3. helmikuuta 2010

Pitkän tähtäimen sijoitus

Jos mielii löytää itselleen mieluisen kausivaatteen (= vaate, jota myydään vain tiettyyn aikaan vuodesta. Esim. kesätakki. Selitys siksi, etten ole varma onko tuollaista kausivaate sanaa edes olemassa, ei siksi, että luulisin teitä tyhmiksi...) on oltava liikkeellä jo kuukausia ennen kuin kyseinen sesonki oikein kunnolla ryöpsähtää käyntiin.

USEITA kertaoja minulle on käynyt niin, että kun ensimmäisten lämpimien tultua marssin kauppaan hikoillen toppatakissani hakemaan itselleni jotain kevyempää kevätvermettä, kesätakkien rekki loistaakin tyhjyyttään. Jäljellä on korkeintaan enää se koko XXL joka ei tälläkään kertaa tule kysymykseen.

Tänä keväänä ajattelinkin olla kaukaa viisas ja ostaa kesätakin jo hyvissäajoin alennusmyynneistä. Helsingin reissulla ehdin ihan pikaisesti käymään Forumissa ja sieltä tarttui mukaan Esprit:n farkkutakki kokoa S.Pitkään mietin olisiko se nyt sitten S vai M, mutta uskossa valitsin sen, jonka kuvittelen (= TOIVON) kesällä olevan sopiva. Pikkaisenhan se nyt kirraa etenkin rintojen kohdalta, mutta luulenpa, että jos saan painoa pudotettua niin perinteisesti ne rinnat lähtee kuitenkin ensimmäisenä. Ei siis syytä huoleen!Jotenkin vain tuntuu, että koska tämä uutukainen nyt täytyy vielä laittaa talviunille, olis rahat menny tavallaan niinku hukkaan. Olen tosi huono tekemään tällaisia pitkäntähtäimen sijoituksia, koska se hyöty ja ilo uudesta vaatteesta pitäisi saada just nyt ja heti :) Ehkäpä siksi ostin sitten vielä muhkean villahuivin ja tämmöset kärjestä pätkityt lapaset Indiskasta, vaikka nämä saakin kohta pakkailla kesäteloille. Näissä se raha ei tuntunut menevän hukkaan ollenkaan, vaikka mullahan on about 20 kaulahuvia ja 
kymmenet lapaset... 
Nurinkurista!