26. lokakuuta 2010

Ilves liekeissä

Maailman paras ja ihanin kynttilälyhty on Riihimäen lasitölkki Ilveksellä.


Yksinkertainen, helppo ja kaunis!

Paljon käytetty idea, mutta toimii.

Mua kiinnostais tietää paljonko olette maksaneet omistanne? 
Näissä kun hintahaitari tuntuu olevan aikamoinen.
Omani hinnasta en enää ole edes varma, mutta olisiko ollut 10€ luokkaa (3litraa).

Kuka on saanut halvimmalla ja paljonko enimmillään olette maksaneet?

Ihanaa keskiviikkoa blogiystävät!!!



38 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Tää on mielenkiintoinen juttu, odotan vastauksia! :)

Ite en ole malttanut vieläkään ostaa - kaikki ovat olleet niin kalliita. :/ 15€ luokkaa on ollu kierrätyskeskuksessakin, taitavat tietää tavaran arvon..

Rouva V kirjoitti...

Mun 3l. makso 5 egee kirpulta. Säilytän siinä pyykinpesujauhetta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan mulle ei ole koskaan käynyt tällaista munkkia, ei ennen eikä jälkeen, mutta sain omani ilmaiseksi.

Erään kuolinpesän tyhjennyksen jälkeen pihalla oli "roskikseen"-kasa, jossa oli liuta Riihimäen tölkkejä, sellainen iso ihana oranssin(harmaa)hehkuinen kattila kansineen (lähikirppiksellä pyynti vastaavasta 20€), sekä kasa sinisävyisiä räsymattoja, kukkaruukkuja...

"Joo, kyl mä voin nää ihan ilmaiseksi kantaa täältä pois" :)

Susanna

Virpi kirjoitti...

Kiva postausaihe :)

Mä olen maksanut kalleimmista purkeista muistaakseni 5-6e, halvimmat sain 50 sentillä yhdeltä maalaiskirppikseltä :) Ihania ja moneen tarkoitukseen soveltuvia!

pampula kirjoitti...

Nolla euroa! Miehen mummolan aitasta..ja itseasiassa vähän vahingossa, kun jotain ihan muuta sieltä alunperin katseltiin :)

Kirppareilla ym. niistä saa kyllä pulittaa huimia hintoja..päätä huimaa :)

Marjis kirjoitti...

Hintahaarukka on näyttänyt kirppiksillä olevan yleensä 2-20e. Edullisimmin olen saanut tonkimalla roskiksesta jonkun mummon vanhan kurkkupurkin. Muutkin on saatu äidiltä tai jostain.. kirppikseltä ostin yhden pienen, se maksoi 2e.

Eva-Liisa kirjoitti...

Hintahaarukka on täällä Joensuussa melkoinen, mutta olen onnistunut löytämään 3-5 euron väliltä.

Elluu kirjoitti...

omani olen saanut äitiltä ja anopilta :) minulla on 3 3L purkkia ja kaksi pienempää ( en muista näiden kokoa) ja suurin osa on minulla kynttiläpurkkeina, vähän koristehiekkaa pohjalle niin on kivoja :)

Olen törmännyt näihin kirpparilla kanssa, mutta hinnat ovat olleet 60-80 E :O olin aivan yllättynyt että maksavatko ne todella nuin paljon??

Helmikumpu kirjoitti...

Täällä Riihimäellä ollaan nykyään hintatietoisia oman kunnan purkeista ja lähikirppareilla en ole niitä alle 5€:lla nähnyt. Kannelliset hipovat 20€:a riippuen vähän koosta. Minun mummoni on näitä aikoinaan arkistoinut lasinkeräysastiaan sirpaleiksi :/ No sukumme on täynnä lasinpuhaltajia ja suutarin lapsillahan ei luonnollisestikkaan ole kenkiä...

Laura kirjoitti...

Lasipurkit on elämän suola!

