24. maaliskuuta 2010

Koukussa, taas!

Joku varmaan muistaakin, että kesällä jäin koukkuun virkkuukoukkuun ja tein urakalla siivousrättejä sekä itselle että muutaman myöskin myyntiin. Lienenkö virkannut sellaisella innolla, että langat loppuivat syksyyn mennessä kaikista kaupoista ja niin pikkuhiljaa pääsin irti myös virkkuukoukusta. Aina sillointällöin rättejä on kyselty sähköpostitse, ja viimeksi kauppareissullani päätin poiketa lankahyllylle. Siellä ne taas olivat! Bambulangat uusissa ihanissa kevätväreissään!!! ... ja hinnoissaan...

Noh, värit veivät voiton hinnoista ja mukaan tarttui sylillinen lankoja. Nyt olenkin sitten taas viritellyt koukkuni oikeaan vireeseen ja ahkeroinut. Tuloksena ihanan keväsisiä, ja mikä parasta ekologisia ja toimivia bamburättejä. 


Lankana käytän Novitan Bambulankaa, joka sisältää 68% bambua ja 32% puuvillaa. Rätin voi pestä 60 asteessa ja se vain paranee vanhetessaan. Uuden rätin imuteho ei olekkaan vielä ennen pesua parhaimmillaan. Rätti on juuri sopivan "karhea" kuivaneenkin lian hankaamiseen. Se on virkattu ilmavaksi, jotta kuivaminen nopeutuisi. Itse käytän keittiössä kuivauskaapin alapuolella Ikeasta ostettuja S-koukkuja, joihin rätti on helppo ripustaa kuivamaan ilmavasti käyttökertojen välillä. Suosittelen!