28. elokuuta 2010

Lähiruokaa mulle tuokaa

Voi musta tulis NIIN maalainen jos ne vaan tois sen maaseudun tänne kaupunkiin! Käytiin tänään nauttimassa maalaishulinasta maalaismarkkinoilla, ja olipahan mukavaa! Olis ihan parhautta poimia marjat omasta metsästä ja hakea uudet perunat pellosta tai kellarista valkoisissa pitkävartisissa kumisaappaissa. Mutta kuten jo aikaisemminkin olen todennut, musta ei vain ole siihen niin kauan kun maaseudulle on puolen tunnin ajomatka. Tulisin vainoharhaiseksi ilman katuvaloja ja kaipaisin jo ensimmäisenä iltana iltateelle ystävien luo.


Tällasina päivinä on kuitenkin ihana nautiskella puhtaasta ruuasta ja fiilistellä pilkkomalla vuokaan suoraan lähitilalta noudettu kukkakaali, ottaa sen seuraksi paikallisen maatalonemännän leipomaa nyrkkirieskaa ja juomaksi Kainuulaisista mansikoista ja mustioista keitettyä mehua. Ihan normaali arjessakin suosin mieluiten lähiruokaa, mutta sitä on vain valitettavasti aika rajallisesti tarjolla. Hyviä vinkkejä Kainuulaisilta otetaan vastaan!


Mukaan tarttui myös pari purkkia hilloja, joista sokeriton tyrnihillo oli mun ehdoton lemppari. Mukavan kirpsakka maku, ei ollenkaan öklömakea (vaikka välillä se öklömakeakin menee oikein sujuvasti). Viime yönä yksi hampaista sanoi sopimuksen irti ja lohkesi vanhan paikan kohdalta. Liekkö se syy siihen, että sokeriton vaihtoehto  tuntuu nyt oikei hyvältä! Äh! En edes halua ajatella hammaslääkäriin menoa... 


Lapset oli ihan yhtä innoissaan kuin minä. Vain miestä piti välillä vähän "raahata" mukana, mutta hyvinhän se sitten loppujen lopuksi viihtyi kun sai muikkuja puseronsa alle.