21. huhtikuuta 2010

Leväperäinen minä

 ...Eikä tämä sitten ole laihdutuspostaus!

Vaan täällä blogimaailmassa riehuu uusi villitys: nuukuusviikko. Tunsin heti piston sydämessäni, syvän! Yksi lemppariblogaajistani haastoi kaikki mukaan, ja olen nyt yrittänyt kaikin keinoin keksiä tekosyitä ja verukkeita miksi en juuri tällä viikolla vain kertakaikkiaan voi ottaa haastetta vastaan. Lista on loputon, muttei pätevä saatika sitten julkaisukelpoinen.

Olen ihan holtiton, suorastaan leväperäinen rahankäytön suhteen. En vain osaa pihistää menoistani, vaan se mikä laulaen tulee, se viheltäen menee, myönnetään. Tuloja ei koskaan ole ollut suuren suuresti. Itseasiassa  enemmänkin pienen pienesti. Muistan vielä hyvin nekin viikot, kun koko kolmehenkinen perhe elätettiin viikon ajan sadalla markalla (= n.18 €) ja nälkääkin välillä nähtiin. Ihan oikeasti!

Koen nuukuuden tuolloinkin enemmänkin  asennekysymyksenä. Nuuka tai tuhlaavainen voi olla yhtälailla köyhä kuin rikas. Minä nimittäin tuolloin muinoin menin  ja ostin sillä viimeisellä viisikymppisellä kumipuun, kun "se nyt vain oli niin kiva tuossa olohuoneen nurkassa". Ehkäpä minä siis juuri tuota nuukuusviikkoa tarvitsisin... (KÄÄK) vaikka kodinhoidontuella itseäni elätänkin!(Ymmärrättehän...tuloni ovat niin pienet, että kai minut jo niiden takia pitäisi laskea nuukaksi... silti koen tuhlaavani...ja mieheni voi allekirjoittaa tämän.) 
Lievittääkseni omaatuntoani lainaan tähän loppuun facebookissa leviävää statusta joka herätti myös tänään ajatuksia; humaaneja, hyviä, syviä sellaisia.

Laitetaan vanhukset vankilaan ja rikolliset vanhainkoteihin! Näin vanhukset pääsevät suihkuun, harrastuksiin ja ulkoilemaan. Kukaan ei voi varastaa heiltä ja he saavat rahaa sen sijaan, että joutuvat maksamaan. Rikolliset saavat kylmää ruokaa ja saavat olla tyystin yksin, rahaa ei anneta ja valot sammutetaan klo 20:00. Suihkuun pääsee kerran viikossa (max)? 

Voinko nyt nukkua yöni rauhassa vailla omantunnon tuskia? Vai olisiko sittenkin syytä vastata haasteeseen...

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se muuten pitää paikkansa vanhusten ja rikollisten kohdalla.Kuinkahan kauan rikolliset tyytyisivät sellaiseen kohteluun johon monen vanhuksen on pakko alistua.

Arja kirjoitti...

Ei tekis pahaa täälläkään viettää kunnon nuukuusviikkoa:-))
Mukavaa torstaita!

Iida Emilia kirjoitti...

Hih...voin kyllä asettaa itseni samaan kategoriaan, eli tuohon leväperäiseen tuhlausintoiluun, joten eipä taida nuukuusteema onnistua täälläkään!

Tuo vanhusten kohtelu nykypäivänä on kyllä valitettavasti täysin totta :(

Jonna kirjoitti...

Ja yhdyn myös samaan teidän kanssa, onneksi en ole ainoa :) Vaikka tulot tosiaan on pienet menoja on. Tulee ostettua todella usein sellasta mitä oikeesti ei tarvis..Aina päätän, että nyt aloitetaan säästäminen ja kaikki turha karsitaan pois..joopa joo, ei vaan onnistu multa. Tuollanen nuukuusviikko olis oikeasti paikallaan mutta.. Tänään olis tiedossa kaupoilla käyntiä ja olen ihan varma, että tyhjin käsin en kotiin palaa :) Oikein ihanaa viikkoa Viivu!!

Teija kirjoitti...

Voi taivas, että tuo vimppa kolahti!! Huh.. :/

Täälläkin pitäisi vähän enemmän nuukailla, vaikka koenkin, etten ole ihan tuhlaavaisimmasta päästä. Tarpeeseen vain ostetaan, mutta kyllähän niitä tarpeita sitten löytyykin..!

Riikka kirjoitti...

Mua on "piinannut" myös monien bloggaajien asettama haaste... Mikä nyt on turhaa ja mikä ei? Niinkuin Teija tuossa osuvasti kirjoitti, "tarpeeseen ostetaan, mutta kyllähän niitä tarpeita sitten löytyykin..!" Ja monesti huomaan kiikuttavani nämä tuiki tarpeelliset tavarat hetken kuluttua kirppikselle, pakkokun oli aikoinaan se ja se ostaa...

Mun piti itseasiassa viettää tässä kuussa älä osta mitään muuta kuin ruokaa- kuukautta, mut sit tuli Hullut ja kampaajalle oli päästävä, sopivasti kummitäti järkkäs vaatekaupassaan poistomyynnin, selittelyä riittää... Oon jopa hieman huolissani löyhästä asenteestani rahaa kohtaan, oon just samanlainen kuin sinä. Ihan sama kuinka paljon tilillä on rahaa, jos kukkia kotiin haluan ne myös ostan ja oon kyllä huomannut et ihan sama kuinka paljon rahaa tulee niin se myös menee.

Asennemuutos paikallaan? Ehdottomasti mun kohdalla. Ja jos siinä onnistun, lupaan tehdä vinkki- postauksen. :)

Viivu kirjoitti...

Anonyymi: Ja vanhukset kun on niin helppo hiljentää ja sulkea vain pois mielestä :(

Arja: Kiitos taas! Ihana kun sie aina sanot minua Viivuskaksi :D Se kuulostaa niin tuttavalliselta!

Iida Emilia: Ihanaa :) Luulin, että olen ihan varmasti ainoa jolla ei ole selkärankaa!

Nonnukka: Mutta jos me ollaan onnellisia näin, niin mitäs tässä säästelemään...

Teija:Nimenomaan! Tarpeeseen täälläkin ostetaan :) Niitä tarpeita aina vain syntyy syntymistään, ja tosi paljon vähemmälläkin tulisi toimeen :)

Riikka: Edelleen totean: Ihanaa etten ole ainut! Kommenttisi kuulosti ihan täysin omaltani :) Jään odottelemaan vinkkipostausta ;) Sitten lupaan lähteä mukaan jos sinäkin pystyt!

Jonna kirjoitti...

Näin on :) Me ollaan tällasia, mitäs sitä muuttamaan?! :) Jatketaan samaan malliin ;)