25. huhtikuuta 2011

Kevään merkit tuulilasissa ...ja vähän muuallakin.

Tiedättekö kun joskus aikanaan opetin lapsia työkseni, oli meillä aina JOKA IKINEN kevät se SAMA riemukas tehtävä etsiä lähipiiristä ne ensimmäiset ja ihanimmat kevään merkit. Joka ikinen kevät se oli yhtä ihmeellistä. Jokainen pörriäinen, jokainen kukka, jokainen lintulaji... aina uusi ihme! Salaa mielessäni huomaan bongailevan noita kevään merkkejä ja listailevan niitä vieläkin mielessäni rimpsuiksi.

Pääsiäisviikonloppuna rimpsu sai yllättävän käänteen, mutta aloitetaan näistä tutuista ja turvallisista.

*Kevään ensimmäinen västäräkki on nyt bongattu näilläkin leveyksillä.
(Juu tiedän, etelässä niitä on ollut varmaan jo viikkoja...)

*Meidän pihaan nousi eilen kevään ensimmäinen kukka!
(Mä oon niin huono näissä! Sen tunnistan, että kukka se on! Varmasti!)*Lapset juoksee pihamaalla ilman takkeja ja muita kahleita kuin lehmät kesälaitumella, eikä niitä pitele mikään.

(Yksi varma kevään merkki on muuten sekin, että kaikki kevyemmät vaatteet on käyneet auttamatta lapsille liian pieniksi... Pitäis vissiin ostaa uusia...)*Myös kevään ensimmäiset perhoset, koppiaiset ja mettiäiset bongattu.
Kuvassa sama turilas joka jo aikaisemmin esiintyikin blogissa :)


Ja sitten niihin ikävämpiin...

*Varma merkki keväästä on mamman uskomattoman tehokas, sitkeä ja raastava kevätflunssa!!!

Kaikkein pysäyttävin kevään merkki oli kuitenkin hirvi tuulilasissa. Onneksi meidän pääsiäisestä ei tullut murhenäytelmää! Oli enkeleitä matkassa! Lauantai-iltana iltahämärissä minun isäni nimittäin ajoi hirvikolarin etupenkillä meidän Viljami, ja takana pari vuotta nuorempi serkkupoika. 

Onneksi vain hirvi pääsi karvoistansa, ja kenellekkään meidän rakkaista ei käynyt kuinkaan. Pojat olivat enemmänkin innoissaan siitä, miten läheltä olivat hirven nähneet, ihan tuulilasissa! Veeti jopa tuumasi illalla, että harmi kun hän ei ollut kyydissä. Omat ajatukseni olivat kyllä aivan toisenlaiset. Poliisikin tuumasi, että oli onni onnettomuudessa, että kuski oli ammattilainen. Ikäviltä seurauksilta siis vältyttiin, vaikka auto taitaakin mennä lunastukseen.


Nämä karvat poimin muuten takaikkunan tiivisteen välistä...
Aikamoinen tälli hirvelle. Tuulilasin kautta ties minne!

Niin, yksi aika varma kevään merkki on sekin, että hirvet on liikkeellä, joten

ajakaa varovasti <3

Viivu