2. huhtikuuta 2011

Laihempi lautasmalli

Monet olette kyselleet ruokavaliostani näiden "kituviikkojen" aikana, kun olen epätoivoisen vyötärönmetsästyksen jälkeen vihdoin tarttunut härkää sarvista ja selättänyt pedon. Mitään ihmelääkettä saman ongelman kanssa painiville mulla ei ole vieläkään antaa, mutta voin kertoa, mikä mulla on tuottanut tulosta. Aloittelin hiilihydraatittomalla ruokavaliolla, mutta ajan mittaan se on muuttunut vapaasti mukailluksi, ihan omaksi versioksi, joka kuitenkin ainakin minulla on ollut toimiva.

Ekat kaksi viikkoa noudatin hiilihydraatitonta tosi tiukasti. Se oli varmasti tarpeellinen alkusysäys koko hommaan. Munia, munia, munia... lihaa, munia ja munia. Eipä juuri muuta. Peruna, riisi, pasta ja viljat; kaikki pois! Vältin myös hedelmiä, marjoja, ja kasviksia tuon kaksi ekaa viikkoa. Yäk! Parin päivän päästä olin korviani myöten täynnä munia ja lihaa. Annoskoot pienenivät luonnostaan. Kokeile vaikka itse vetää pekonia ja munia pari viikkoa putkeen! Ei kiitos!

Kun painon putoaminen sitten oli lähtenyt vauhtiin, aloin pikkuhiljaa lisätä aineksia ruokavaliooni. Pienet annoskoot jäivät. Lisäsin kasviksia, hedelmiä ja  maitotuotteita pikkuhiljaa. Leipä, peruna, riisi, pasta ja kaikki mehut (jotka muuten sisältävät ihan järkkyjä määriä sokeria!)ovat edelleen pannassa. Ja paino tippuu... Tällä hetkellä paino on -6 kiloa, johon en kyllä itsekään olisi uskonut! Housukoko pienentynyt kahdella, jei!


Sori nämä ihan kamalan suttuset kuvatukset, mutta arvelin, että teitä kuitenkin kiinnostaa ;)


Ja mitä minä sitten syön?

aamiainen

- Ehrmann, maustamaton, rasvaton maitorahka,
päälle auringonkukan siemeniä.
-Iso muki kahvia maidolla.

lounas

-Koulun ruokalasta.
Salaattia ja raasteita, kalakeitosta vain kalat, lihakeitosta lihat jne...
-Yksi lasi maitoa

välipala

-Pähkinöitä/ hedelmä/ juustoleipää

päivällinen

-Kananmunaa, kalaa tai lihaa
-Paistettuja tai uunikasviksia.

iltanapostelut

-pähkinöitä/juustoleipää
-kasviksiaKuulostaa ehkä yksipuoliselta, mutta kun tuonne joukkoon sotkee juustoja, mausteita ja kermaa, niin NAM! Nykyisin saatan myös sallia itselleni satunnaisesti keksin tai jotain muuta "hyvää". Mutta se jää sitten vain siihen yhteen. Pakko jäädä!

Näillä mennään :)

Vielä 5 kiloa kesätavoitteeseen...

<3Viivu