15. toukokuuta 2010

Salaatti

Tänään oli kiirus päivä enkä oikein ehtinyt syömään. Isommat lapset ovat mummolassa joten sellasta lapsiperheen lämminruokameininkiä ei ole tänään ollut ollenkaan. Ennemmin tai myöhemmin se tulee nälkä meikäläisellekkin., ja niinpä tekaisin itselleni iltapalaksi herkkusalaatin.

Joskus muinoin lähetin ennen ruokavieraiden tuloa miehen kauppaan viimehetken ostoksille ja tilasin salaattiin krutonkeja. Ei kuulema kaupasta löytynyt (mitä epäilen... olisiko ollut väärällä hyllyllä). Niinpä ei auttanut muu, kuin tekaista ne pikaseen itse. Siitä lähtien olenkin tehnyt krutongit aina itse! Niin paljon parempia ja terveellisempiäkin niistä tulee sillä tavalla! Leiväksi käy melkein mikä tahansa. Yleensä käytän jotain täysjyväpaahtiksen tapaista. Tällä kertaa sellaista ei kaapista löytynyt, joten kokeilin ihan tavallisia ruispaloja.


Kulhon pohjalle lurautetaan ensin reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä, jota tällä kertaa maustoin vain ihan suolalla ja pippurilla. Erilaisia vaihtoehtojahan on vaikka kuinka, ja omaa suosikkimakuaan kannattaa kokeilla! Sen jälkeen pyörittelin leipäpalat öljyssä. Palojen ei todellakaan tarvitse uida öljyssä. Pieni määrä riittää.


Sillä välin kun krutongit paistuvat uunissa 200 asteessa maukkaan rapeiksi, ehtii juuri tehdä muun salaatin valmiiksi. 


Koska pidän voimakkaista ja etikkaisista mauista, lisäsin salaattiin hieman tuoretta sitruunaa,


herneenversoja (ihanaa kun taas on kesä!!!),


aurinkokuivattua tomaattia ja parmesan juustoa (josta saa kuorimaveitsellä veistettyä juuri sopivia lastuja).


Lopuksi vielä krutongit päälle ja luraus Caesar-salaatinkastiketta sekaan.

Taidankin tästä lähteä syöpöttelemään... :)





11 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Salaatti näyttää herkulliselta <3

Viivu kirjoitti...

Sitä se oli! Nyt voi sitten taas liikkua pyörimällä :)

-T kirjoitti...

Kiitos herkullisesta kuvasarjasta!!! Tunnustan käyttäväni kaupan valmiita krutonkeja, mutta niin herkulliselta ja iisiltä tuo kuulostaa että suosituksestasi taidan kokeilla tehdä itse seuraavan kerran! Ovathan ne varmasti monessa suhteessa paaljon parempia :)

Mari kirjoitti...

Oi kiitos tästä vinkistä! Annahan vielä joku suuntaa antava aika, et kuinka kauan noin suunnilleen pidetään uunissa?

Viivu kirjoitti...

-T: Tosiaan helppoa ja nopeaa :)Kannattaa kokeilla.

Mari: Tuota juuri itsekkin pohdiskelin, koska en ole ikinä katsonut aikaa... Ei se kuitenkaan pitkä aika ole, mutta kuitenkin enemmän kuin ihan kaks minuuttia. Olisko 5-10? Kannattaa kokeilla vaalealla leivällä, niin niistä näkee kun ne on sopivasti "paahtuneet".

Marie Elisabeth kirjoitti...

Herkullista! Täytyykin kokeilla ruisleivällä, kiitos vinkistä. Tosiaan kiva että kesä on tulossa ja kaikkia herkkuja sen myötä saatavilla.
Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Rilla kirjoitti...

Nam mikä salaatti. Ihan mun makuun!! Ruisleivästä en ole ennen tehnyt krutonkeja - täytyykin kokeilla. Tosin, tälle päivälle maha on ihan täynnä pihatalkoolaisten juuri poistuttua. Kamalan rankkoja sellaiset talkoot :)

Mari kirjoitti...

Kiitti, täytyy kokeilla.

Arja kirjoitti...

Herkullisen näköistä salaattia:-)
Mukavaa sunnuntaita sinulle Viivu<3

Heidi kirjoitti...

Raikkaan näköinen salaatti :) Kiva vinkki tuo ruisleipäkrutongit!
Aurinkoista sunnuntaita.

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Minä paistan krutongit aina paistinpannulla. Säästää aikaa ja energiaa. Pannulla kun paistaa samalla puristettua valkosipulia ja kun öljyyn sekoittaa yrttejä,niin krutonkeihin saa ihanan maun!