Itse en näistä purkeista joudu pulittamaan, mutta odottelemaan kyllä... Isöäitini kellarissa on lukematon määrä, ja suurin osa vielä kansineen... :-) Osa kovasti säilöntäkäytössä, mutta Mummi on vihdoin hoksannut, mistä ilahdun, joten nykyään saan aina huhtikuussa syntymäpäiväonnitteluna lasipurkin jossa kimpullinen heidän oman pihan syreenejä... :-) (Omat syreenini vielä pieniä, toinen teki tänä vuonna jopa yhden kukinnon!)

Sari_Suu kirjoitti...

Isäntä toi iltavuorosta palatessaan kymmenkunta purkkia, osassa oli kansi, ne löytyivät työpaikan roskiksesta. Hän kysyi löytyisikö näille käyttöä:)? Nyt niissä on kynttilöitä, sokeria, pesujauheet, lankarullia... Käyttöä kyllä löytyy.

Jasminella, Finland kirjoitti...

Kiva postaus! Kirpparilla ovat todellakin kovissa hinnoissa, kannettomatkin yli 10euroa mitä olen seurannut... Yhden löysin 6eurolla, mutta siinä oli muovinen punainen kansi... en muista monenkon litran tuo lienee. Itse olen valmis maksamaan noista alle 10euroa vaikka aivan ihania ovatkin.

arja kirjoitti...

MOi ! Minä olen maksanut 3l purkeista n. 4 euroa ja niissä joissa on kansi n. 7 eur. Joissakin antiikki liikkeissä pyydetään saman kokoisista jopa 25 eur. (joissa on kansi mukana ) Joten kyllä noissa purkeissa hintahaitaria on! Ihania ne ovat juuri niinkuin sinulla - kynttilöille :) T. -Arja-

Marielisa kirjoitti...

Totta puhut! - tosin toinen hyväkäs on kyllä karhun kuvalla varustettu vastaava purnukka ;))

Minä en ole isoja summia maksanut, osan olen saanut jopa mummolasta ilmaiseksi, mutta kannattaa poiketa siellä teilläpäin ent.Rinnekoulun kirppiksellä (Venäjäseuran), siellä tekee tosisinaan löytöjä - omista purkeistani maksoin aikoinaan 2 x 2€ ja 3€.
Sieltä saa myös uusia (aitoja venäläisiä, hih) sinkkipaljuja edullisesti - jos ei ole valikoimissa niin kannattaa kysäistä, rouva hakee kyllä! ;)
Ei kummonen aarreaitta muutoin, mutta joskus käy tuuri - vai jokohan lienee lopetettu se pulju...?

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Totta, Ilves-tölkit ovat ihania! Minulla oli onnea saada tölkki ilmaiseksi mummolastani. Syksyllä vaan meinasi käydä vahinko, kun hölmö vein tölkin ulos talomme rappusille ja laitoin siihen auringonkukkia. Kova tuuli oli kaatanut tölkin marmorille. Onneksi tölkki pysyi ehjänä! Ja tästä eteenpäin tölkki pysyy sisällä :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Minä en ole maksanut mitään, vaan aitan hyllyt pursuilevat noita ilmankin;). Olen saanut noita ilves- ja karhupurkkeja äidiltäni, mummoltani ja tutuilta. Säilön niihin punajuuria, puolukkaa ja kurkkuja, nyt taas alkaa olla tyhjänä useampi ja voisin siirtää kynttiläkäyttöön jokusen. Hintahaitarista en tiedä, koska en ehdi Kirppuroreilla käymään.

-Anni-

Aarre kirjoitti...

Tein mahtavan löydön, kun löysin täkäläiseltä kirpparilta kolmen litran tölkin kannella 12 eurolla.

tinttarus kirjoitti...

Iiiiiisolla haitarilla hinnoiteltuja ovat täälläpäin olleet. 8-12e kolmelitraiset. Edelliskesänä oltiin rakkaan kanssa maaseudulla huutokaupassa. Sieltä huutelin 2eurolla näkemättä laatikollisen roinaa, niinkuin meklari tituleerasi tuota aarrelaatikkoa. Siellä oli kolme ilvestölkkiä ja muutama ruskea lasipullo, semmoisia isoja. Yksi ikivanha olutpullo etiketillä. Olin tyytyväisistä tyytyväisin:)
Meilläkin saavat välillä kynttilän sisälleen palamaan. Osassa säilytellään tuikkuja, jotka vasta venttailevat liekkiä itselleen.
Mukavaisia syyspäiviä sinne!

