15. toukokuuta 2010

Salaatti

Tänään oli kiirus päivä enkä oikein ehtinyt syömään. Isommat lapset ovat mummolassa joten sellasta lapsiperheen lämminruokameininkiä ei ole tänään ollut ollenkaan. Ennemmin tai myöhemmin se tulee nälkä meikäläisellekkin., ja niinpä tekaisin itselleni iltapalaksi herkkusalaatin.

Joskus muinoin lähetin ennen ruokavieraiden tuloa miehen kauppaan viimehetken ostoksille ja tilasin salaattiin krutonkeja. Ei kuulema kaupasta löytynyt (mitä epäilen... olisiko ollut väärällä hyllyllä). Niinpä ei auttanut muu, kuin tekaista ne pikaseen itse. Siitä lähtien olenkin tehnyt krutongit aina itse! Niin paljon parempia ja terveellisempiäkin niistä tulee sillä tavalla! Leiväksi käy melkein mikä tahansa. Yleensä käytän jotain täysjyväpaahtiksen tapaista. Tällä kertaa sellaista ei kaapista löytynyt, joten kokeilin ihan tavallisia ruispaloja.


Kulhon pohjalle lurautetaan ensin reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä, jota tällä kertaa maustoin vain ihan suolalla ja pippurilla. Erilaisia vaihtoehtojahan on vaikka kuinka, ja omaa suosikkimakuaan kannattaa kokeilla! Sen jälkeen pyörittelin leipäpalat öljyssä. Palojen ei todellakaan tarvitse uida öljyssä. Pieni määrä riittää.


Sillä välin kun krutongit paistuvat uunissa 200 asteessa maukkaan rapeiksi, ehtii juuri tehdä muun salaatin valmiiksi. 


Koska pidän voimakkaista ja etikkaisista mauista, lisäsin salaattiin hieman tuoretta sitruunaa,


herneenversoja (ihanaa kun taas on kesä!!!),


aurinkokuivattua tomaattia ja parmesan juustoa (josta saa kuorimaveitsellä veistettyä juuri sopivia lastuja).


Lopuksi vielä krutongit päälle ja luraus Caesar-salaatinkastiketta sekaan.

Taidankin tästä lähteä syöpöttelemään... :)