1. helmikuuta 2010

Kaulurihuumaa

Kalastajan vaimo aloitti jokunen aika sitten blogistaniassa melkoisen villityksen esittelemällä tekemänsä hartianlämmittimen/kaulurin. Puikot ovat suihkineet ja useassa blogissa on esitelty toinen toistaan muhkeampia palmikkoneuleita. Ohje kuulosti niin yksinkertaiselta, että päätin itsekin kokeilla. Toteutin oman kaulurini minikoossa ja samalla kun istuin sairaalassa pikkupotilaan vuoteen vierellä muutin kaiken rakkauteni silmukoiksi :)

  
  
 
Kauluri on neulottu Novitan Tempo -langasta. Loin ensin pyöröpuikoille nro 7 120silmukkaa ja suljin ne ympyräksi. Sen jälkeen aloin kuvioneuleen *2 oikein, 1 nurin, 6 oikein, 1 nurin* jota toistin koko kerroksen ajan. Kuuden kerroksen välein tein sitten aina palmikkokuvion tuohon 6 oikein kohtaan, eli yhden palmikon leveys on 6 silmukkaa. 

Neljän palmikkokieteen jälkeen kavensin joka kerroksella olkapäiden kohdilta pikkuhiljaa kaksi palmikkoa pois molemmin puolin, ja kun palmikot olivat kokonaan kaventuneet, jatkoin vielä *2 oikein, 2 nurin* joustinneuletta n. 10cm. Näillä ohjeilla kaulurista tuli juuri sopiva meidän 10kk ikäiselle :) Koko voisi olla siis jotain 74-80 senttiselle.

Neiti toimi innokkaasti kuvausmallina kun sai hetkeksi käsissä olevat lastat pois. Kädet täytyy olla lastotettuna vielä parin viikon ajan, etteivät pienet kädet ole jatkuvasti suussa ja leikkaushaavat pääsevät kunnolla paranemaan. Elämä alkaa kuitenkin jo hymyillä ja takana on eka vuorokausi ilman kipulääkkeitä!!! Kyl tää tästä!

Aurinkoista pakkaspäivää toivottelen kaikille!