Hanna kirjoitti...

Kiva aihe, itsekin taidan tehdä tästä pienen postauksen, hinnat vaihtelee tosi paljon kirppareilla, kallein tölkki minkä olen raaskinut ostaa taisi maksaa 8€ paikkeilla, halvin 4-5€ muutaman olen saanut äitini kätköistä. Kynttilät on kauniita näissä tölkeissä.

Anu kirjoitti...

HUH KUINKA JO SÄIKÄHDIN TUOTA OTSIKKOA! :D
Kolmen jääkiekkoa harrastavan ukon kanssa kun asustelen ainoana tyttönä, pelästyin toden teolla että joko sitä täälläkin hehkutetaan eilistä sm-liiga-kierrosta!
Onneks aihe oli kuitenkin edelleen ihanasti sisutamisessa! :)

Terkuin, Anu

J kirjoitti...

Moikka!

Eksyin tänne toisen blogin kautta.

Kun ostettiin tämä tontti niin pihalla oli vanha aitta jonka yksi huone oli täynnä noita riihimäen lasipurkkeja. Mies oli jo heittelemässä niitä lasinkeräykseen mutta onneksi kerkesin väliin :) Niitä olenkin nyt tuonut uuteen kotiin, osassa on kynttilöitä, osassa koristeita.Jouluksi laitan valot isompien purkkien sisään.

Ihana blogi, tulen uudestaankin :)

Niina K kirjoitti...

Mun yhdessä matalassa ilveksessä kasvaa vedessä ystävältä saatu juoru. Kynttilälyhtynä en toistaiseksi ole käyttänyt yhtään, mutta jos joskus testaan niin halvimmat purkit löytyy meidän mumppalan vintiltä= Maksaa hakemisen vaivan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Viivulle keskiviikko heippanen!

Olen saanut monen monta kassillista Riihimäen lasitölkkejä anopiltani. Enkä ole niistä siis maksanut latin latia. Ihana anoppi! Omassa lapsuudenkodissanikin on näitä Riihimäen tölkkejä vielä tallella.

Pientä ja suurta mallia, osa kannella osa ilman. Toisten purkkien kyljissä komeilee tuo ilves ja toisissa karhun kuva, sekä löytyy vielä neliapilallakin koristeltu versio (Riihimäki 5l vihertävä). Osa purkeista kirkasta osa vihertävää lasia.

Kaikenlaista olen purkkien suojiin sujautellut. Tuikkuja, pitkiä kynttilöitä, jouluvaloja, kiviä, pulveria...

Kirppiksellä ovat melkoisissa hinnoissa, eli pitää olla tosissaan tyytyväinen näin ihanista saamisista =)


Tunnelmallista iltaa!

-Kirsikka-

Heli kirjoitti...

Mulla on useampia purkkeja jotka löysin miehen työpaikan pihalta. Kyselin vaivihkaa että teettekö te näillä jotain.. ei tehä.. no mä voin ottaa.. joo ota vaan. Ja sit ÄKKIÄ ne aarteet autoon!!! Olivat ihan likaisia, pihalla maanneet vuosikaudet.. mutta pesemällä lähti. Yhteensä purkkeja tais olla 4 tai 5. Parissa on sisällä kynttilöitä (siis purkin täydeltä), muut taitaa olla tyhjiä tällä hetkellä. Oon kokeillu polttaa niissä isoja kynttilöitä mutta ne keikkuu siellä pohjalla aika ärsyttävästi ja steariinit valuu pitkin pohjia..

Minni kirjoitti...

Minä olen maksanut 1,2 eurosta 8 euroon omistani. Voisin sanoa, et 10 euroa on kipuraja, ellei sitten ole tosi iso purkki.

