18. syyskuuta 2010

Juhlapäivä ja siivousasiaa

Lupasin toteuttaa lukijan toiveen ja tehdä postauksen siivoamisesta. Mikäs sen parempi päivä kun keskimmäisen synttärit! Synttäreinähän on pakko siivota. Kyselin teiltä juttuaiheita, ja naureskelin täällä itsekseni, kun juuri siivousaiheista juttua toivottiin. Totuushan on nimittäin se, että olen maailman huonoin siivoaja! Tai ainakin laiskin. Siivoan vain ja ainoastaan silloin, kun on pakko. Ihailen naisia, jotka esim. joka perjantai-iltana jaksavat töiden jälkeen puskea läpi jokaviikkoisen viikkosiivouksen. Itsekin olen sitä yrittänyt, mutta epäonnistunut surkeasti. Siispä en edes yritä. Olishan se ihanaa, kun vois sitten viikonlopun nauttia puhtaasta ja raikkaasta kodista, mutta mussa ei ole tarpeeksi kurinalaisuutta sellaiseen.

Meillä siis siivotaan silloin kun koirankarvoja on lattialla niin paljon, että se alkaa ärsyttämään riittävästi, niin, että sen raivon voimalla saan itseni liikkeelle. Mitään hienoja välineitä tai aineita en omista. Enkä siis ole ollenkaan oikea henkilö neuvomaan siivouksen vippaskonsteja. Imuri, moppi, vesi, luutu ja Andy, siinä siivoojan parhaat kaverit. Tai no joo, näistä ohi menee vielä aviomies, joka on paljon kätevämpi näissä siivoushommissa kuin minä. Jopa niin kätevä, että se tuppaa välillä ärsyttämään. Minä huiskin imurilla keskilattian ja isoimmat karvapallot, ja kun mies tulee kotiin, se katsoo huoneiden jalkalistat ja ihmettelee miks täällä ei kukaan koskaan siivoa. 

No mistä sitten oikotie onneen? Sillä keskilattian ja nurkkien imuroinnilla saa jo ihmeitä aikaan ainakin koiraperheessä. Sitten pölyt suurilta pinnoilta jollain raikkaan tuoksuisella pesuaineella (viimeaikoina meillä on tykätty mummi ja minä -sarjan polkkakarkista) ja turhat tavarat kaappiin. Liian täysi tila näyttää helposti sotkuiselta. Myös pikatuuletus ja raikas pesuaineen tuoksu tuovat kivasti sellaisen olon, että kotona on juuri siivottu. Pöydälle vielä elävät kukat ja kynttilät niin viikonlopputunnelma on valmis ilman kohtuutonta raatamista. Niin... ja jos on mahdollisuus käyttää hämärää iltavalaistusta, niin valot vaan pois ja paljon kynttilän valoa. Se on niin armollista!


Tänään meillä siivosi isi, ja jälki oli sen mukaista :) En ollenkaan pistä pahakseni! Mulle jäi sitten tuo syömäpuolen järjestäminen, joka on ehdottomasti se mieluisampi homma. 

(Tuo "Viivu's Home" kakun keskellä on kuvankäsittelijän harhalaukaus...Ei kuulu kakkuun!)

Mukava päivä takana siis! Ja juhlat jatkuu homenna kun tupaan tupsahtaa muutama mummoa.

Rennonletkeää viikonloppua siivouksella tai ilman!