6. kesäkuuta 2010

Pohjat ja vähän keittiötä

Kuntokartoitus on nyt sitten vihdoin tehty ja serkku antanut siunauksensa, että Viivukin voi turvallisin mielin muuttaa uuteen kotiin. Uskallan siis hieman enemmän jo raottaa teille uuden kotimme yksityiskohtia, koska kaupat nyt näyttävät todellakin toteutuvan. Hauskinta tässä koko hommassa on ollut se, että ihan tietämättämme ostimme Ira*s -bogista tutuksi tulleen Iran entisen kodin, johon he hyvällä maulla miehensä kanssa ovat tehneet meille ihanan saunan ja kylppärit n. 5-vuotta sitten. Kyllä maailma on pieni! Ja kiitos Ira, juuri samanlaisen lattian olisin itsekin valinnut vessaan ;)


Tässäpä teille sitten pohjapiirrustusta aluksi. Sisään tullaan kadulta autokatokseen, josta avautuu oma suojaisa etupiha kukkaistutuksineen (niistä kuvia myöhemmin). Etupihalla on myös ikioma pieni saunarakennus, jossa "kodinhoitohuone" josta olisi tarkoitus rempata sitten joskus viihtyisä "saunatupa". Se on kuitenkin remonttilistalla viimeisenä. Sauna ja kylppäri ovat vastikään remontoidut, joten niihinkään ei ole tarvis koskea.


Etupiha on ihan huippu lasten ja koirien kanssa! Tosi lämmin ja suojattu. Siinä voi vaikka maata kesällä bikinit päällä ilman naapurien katseita. Piha on ihanan vehreä ja pieni oma hiekkalaatikkokin löytyy... Haaveena olisi laittaa tähän etupihalle myös pieni "kahvittelukeidas" hiekkalaatikon viereen äiteelle ;)


Omalta pihalta kuistin kautta käy kulku varsinaiseen asuntoon. Tuossa ekassa vessassa on se huippu lattia, josta olen hehkuttanut. Muuten lattiat ovat kauttaaltaan mäntylautaa. Olenkin tässä arponut maalatakko vaiko ei... Näillä näkymin ainakaan tänä kesänä ei...

Olohuone on valoisa isoine, omalle pihalle avautuvine ikkunoineen. Muutenkin huoneet ovat reilun kokoisia verrattuna tänäpäivänä rakennettuihin taloihin. Sisällä on myös kylpyhuone. Viljamin huoneen ja kylpyhuoneen kulmaan jää pieni aulatila, johon meinaan hommata pienen sievän pöydän ja tuolin läppärille. Siitä tulee siis minun oma pieni bloginurkkani ;) 

Keittiön kaapit ovat vaniljanvalkoiset kuppivetimillä, joten  vain seinäpinnat uusitaan (ja jos isäntä suo, jossain vaiheessa ehkä myös pöytätasot). Olen alkanut lämpenemään tälle Belle Rosen vaaleansiniselle pallotapetille... Mitä olette mieltä? Olisikohan liiankin rohkea veto keittiöön?
Remppahuuruissa


Ai niin ja hei, Veetin huoneesta menee sitten vielä ovi takapihalle, joka rajoittuu metsikköön. Ihanaa! Takapihalta löytyy mm. marjapensaita ja kasvimaa. Onpahan pieni mansikkapeltokin, joka odottelee muovitusta ;)

(Pohjapiirrustuksessa esim saunan osalta on muutenkin pikkasen muutoksia...
Kaksi suihkua esimerkiksi...)