9. heinäkuuta 2010

Huh hellettä!

 Kesä sweet kesä!

Helle hellii meitä nyt ihan urakalla ja kuumempaa on luvassa... Blogailuaika taitaa meillä kaikilla olla minimissä kun päivät täyttyvät ulkoilulla ja yhdessäololla, ihanaa! Silti näytätte tänne kesäkiireiltänne välillä ehtivän, ja se on huippua se! Muutama uusi lukijakin on hypännyt kelkkaan mukaan, kiitos teille ja tervetuloa!

Tähän kohtaan piti tehdä kesäinen tunnelmakuvapostaus meidän takapihan kypsyneistä metsämansikoista, mutta arvaattehan miten käy, kun neljä keskenkasvuista poikaa kuulee lauseen "mansikat ovat kypsyneet". Olisi pitänyt olla puskassa kamera valmiiksi viritettynä jos sille aterialle meinasi salamansa kanssa ehtiä. Puskassa kävi sellainen iloinen kuhina, ja kuviin olisi tullut lähinnä pyllöttäviä takapuolia, että päätin jättää mansikat toiseen kertaan. Ihan tiedoksi vain, ne ovat siis nyt kypsyneet... Niitä OIKEITA, ISOJA mollukita odotellaan vielä...Tiedättekö mikä on paras keino kestää helteet? Muistuttaa itseään heikon hetken tullen, että koko kesä olisi voinut olla myös kylmä ja sateinen. Tuo ajatus saa ainakin minun kielenkantani tiukasti aisoihin valituksen tullen ja tyytyväisenä pyyhkäisen enimmät hiet hameen helmaan ja nautin tästä kuumuudesta ja jopa sen aiheuttamasta päänsärystä. Onneksi Burana on keksitty!

Äidin pienimmällä mollukalla on kuvassa päällään liian iso Marimekon mekko, joka ostettiin Joensuusta alennusmyynneistä. Taustalla ISO kolmesydänkynttilä, jossa niinikään tuoksuna Mansikkamaa.  Kun mansikat on syöty, leijailee tuoksu puutarhassa vielä pitkälle yöhön.