Aina silloin tällöin näitä löytyy halavalla!

Anonyymi kirjoitti...

0e sain tädiltäni niitä 4kpl ja varmaan lisää joskus sitten tulee.Täällä ei edes kirppareilla ole myynnissä.
Terkuin Minna

Sissi kirjoitti...

Minä sain pari isoa ilmaiseksi lähetystorilta, parista pienemmästä olen maksanut alle vitosen.

Mari kirjoitti...

Juu, aivan parhaat on. Tykkään myös ja niitä on meillä joka nurkassa. Ja itse tykkään siitä että niihin voi laittaa ison kynttilän, eikä jatkuvasti tarvitse olla sytyttelemässä pikkutuikkuja, vaikka kovasti ihania ovat nekin! Olen maksanut omista purnukoistani siinä 1-8e välillä...

Tunnelman tuiketta tulevaan viikonloppuun!

Jonna kirjoitti...

Nuo todellakin ovat kauniita! Löysin oman suuren 5l purkin 5e:lla ja se oli musta tosi halpa! Kun ei ollut kantta niin myyjä sen myi noin halvalla..

Helikaroliina kirjoitti...

Kyllä nuo on niin monikäyttöisiä ja kauniita! Omistani olen maksanut 2-4 euroa, paljoa enempää en kyllä ole valmis maksamaankaan, mutta kovia hintoja kyllä näkee kirppiksillä!

Sanna kirjoitti...

tasan kerran olen kirpputorilta purkkeja löytänyt ja hinta oli 50€ joten sinne jäivät :(

Sokrutin kirjoitti...

Täällä kirpparilla 3l ja 5l 2-6e.
Pyyntejä ollu jopa 20e! Saahan sitä pyytää, joskus löytää halvallakkin.

Sanelma kirjoitti...

Mulla on muutama mummolta peritty kanneton purkki, ensin ymmärsin niiden kaudeuden, sittemmin kuulin että niillä on myös arvoa:) Hyvä niin, onneksi ovat säilyneet. Tällähetkellä meillä taitaa olla ykdessä purkissa sipuleita ja loput ovat tyhjillään.

En siis vastannut kysymykseen näköjään ollenkaan:)

Pikkutalon Sanna kirjoitti...

Meitsi on ihan liekeissä noiden Ilves-purkkien kanssa, niitä on kaikki paikat täynnä, sisällä tuikkuja, käpyjä, kaffepapuja, kuivattuja hedelmiä, sokeria... Kirpparilta niitä lähtee mukaan 2-8€ hintaan, suurin taitaa olla 10
litrainen. Olettekos muuten koittaneet pohjalle merisuolaa pari senttiä, halvempaa kun sisustuskivet ja pysyy kynttilä paremmin pystyssä. Kahvipavut toimii myös samalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mä tajusin just että meillä on iso ilvespurkki yläkaapissa :)
Siitähän tulee tosi kiva kynttiläkyhty.

Terhi kirjoitti...

Mä olen saanut oman litran purkkini äidiltäni, jolla todennäköisesti on niitä enemmänkin. Mummoltani perittyjä. Laitoinkin just omaan postaukseeni kuvan purkistani, kera kynttilän tietty :)

Johanna kirjoitti...

No nyt sitten löytyy meiltäkin Riihimäen purkki kynttilällä täytettynä... oli muuten kaunis! Itse olen maksanut näistä 8-10 € eri kokoisista. Harmi kyllä, tllä meidän kirppareilla ei niitä turhan usein ole tarjolla ja jos on niin hinta on voinut olla 25-30 €.

Anonyymi kirjoitti...

Miulla on nytten varmaankin viisi riihimäen lasipurkkia, joista ilveksiä kaksi. No, itse ajattelen että maksoin niistä sen verran kuin maksaa raahata edellisen omistajan jäljiltä ne kellarista pois ja tyhjentää vuoden '89 mustikat ja mansikat sieltä veks.
-mies totesi niiden maksaneen talon verran, kun eihän niitä muuten meillä olisi :D

t. Ansku ronjan metkuissa-blogista.