29. joulukuuta 2010

Joulun rippeitä

Meillä tehtiin tänään historiaa. Tehtiinkö teillä?
Lehtitietojen mukaan suurimmassa osassa suomalaisia koteja kuusi on kannettu pihan perille 
ennätysajassa, ja sama tapahtyi täällä tänään, ja vieläpä ihan omasta tahdostani!
Yleensä olen se, joka venyttää kuusen elinkaarta aina pitkälle uuteen vuoteen. Koristeita vain vaihdetaan hieman "vähemmän jouluisiksi" uuden vuoden tienoilla, mutta tämän vuoden kuusi neulasineen oli kerrassaan säälittävä esitys! Heti tullessaan se kyllä levitti ihanan tuoksunsa erityisen voimakkaana koko tupaan, mutta joulupäivän aamuna meillä ei voinut edes hengittää, etteikö nurkasta olisi kuulunut vienoa ropinaa kun kuusi pudotti neulasensa. Ja neulasia minä tottavieköön yleensä siedän! Olen valmis imuroimaan päivittäin ja kyykkimään kastelukannun kanssa pari kertaa päivässä, kunhan vain saan pitää kuuseni, mutta silloin kun imuri ei enää riitä, vaan esiin on kaivettava lumilapio, on neulasia kertakaikkiaan liikaa!

Ihan himppusen harmittaa, kun en saanut jatkaa joulua edes kuusen muodossa...
Siitä on niin haikea aina luopua, joulusta. Viimeiset ylipitkiksi kasvaneet hyasintit leikkasin lasimaljaan leikkokukiksi.13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010122812924590_uu.shtml

Jep,sama vika meilläkin.
Ja haikeus iski kun kuusi oli häädettävä.
Hyvää uutta vuotta!

Unknown kirjoitti...

Meillä kuusen virkaa toimitti tänä vuonna nippu valkoiseksi maalattuja risuja, joten olivat kovin neulasettomia alkuunsakin, ja tuon puun taidan pitää sisällä vähän pidempään. :)

Aivan ihania juttuja tuolla sun verkkokaupassasi! Ihan tuli sellainen fiilis, että kasailen tämän viikon aikana itselleni tilauksen, mikäli sinulta vielä noita Nissejäkin löytyy. Vaikka joulu meni, voihan noita Nissejä silti ostaa jo ensi vuotta varten odottamaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa.
Meidänkin perheen kuusi tiputti neulasiaan tosi paljon jo heti koristeluvaiheessa aattona. Eilen nakkasimme kuusen pihalle, kun kyllästyin loputtomaan neulasten ropinaan lattialle. Ajattelisin että kova pakkanen (-30) joulun alla ja ennen kuusen tuomista sisään aiheutti meidän kuusen tuhon...

Eija

Päivi kirjoitti...

Mä ajattelin sinnitellä vielä tonne uuden vuoden puolelle kuusen kanssa, mutta lauantaina saa lähteä.

Mukavia välipäiviä! :)

-Päivi-

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Mitenkäs siinä kylttiarvonnassa kävi? Kuka voitti?

-Jassu- kirjoitti...

Samma här, kuusi nakattiin ulos jo eilen! Jotenkin joulu tuntui vaan ihan totaalisesti loppuneen, kun joulu sijoittui nyt viikonloppuun ja maanantaina alkoi taas työt. Ulos vaan ennen kuin alkoi tosissaan neulasia tiputtamaan.

Viivu kirjoitti...

Ryppymekko: Juu, tämä tuli tänä vuonna liian pian :( Mutta siitäkin huolimatta ihanaa uutta vuotta myös sinne!

Eena: Oih, risut on varmasti ihanat! Joskus olen itsekin jotain samanlaista viritellyt, tosin en ihan kuuseksi asti :)

Tervetuloa ostoksille! Nissejä on vielä 4kpl, eli valikoima alkaa olla jo vähän rajallinen, mutta jotain löytyy! Kannattaa kysellä sähköpostitse :) Nyt niitä voi saada edullisesti ensi jouluksi. Aika menee niin hurinalla, että kohtahan se jo taas on :)

Päivi: Sulle on sitten sattunu sitkeä yksilö... Meillä oksien päät törrötti jo ihan paljaina. Enpä ole koskaan nähnyt niin kaluttua kuusta :)

Tupuna: Kylttiarvonta on vielä avoinna, kun meidän tulostin on jumissa. Meinasin nimittäin tulostaa nuo vastaukset ja arpoa niistä sitten... Katsotaan nyt saadaanko se piakkoin toimimaan, vai pitääkö turvautua perinteiseen nimien kirjoitteluun. Arvonta siis jokatapauksessa tulossa pikapuoliin :)

-Jassu-: No meillä kans joulu loppui nyt totaalisesti, kun jouluvieraatkin lähtivät tänään. Onneks kohta on jo uusi vuosi!

Rilla kirjoitti...

Meillä kuusi odottaa samaa projektia. Alaosa näyttää melko orvolta. Perheen nuori mies on tykännyt irroitella ja laitella takaisin koristeita omalta korkeudeltaan verottaen samalla alaosan neulasia :D

Viivu kirjoitti...

:) Meillä kuusi ei olis moista kestänyt. Oikeesti! Kun ohi käveli, ropina kävi! Ikinä en oo kuullu sellasta, vaikka on niitä varisevia kuusia ollu ennenkin. Onneksi se sentään aaton kesti.

Meillä nuorimmainen antoi onneksi koristeiden olla rauhassa. Taisi pelätä niitä kamalia teräviä neulasia :)

-Heli- kirjoitti...

Joo en oo vielä raskinut luopua kuusesta tai muistakaan joulukoristeista..niistä on kyllä aina niin haikea luopua..

Arja kirjoitti...

Kuulostaa kaikilla olevan sama ongelma.
Mulla ei onneksi varise.. vaikka olis ensjouluun saakka;-)
Oikein Hyvää Uutta Vuotta sinulle Viivu <3

Mari kirjoitti...

Oikein mukavaa vuoden vaihdetta sinne!

Taina kirjoitti...

No meillä oli kans aivan älyttömän rapiseva kuusi, kiva tietää että sitä oli muuallakin. Ja haju oli ekana päivänä tosiaan .. tyrmäävä.