19. joulukuuta 2010

Ostajaiset

Työntäyteinen viikonloppu takana Paltaniemen vanhalla tunnelmallisella puukoululla. Viivu on nyt kovasti väsynyt, mutta onnellinen! Oli ihanaa tavata teitä lukijoita ihan livenä. Sitä ei voi sanoin kuvata. Kauppakin kävi taas mukavasti ja se kertoo sen, että joulua valmistellaan joka puolella  nyt ihan urakalla.

Oma pelastukseni oli se, että viereisessä pöydässä myyntikojuaan pitivät Kivikylän kotileipomon tytöt Ristijärveltä. Olin kauhuissani jo panikoinut jouluruokien ja leivonnaisten  kanssa (ihan vain ajatuksen tasolla) kun viimeinenkin viikonloppu meni yllättäen työn merkeissä, mutta nuopa reippaat tyttöset olivat leipasseet muutamat sadat kakkuset ja piiraat, ja päivän päätyttyä poistuin paikalta laatikko notkuen mitä perinteisempiä jouluherkkuja.

Joulumielen toi myös se, että tänä jouluna meillä ihastellaan koululaisten  ITSE kasvattamia hyasintteja! Ihana ajatus! Viidesluokkalaiset olivat puutarhalla kasvattaneet hyasintteja, hoitaneet niitä, koristelleet, ja vieläpä möivätkin myyjäisissä. Luokkaretken hyväksi, tottakai! Näin lämmöllä kasvatettuja hyasintteja meillä ei ole ollut vielä koskaan! Kukat ovat vielä sopivasti nupulla, ja ehtivät hyvin juuri jouluksi.Loppujen lopuksi en ole ihan varma oliko kyseessä minun osaltani enemmän myyjäiset vai ostajaiset,
mutta yhtä kaikki,
hauskaa oli!

Mukavaa viikkoa sinulle!
Ai niin, ja ensi viikolla arvotaan kyltti!
Pysykäähän kuulolla :)