit. En ymmärrä... Mutta kaikkeahan ei tertte aina ymmärtää :)

Valkoinen tila on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, niinkuin koko taitokortteli! Siellä pitää aina Joensuun reissuilla pistäytyä.

Tuire: Mitenhän te nyt pärjäätte... Kai niissä sit on molemmissa vähintään kaks lavuaaria?

Lumiomena: Kiva jos tuli vähän uutta näkökulmaa :) Tuota ekologisuutta saa kyllä ihmetellä! Huhhuh!

Liisa: Ymmärrän täysin!

Anonyymi: Maisemiin olinkin tulossa seuraavaksi, koska ne oli UPEAT!!!

Elisa LPP kirjoitti...

Siis voin vaan kuvitella, miten vielä vesipisarat noista timangeista heijastuu oikeassa valossa! Ihanat laatat :)

JA lattiakaivo! Tuota ideaahan voisi jalostaa pidemmälle jollain muulla tekstillä..

Mä olen osittain samalla linjalla sun kanssa noissa aatelmissa, toisaalta en sylkis kuppiin, jos joku tuommosen talon tarjoaisi, ison talon, jossa on TILAA! Me vaan laitettais se meille sopivaksi, voitais tehdä vaikka ihan omat mökötyshuoneet :)

Joo, kyse oli kuitenkin elämäntavasta, ei kiitti mitään kliinisyyttä meille, me tykätään läheisyydestä ja kaikista ihanista jäsenistämme

Sally kirjoitti...

Hih, aika monta samaa kiinnostuksen kohdetta messuilla meillä ;) Kurkkaa postaukseni aiheesta, jos kiinnostaa..

Tykkäsin kovin talojen musta/valkoisista värityksistä - jopa noista kylppärien katoista. Ja kattokruunu kylppärissä leijonantassuammeen kaverina oli kyllä niiiiiiin siistiä. Onneksi luonto oli vahvasti läsnä. Korkeuserot ja lukuisat portaat hieman harmittivat. Ensi vuonna Kokkolassa messuteemana on esteettömyys! Odotan innolla. Samoin kuin Kannustalon uutuusmallistoa, joka esitellään siellä.

Reipasta elokuuta!

Viivu kirjoitti...

Hei kiva, että täälläkin vielä keskustelu jatkuu :)

La Petite Princesse: Juu, kyllä ehdottomasti lupaan harkita vakavasti jos mullekkin tollasta lukaalia joku tarjoaa ;) Mutta tosiasia on, että jos lähdettäis rakentamaan alusta asti omaa kotia, niin lähtökohdat olis aika erit... Ihan jo rahallisesti, mutta muutenkin. Ehkä se on just toi kliinisyys mikä vähän tökii, mutta mitä muuta toisaalta voi odottaa, eihän noissa taloissa vielä asuta, ja se ei voi olla näkymättä.

Sally: Täytyypä heti mennä kurkkimaan! Musta on kyllä ihan pirteä vaihtoehto valkoisen rinnalle...Tota valkosta onkin nyt ollu niin pitkään ihan joka paikassa. Meillä taitaa jäädä ens vuonna messut väliin. Vaikka vannomatta paras!

Niina K kirjoitti...

Hih.. Onks toi sänky sellainen päivitetty versio ns. rekisängystä?! Kaunis on pakko myöntää. :)