13. toukokuuta 2010

Kesän merkit

Tänään olen pitänyt (lähes) totaalisesti lomaa talohaaveilusta. Lähdimme heti aamupäivästä maalle vanhempieni luo, ja ihan pikkaisen vain käytiin matkalla tontteja katselemassa. Olen aina kuulunut niihin, jotka "eivät koskaan rakenna". Nyt olen alkanut huomaamattani lisäämään lauseeseen sanan "ehkä". En siis ehkä koskaan rakenna, mutta varulta käytiin pari tonttia katsastamassa... Mielessäni alkoi elää upouusi vaalea puutalo, joka pintapuolisesti olisi valmis syksyn ensimmäisiin kylmiin mennessä, ja voisin sitten tuulten vinkuessa  nurkissa siirtyä lämpimiin sisätiloihin tekemään sisätyöt siihen tahtiin, että jouluksi pääsisimme uuteen kotiin. Hmmm... Kuulostaa hyvältä, muttei kuulemma ole mahdollista. Niinpä hautasin taas kerran rakennusajatuksen ja päätin keskittyä alkuperäiseen taktiikkaan.  Tällä taktiikallahan on vain hetkestä kiinni, milloin pääsemme muuttamaan! Puuttuu vain se talo, joka meitä jossain valmiina odottaa.

Päivä oli ihana ja täten tämän postauksen myötä julistan kesän virallisesti alkaneeksi! Sen kunniaksi keräsin teille muutamia varmoja kesänmerkkejä ympäröivästä luonnosta:

1. Ihmiset alkavat hakeutua pihoille ja muihin ulkotiloihin syömään. Myös ruokavalio muuttuu ratkaisevasti. Päiväruuaksi kelpaa pikainen pannukakku jäätelön kera, eikä kukaan enää muista vahtia ruoka-aikoja kellon kanssa. 2. Vaikka pääruokana on syöty jäätelöä, voi jälkiruuaksikin ihan hyvin vielä tarjota jäätelöä, eikä se kenestäkään tunnu liioittelulta.3. Kaikki purkit ja kipposet alkavat täyttyä löllyvästä sammakonkudusta. Muutenkin lapset hakeutuvat veden ääreen.


4. Koirat suorastaan riehaantuvat ja niiden korvasta irroitellaan ensimmäinen punkki. 
Illalla pienempi on niin poikki, ettei pysy jaloillaan.


5. Ilman mitään  syytä alkaa pihamaalta löytyä ernäisiä vaatekappaleita heiteltynä 
villisti ympäriinsä (onneksi nämä olivat lasten kokoa...)


 6. Rannasta kuuluu yhtäkkiä iloinen huuto:

"Äiti mä kävin uimassa!"

(...on ne niin omatoimisia!)

Mm. näistä ja muutamasta muusta tietää, että NYT ON KESÄ!!!